Antennestik: tilslutningsfunktioner

Indholdsfortegnelse:

Antennestik: tilslutningsfunktioner
Antennestik: tilslutningsfunktioner

Video: Antennestik: tilslutningsfunktioner

Video: Antennestik: tilslutningsfunktioner
Video: Monteringsvejledning - Sådan sættes IEC antennestik på kabel 2024, Marts
Anonim

For at TV'et kan begynde at vise, skal det være tilsluttet et kabel-tv-system eller til hovedantennen i hjemmet, der bruges også parabolantenner. For at forbinde et af disse systemer til et tv-apparat, bruges en tilslutningsanordning såsom et tv-antennestik. Overvej reglerne for klargøring og direkte tilslutning af et stik til et tv.

Antennestik

Hvad er antennestikket
Hvad er antennestikket

Først, da tv'er dukkede op og kom i brug i massevis, blev antennestik loddet til kablet. I fremtiden blev antennestikket forbedret, det begyndte at blive produceret uden brug af lodning. Det begyndte at være en manchet, som vikles op på den afskårne ende af kablet. For at få et billede i høj kvalitet er det nødvendigt at sikre god kontakt mellem antennestikket og tv'et, hvis dette ikke opnås, vil billedet på skærmen være støjende.

Det er ikke nødvendigt at inviterespecialist, alle manipulationer kan udføres uafhængigt, for dette skal du have alle dele af det monterede stik og en almindelig kontorkniv.

TV-kabel

Antennekabel er en flerlags ledning, som takket være den indvendige skærm er i stand til at transmittere et stabilt signal uden interferens. Kablets kerne er lavet af en enkeltleder kobbertråd (kobber er en god leder, med stort set ingen tab i sign altransmission). Kernen er indkapslet i en isolerende kappe, der forhindrer kontakt med skjoldet.

Skærmen er lavet af aluminium i form af en folie, der fuldstændigt dækker den indvendige skal af isoleringen. Ovenfor er hovedisoleringen for at beskytte mod det ydre miljø og mekaniske skader.

Når du vælger et antennekabel, skal du være opmærksom på markeringen, nemlig tallet 75. Det betyder frekvensen af kablets modstandsbølger, placeret på kablet ved siden af optagelsesværdien. Når man leder efter et passende antennestik, anbefales det også at købe type F. Sådanne stik er designet til både analog og digital udsendelse af tv-programmer, de er lavet i forskellige diametre, afhængigt af driftsbetingelserne.

antennestik
antennestik

Kabelforberedelse

For at fortsætte med installationen af antennestikket skal du have alle de nødvendige dele og en kontorkniv. Der er to metoder til installation: med vridning af afskærmningsfletningen og uden vridning. For den bedste billedkvalitet af tv-udsendelser skal skærmen vikles langs kablet i den modsatte retning.retning:

  1. Skær hovedisoleringen ca. 1 cm af med en kontorkniv, og fjern den derefter helt.
  2. Skærmfletningen er viklet langs kablet i den modsatte retning.
  3. Efter at kernen er fjernet fra den indvendige isolering med 1 cm, skrues antennestikket på.
  4. Klip den centrale wire af, så den rager 0,4 cm ud af omløbermøtrikken. ved hjælp af trådskærere.
  5. Derefter skrues den anden del på stikket, indtil det stopper.

Stikken er klar til brug til modtagelse af både analoge og digitale tv-udsendelser.

Funktioner ved tilslutning til et tv

vinklet antennestik
vinklet antennestik

For at tilslutte antennestikket til tv'et skal du have et stik af type F. Det er værd at være opmærksom på, at hvis brugeren ikke forstår at tilslutte stikket, skal han kontakte en specialist, fordi hvis installationen er forkert, kan det analoge og digitale signal fungere dårligt og forvrænge billedet af tv'et.

Når du vælger et kabel til at tilslutte antennen, skal du være opmærksom på signalstrømmens modstand. Kabler med en modstand på 75 ohm er meget udbredt; de transmitterer signalet med den højeste kvalitet uden væsentlige tab. Til suspenderet installation af et tv anbefales det at bruge et vinklet antennestik.

Anbefalede: