Vicha gran: beskrivelse, dyrkning, frostbestandighed

Indholdsfortegnelse:

Vicha gran: beskrivelse, dyrkning, frostbestandighed
Vicha gran: beskrivelse, dyrkning, frostbestandighed

Video: Vicha gran: beskrivelse, dyrkning, frostbestandighed

Video: Vicha gran: beskrivelse, dyrkning, frostbestandighed
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2024, Marts
Anonim

Wicha-gran er et stedsegrønt træ, der har sine egne karakteristika både i reproduktion og dyrkning. I øjeblikket har opdrættere avlet mange underarter af denne afgrøde. Sådan et træ formerer sig let, og oftest sker det naturligt. Dens levested er begrænset, da ikke alle miljøforhold passer dem.

vicha pendula gran
vicha pendula gran

Description

Det er kendt, at Vicha-gran, hvis foto er angivet i artiklen, tilhører Pine-familien, slægten Gran. Dette enboede træ vokser på de japanske øer. Og der hedder det "sirabiso".

Witch's gran modtog sit europæiske navn fra John Gould Veitch, en kendt britisk botaniker og gartner. Men den første omtale af denne art var i 1861, da John Lindley beskrev den i sin bog.

Vicha Gran er et træ, der når en højde på 25 meter. Men der er eksemplarer, der bliver op til 35 meter. Træet er slankt og har en konisk krone, som forgrener sig let mod bunden. Stammens diameter er norm alt 30-50 centimeter. barken er glat,grå. Hvis en ung gran, så kan den være med en grøn nuance.

Dens grene er korte og vandrette på træet. Spidserne er norm alt rødbrune i farven og har også ringformede folder. Vicha gran, hvis beskrivelse er nødvendig for at identificere arten, har små brune knopper. De er norm alt ovale i form og meget harpiksholdige.

Wicha grannåle er små, ikke mere end 2,5 centimeter lange. De er let kamformede og altid enten rettet opad eller fremad. Nåleender kan deles og afkortes. De er mørkegrønne i farven og har to hvide stomata. Veychis nåle udmærker sig ved deres stribede form, samt det faktum, at de er blanke. Harpikspassager er placeret mod midten, men nogle gange sker det også til kanten. Vichagran blomstrer oftere i maj.

Keglekultur er altid tæt og tung, har en cylindrisk form. Til at begynde med er deres farve blåviolet, og derefter bliver den gradvist brun. Størrelsen på keglerne varierer fra 4,5 til 6,5 centimeter. Deres bredde er norm alt 3 cm.

Wicha Pendula granfrø modnes norm alt om efteråret, men senest i oktober. De er ikke længere end syv millimeter, har en gul farve med en mørk nuance. På et træ er der norm alt ikke mere end fem kimblade. Det er blevet bevist, at tusind frø ikke vejer mere end fyrre gram.

fir vicha pendula frostbestandighed
fir vicha pendula frostbestandighed

Vækst- og distributionsbetingelser

Det er kendt, at Pendula Vicha-gran vokser på to japanske øer: Honshu og Shikoku. Området for dens vækst i naturligebetingelserne er begrænsede. Men nu er Veicha den dominerende kultur i den centrale del af Japan, hvor der er en stor mængde subalpine skove.

Norm alt danner denne gran små skove. Andre træer og buske kan findes i dem, for eksempel Ayan-gran, heterogen hemlock, Chonosky ahorn, bjergaske, Erman birk. Træer, der støder op til Vicha-gran, kan nå en højde på 24 meter.

Sørg for at bo i granskove og dyr. De hyppigste indbyggere er japanske dormus, gemse og flyvende egern. Af fuglene i sådanne skove kan man oftest møde den japanske rødstrupe.

foto af vicha gran
foto af vicha gran

Vitchgran i kultur

Witchie er kendt for at være en prydgranart, der er berømt for sin smukke kroneform. I øjeblikket kan nogle underarter findes i den denrologiske have ved Timiryazev Academy of Agriculture i Moskva.

Det er også kendt, at et af de bedste eksemplarer af kulturen vokser i Lipetsk-regionen, som er kendetegnet ved flere egenskaber. Så denne Lipetsk gran Vicha (Pendula) har øget frostbestandighed. Og desuden er kulturen tørkebestandig. Denne gran er også forskellig i væksthastighed. Så i en alder af treogtyve var hun allerede nået otte meter, og diameteren på hendes stamme var omkring tretten centimeter.

Vicha vokser i sur og tør jord, der er i direkte sollys. Skraverede steder påvirker ikke dens vækst på nogen måde, derfor vokser unge granskud godt, hvor der ikke er sol. Hvis snedækket er pålideligt, vil Veycha være ret frostbestandig. Den har en moderat holdning til fugt: den kan ikke lide tørke, men stillestående vand vil ikke gøre hende godt.

Gran vokser på lerjord og foretrækker de nordlige skråninger, hvor luften er ren. Den tolererer ikke sin forurening godt, derfor slår den praktisk t alt ikke rod i byer. Vicha er kortvarig, men den vokser hurtigt. Det er kendt, at efter plantning i åben jord kan et sådant træ stige femoghalvfjerds centimeter på to år. I de første to årtier kan Vicha vokse med en meter hvert år, men derefter aftager væksten gradvist eller stopper helt.

Du skal transplantere sådan en gran i en ung alder, da et modent træ ikke overlever transplantation godt. Det er ønskeligt, at kulturens højde ikke er mere end 90 centimeter. Wicha kan nemt blande sig med forskellige graner, men kun fra en slags.

Reproduktion sker med frø. Såning udføres i februar i lukket jord, og i marts kan det transplanteres fra plantekrukker til åben jord. Men sådan en begivenhed kan gennemføres, når risikoen for nattefrost forsvinder.

Vicha gran, beskrivelse
Vicha gran, beskrivelse

Udvikling af Wicha fir

Veicha begynder at blomstre ret tidligt. Så snart træet når en højde på seks meter, vises kvindelige strobili på det. Det er kendt, at frø, der falder på jorden under naturlige forhold, spirer i små mængder.

foto af vicha gran
foto af vicha gran

Brug af Wicha-gran

Træet i denne grantype er elastisk, så detbruges ofte ikke kun i byggeriet, men også til fremstilling af en række forskellige retter og beholdere. Den har også øget holdbarhed. På steder, hvor gran vokser i store mængder, bruges det også i papirindustrien. Det er kendt, at grantræ lyder meget godt, så det bliver stadig ofte brugt til at lave musikinstrumenter. Der er lande, hvor Wicha gran bruges som juletræ.

Dekorative egenskaber

Wicha-gran er en dekorativ art, der udmærker sig ved sin fremragende form og fantastiske kronefarve. Træets slankhed har længe været værdsat, så siden 1865 er det blevet dyrket med succes.

Pendel af Vicha gran
Pendel af Vicha gran

Cultivars

I øjeblikket er der opdrættet mere end ti sorter af Vicha-gran. Først og fremmest er det Golden, som er et træ med en konisk form. Dens karakteristiske træk er den gyldne gule farve på nålene, som den fik sit navn for. Der er typer af Veitch gran, hvor nålene er malet enten i en sølvblå nuance eller bare i en sølvfarve.

Der er også dværgvarianter, der ikke kun vokser langsomt, men også kan have en række forskellige former: pude eller gråd. Sådanne sorter værdsættes af gartnere og bruges ofte i landskabsdesign.

Anbefalede: