Marmorgulve: hvordan man vælger materialet til beklædning

Indholdsfortegnelse:

Marmorgulve: hvordan man vælger materialet til beklædning
Marmorgulve: hvordan man vælger materialet til beklædning
Anonim

I umindelige tider har marmor personificeret pragt og velstand. Marmorgulve fandtes ikke kun i kongelige paladser, men også i statslige og offentlige institutioner såvel som i adels- og adelsboliger. I dag kan marmor bruges i interiører i forskellige stilarter. Som før er dette materiale en indikator for god smag og respekt.

marmorgulve
marmorgulve

Huse med marmorgulv

Hvis vi ikke taler om præsidentpaladset, men om en boligbygning, så lægges marmorgulve oftest i lobbyen, korridorerne, hallerne til modtagelse af gæster og badeværelser. Designerens fantasi er kun begrænset af kundens evne til at betale. Farven og det strukturelle mønster af marmor kan matches til ethvert interiør. Norm alt bruger designere en af følgende muligheder:

  • kunstigt ældet marmor;
  • blanke almindelige marmorgulve;
  • årede blanke gulve;
  • matte gulve;
  • marmorgulve med indviklet mønster i forskellige farver;
  • marmorflisgulve;
  • marmorpladegulve (fliser lavet ved savning af monolitiske plader);
  • bruger mosaikteknik.
priser på marmorgulve
priser på marmorgulve

Marmor: en kort beskrivelse af racen

Marmor er en sten med en granulær-krystallinsk struktur. Det blev dannet under påvirkning af højt tryk og forhøjede temperaturer under tektoniske forskydninger af jordens indre. Stenens farve afhænger af naturlige urenheder.

Marmor betragtes som et hårdt og holdbart materiale, men det egner sig godt til forarbejdning. Dette gør det til et fremragende, holdbart og eftertragtet efterbehandlingsmateriale.

Hvordan vælger man marmor til gulvbelægning?

Ud over farve, naturligt mønster og dekorativt mønster er det vigtigt at være opmærksom på tæthedskarakteristika ved valg af marmorgulve. For at gøre dette er det nødvendigt at forstå godt, hvilken overflade beklædningen er valgt til.

Marmor til gulvbelægning bør være mindst 2 cm tyk. Dette skyldes, at gulvene fra tid til anden bliver slibet, og derudover udsættes de for en stor belastning, hvilket forårsager naturlig afslidning af materialer.

marmorspåner
marmorspåner

Det næste kriterium er materialets tæthed. Til haller, gange og haller kan du vælge grovkornede varianter. I disse rum er det tørt, og materialet vil ikke lide under fugtændringer. Til badeværelser og brusere vælges finkornede varianter.

For at reducere omkostningerne uden at ofre interiørets kunstneriske værdi, er der lavet en gulvbelægning, som kaldes marmorspåner.

Marmorflisgulve

Der er to navne for dette materiale. En afdem - malet marmor, den anden - knust marmor.

Produktionsteknologien er ekstremt enkel. Krummen er lavet af knust stenbrud og derefter sorteret efter fire fraktioner:

  1. Knust marmor fra 2,5 til 5 mm i størrelse.
  2. Fine sigter med partikelstørrelse mindre end 5 mm.
  3. Marmormel med partikelstørrelse op til 2,5 mm.
  4. Marmorstøv.

Defekt marmor, i hvis struktur der blev fundet fejl, kan bruges til fremstilling af krummer. Marmorspåner fra dette materiale er af høj kvalitet, men materialet er meget billigere.

marmorgulve
marmorgulve

Betonmørtel tjener som bindegrundlag for marmorspåner. Lægningen af sådanne gulve udføres på en cementafretning, hvis tykkelse er mere end 2 cm. Der lægges specielle tråd- eller glasfiberkerner i den, med hvilken du kan danne et belægningsmønster.

Malet marmor limes bedst med M400-cement. Tre dele krummer og 0,5 dele vand tilsættes en del cement. For bedre mætning af marmoropløsningen er det værd at tage en krumme af forskellige fraktioner.

Marmorspåner er velegnede til både geometriske mønstre og mosaikgulve.

Marmormosaikgulve

Mosaikgulve ser godt ud på store områder. Disse kan være stationer, lobbyer og korridorer i offentlige bygninger, landinger.

I første omgang oprettes et mosaikmønsterprojekt. Dernæst markerer de kortene og installerer venerne ifølge projektet. Før blanding opløsningmarmorspåner renses for fremmedlegemer og vaskes om nødvendigt for at forbedre bindingen med cement. Farvede elementer skabes ved at tilføje et farvepigment.

marmormosaikgulve
marmormosaikgulve

Ved at bestille marmorgulve, hvis priser altid er høje, modtager en person en belægning af høj kvalitet, som vil holde i mange årtier. Marmorspåner og mosaiktegninger vil være billigere på grund af omkostningerne ved materialet, men projektets kompleksitet vil være inkluderet i prisen. Derfor er en mosaik med talrige små farvede detaljer højt værdsat. Marmor- og granitgulve er ikke billig fornøjelse, deres pris er cirka fra 2500 til 5000 rubler pr. 1 m22. Men stilen og kvaliteten er det værd!

Anbefalede: