Automation til pumper: omfang og funktionsprincip

Indholdsfortegnelse:

Automation til pumper: omfang og funktionsprincip
Automation til pumper: omfang og funktionsprincip

Video: Automation til pumper: omfang og funktionsprincip

Video: Automation til pumper: omfang og funktionsprincip
Video: Не отключается передний мост экскаватора погрузчика. Поиск неисправности. Устранение. На Volvo bl71b 2024, April
Anonim

En pumpe er en speciel mekanisme til at skabe og kontrollere væskestrømme i rørledninger til forskellige formål. For at pumpen kan fungere, skal den tilsluttes det relevante drev. Drev er opdelt i manuelle, mekaniske, elektriske. Mekanismen forbundet til den elektriske motor er en elektrisk pumpe (den mest almindelige i både industri- og boligområder).

elektrisk pumpe
elektrisk pumpe

Grundlæggende pumpekrav

Pumpens driftstilstand skal opfylde alle kravene til det netværk, hvori den er inkluderet. Oftest er dette "on-off"-funktionen (ved påfyldning eller udpumpning af væske i beholdere), opretholdelse af det nødvendige tryk med en stigning eller et fald i forbrugsmængder, uafbrudt drift i cirkulationstilstand, nødstop, tilslutning af en reservepumpe. Overholdelse af disse krav er nøglen til omkostningseffektiv drift, hvilket forlænger udstyrets levetid.

Hvad består automatiseringssystemet af

pumpe automatisering
pumpe automatisering

For at styre driftstilstandene udvikles automatisering til pumper, hvilketeliminerer menneskelig indgriben i driftstilstanden. Typisk sørger kontrolordningen for overgangen til "manuel tilstand" i tilfælde af nødsituationer (for eksempel svigt af enhver sensor, der er en del af automatiseringen). Som regel omfatter automatisering af pumper følgende elementer:

1. Pressostaten er en aneroid-membrananordning, der, når et vist tryk er nået, lukker eller åbner de elektriske styrekredsløb.

2. Elektrokontakt trykmålere (EKM) med bevægelige og faste grupper af el. kontakter.

3. Flydesystem (monteret i fyldte beholdere) med el. kontakter.

4. Tryktransducere med strain gauge-broer, der ændrer modstand for at tillade strøm at flyde, når systemtrykket ændres.

5. Mekaniske eller elektroniske målere for mængden af forbrugt væske, som afgiver et signal i styrekredsløbet, når den indstillede volumen er nået.

6. Frekvensomformere af den strømforsynende el. pumpemotor.

Elementer 1, 2, 4, 5 er direkte installeret (skåret) ind i rørledningen. Pumpeautomatisering inkluderer også:

  • elektromagnetiske startere;
  • e-mail skifteordninger for standby-pumper;
  • skifte udstyr til at skifte til "AUTO" eller "MANUAL" tilstand;
  • lysarmaturer, der signalerer normal drift, nødstop, overførsel til reserve osv.;
  • elektronisk beskyttelsesudstyr pumpemotorer, styrekredsløb.

Ovenstående udstyrmonteret i pumpestyreskabe i overensstemmelse med kravene i PUE (elektriske installationsregler).

Arbejdsprincip

pumpe styreskabe
pumpe styreskabe

Hvordan fungerer pumpeautomatisering? Den mest almindelige tilstand for on-off pumper. For eksempel: reservoiret (tanken) er fyldt med væske til det nødvendige niveau, mens flydersystemet lukker (åbner) spolekredsløbet på den elektromagnetiske starter, som tænder (slukker) pumpen. Det samme sker, når flyderen sænkes til et vist niveau. Efter samme princip fungerer automatisering fra en trykafbryder, el. kontaktmanometer, tællere for volumen af den forbrugte væske. For at opretholde det nødvendige tryk bruges metoden til at ændre frekvensen af rotation af den elektriske kraft. pumpe motor. Denne tilstand leveres af frekvensomformeren af den strøm, der forsyner el. pumpe. Frekvensen af transduceren ændres afhængigt af niveauet af signalet fra tryksensoren. Kontinuitet af væskecirkulation i et lukket kredsløb (dette er hovedsageligt varmesystemer) sikres ved tilstedeværelsen af en reservepumpe, som aktiveres af et nødoverførselskredsløb, når hovedpumpen svigter.

Anbefalede: