Lasersigte til motorsav

Lasersigte til motorsav
Lasersigte til motorsav

Video: Lasersigte til motorsav

Video: Lasersigte til motorsav
Video: Hvordan fungerer en elkædesav? 2024, Marts
Anonim

For nylig er der aktivt blevet installeret et lasersigte på motorsave. For at løse det, vil det være nødvendigt at vælge mellem en universel og en specialiseret montering. Men der er en anden mulighed, der begyndte at blive brugt for ikke så længe siden. I dette tilfælde bruges en speciel adapter. Dens specialisering er forbundet med det sted, hvor synet er fastgjort. Adapteren skal monteres på den skrå overflade af det forreste håndtag i den del, hvor dæmpningsfjederen er placeret.

lasersyn
lasersyn

Der er et lasersigte, der ikke kræver brug af skruetrækkere, skruenøgler eller andet værktøj. Den kan sikres i hånden ved at dreje eller skrue af med fingrene. Efter at adapteren er installeret på motorsavens håndtag, vil der ikke være nogen vanskeligheder med at fikse selve sigtet. Det er nemt at installere i hånden

lasersyn
lasersyn

Lasersigtet er nødvendigt for at lette skæringen af træstammen i separate stykker af samme størrelse. Norm alt er denne størrelse fra 25 centimeter til halvanden meter. Funktionsprincippet for en lasersav er som følger:

1. Det er nødvendigt at installere motorsaven i en vis afstand fra kantentræstammer, der skal saves. Sigtet skal indstilles, så det peger mod kanten.

2. Du skal sætte et mærke på træet med en motorsav.

3. Derefter skal du flytte saven, så bjælken peger på det mærke, der er lavet tidligere.

4. Derefter skal processen med oprettelse af et mærke gentages.

Antallet af sådanne operationer vil afhænge af længden af den træstamme, der skal skæres. Når der skiftes til en anden log, bør lasersigtet ikke omkonfigureres. Det skal også bemærkes, at selve sigtejusteringen ikke kræver brug af yderligere værktøjer. Alt gøres nemt og enkelt.

gør-det-selv lasersigte
gør-det-selv lasersigte

Meget ofte er der tvivl om, at laserstrålen kan ses i stærkt sollys. Men du skal ikke bekymre dig om dette: strålen er synlig i ethvert lys. Hovedproblemet opstår kun med det faktum, at orange pletter kan forekomme foran øjnene på grund af det faktum, at strålen konstant er i synsfeltet. Men i dette tilfælde er der en vej ud. For at lasersigtet ikke skal skade dit syn, bør du købe specielle briller.

Når du bruger et sådant sigte, kan der opstå en fejl, hvis det angiver retningen langs stokken og ikke i form af et punkt. I det andet tilfælde er det meget sværere at gå glip af.

Opsummering kan vi sige, at denne type motorsavsigter er god, fordi den kan bruges til at lette processen med at save træstammer og øge nøjagtigheden af fældningen. Dette værktøj kaldes også "to i en". I den andenI dette tilfælde er laserstråler designet til at fremhæve det ønskede mål, som er placeret i en vis afstand, og indstille retningen for træets fald. Lasersigte i denne situation kræver nøjagtighed i forhold til geometrien af individuelle motorsavsmodeller. Derudover er det glædeligt, at det ikke vil være svært at installere et lasersigte med egne hænder.

Anbefalede: