Plastikrør med stor diameter: fordele, ulemper og omfang

Plastikrør med stor diameter: fordele, ulemper og omfang
Plastikrør med stor diameter: fordele, ulemper og omfang

Video: Plastikrør med stor diameter: fordele, ulemper og omfang

Video: Plastikrør med stor diameter: fordele, ulemper og omfang
Video: Отделка внутренних и внешних углов под покраску. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я #19 2024, Kan
Anonim

Plastrør med store diametre er specialfremstillede plastprodukter med et tværsnit på 500 til 2400 mm, som har stor stivhed. De bruges hovedsageligt til lægning af rørledninger til kloak- eller varmesystemer i industrien. Et plastrør med stor diameter vil snart erstatte alle eksisterende beton- og metalrør.

plastrør med store diametre
plastrør med store diametre

Disse produkter kan fremstilles af materialer som:

- PVC;

- polyethylen;

- polybuten;

- polypropylen.

Det mest pålidelige er et plastrør med stor diameter lavet af polypropylen. Produkter fremstillet af dette materiale bruges hovedsageligt til varmt og koldt vand.

Plastrør med stor diameter, pris
Plastrør med stor diameter, pris

Forresten har plastrør med stor diameter sine fordele, som skal bemærkes,nemlig modstand mod korrosion, forskellige brud og trykstød og lav varmeledningsevne. Derudover er disse produkter de billigste.

Plastrør med stor diameter
Plastrør med stor diameter

Men ud over fordelene har et plastrør med stor diameter sine egne visse ulemper. Det er ustabilt over for ultraviolet stråling. Det er også værd at overveje, at når man lægger sådanne rør i åben jord, kræves isolering.

Med hensyn til installationen af dette produkt kan det her bemærkes, at denne proces kræver høje tilslutningshastigheder. Da rørene har en stor diameter, giver dette ofte nogle vanskeligheder. Der er to monteringsmetoder her, nemlig aftagelig og i ét stykke.

I den første mulighed kan du om nødvendigt skille nogle elementer ad, for eksempel hvis en rørsektion går i stykker.

I det andet tilfælde, efter svejsning, bliver disse segmenter ét. Denne metode bruges udelukkende i industrien, igen på grund af produkternes store diameter. Denne type forbindelse bruges til store rørledninger, der er placeret i et vist dybdeniveau. Denne type fastgørelse er meget pålidelig, holdbar, hermetisk og modstandsdygtig over for forskellige former for aggressive påvirkninger.

Plastrør med stor diameter
Plastrør med stor diameter

Den aftagelige metode giver også en vis grad af pålidelighed. Forbindelser er lavet vhaforskellige fatninger og flanger, som har ekstra pakninger i sættet, som til gengæld har høj elasticitet. Denne metode bruges ved installation af tyngdekraft, ikke-tryk rørledninger. Grundlæggende er dette installation af ethvert affaldskloaksystem. Denne stikkontakt er meget nem at håndtere, den kan endda samles og skilles ad i hånden. Derudover bruges i sådanne værker elementer af en ikke for stor størrelse.

Et plastrør med stor diameter, hvis pris er acceptabel (for eksempel er prisen på dette produkt med en diameter på 1000 mm og en vægtykkelse på 50 mm 7840 rubler pr. lineær meter; hvis egenskaberne er henholdsvis 2200 mm og 95 mm, så vil det koste 29.920 rubler), er et konkurrencedygtigt produkt på salgsmarkedet på grund af dets høje kvalitetsindikatorer og brugervenlighed. Det er også væsentligt, at disse materialer har et godt udseende sammenlignet med andre rør, såsom metal.

Anbefalede: