Sådan dyrker du duftende tobak. Vokser fra frø

Sådan dyrker du duftende tobak. Vokser fra frø
Sådan dyrker du duftende tobak. Vokser fra frø

Video: Sådan dyrker du duftende tobak. Vokser fra frø

Video: Sådan dyrker du duftende tobak. Vokser fra frø
Video: HELT TÆT PÅ - SÅDAN DYRKER DU HVIDLØG 2024, Kan
Anonim

En af de mest populære og kendte sommerduftende planter er dufttobak. Den tilhører Solanaceae-familien og blev introduceret tilbage i det 15. århundrede af den berømte rejsende og opdager Christopher Columbus. I dag dyrkes tobak ikke kun til rygning, men også som en prydhaveblomst.

dufttobak, der vokser fra frø
dufttobak, der vokser fra frø

Planten lever kun én sæson, men ægte amatørgartnere foretrækker en sådan blomst som duftende tobak. At dyrke fra frø vil ikke give mange problemer, selv for den mest uerfarne gartner.

Så en blomst om foråret: i marts eller april, i drivhusforhold eller derhjemme. Planten er i princippet meget termofil som enhver sommer. Foretrækker lys og gødet jord. Men hvis du står over for det faktum, at haven har lerjord, så er det for god vækst nødvendigt at grave og gøde det rigeligt. Duftende tobaksfrø er ret små: Fra et gram frø kan du få op til fem tusinde sådanne blomster som duftende tobak. Dyrkning fra frø skal begynde medskubber dem i jorden. Det frarådes at drysse med jord ovenpå, da frøene selv er meget små. Såning skal dækkes med polyethylen eller glas. På den femtende dag vises blomsterskud, hvorefter temperaturen i rummet skal reduceres lidt. Når bladene kommer frem, skal duftende tobak, som ikke er særlig vanskelig at dyrke, transplanteres i separate potter for hver blomst.

duftende tobaksfrø
duftende tobaksfrø

Når frøplanterne bliver stærkere, skal blomsten begynde at stivne i den friske luft. Med begyndelsen af konsekvent varmt sommervejr skal planten transplanteres til udendørs jord. Blomsterbuske er placeret mindst tyve centimeter fra hinanden. De skal også give moderat vanding. Overdriv det ikke med vand, da et overskud af fugt ikke kan lide duftende tobak. Dyrkning fra frø er ikke den eneste måde at formere sig på. Blomsten kan også formere sig ved selvsåning. Blomstringen af en sådan plante vil dog først begynde i anden halvdel af sommersæsonen.

I tilfælde, hvor det er nødvendigt at bevare en blomst, før det kolde vejr begynder, skal du transplantere den i en potte og bringe duftende tobak ind i varmen. Dyrkning fra frø kræver en vis viden. Så du skal huske, at blomsten tåler mangel på varme, lys eller fugt, såvel som

duftende tobaksdyrkning
duftende tobaksdyrkning

små fald i temperatur. Planten er et phytoncid - det betyder, at nogle typer skadedyr ikke er bange for det.

Et par buske af en veludviklet plante kanfyld hele haven med en behagelig aroma. Blomster af duftende tobak dufter især om aftenen. Hvis du for eksempel har et par buske på din altan, vil du blive forsynet med rigelig blomstring indtil sent på efteråret.

De mest almindelige er hvide tobaksblomster. Om dagen er blomsten lukket og næsten lugtfri. Men hybrider med lyserøde eller røde blomster findes nu ofte. Duften af sådanne blomster er ikke mindre behagelig og vil fylde din have med en stærk honningaroma selv om dagen.

Anbefalede: