Sorte roser - en gave fra opdrættere

Sorte roser - en gave fra opdrættere
Sorte roser - en gave fra opdrættere

Video: Sorte roser - en gave fra opdrættere

Video: Sorte roser - en gave fra opdrættere
Video: Black Roses 2024, Kan
Anonim

Debatten om, hvorvidt sorte roser faktisk eksisterer, har stået på i lang tid. På udsalg kan du se blomster af helt sort farve i hele buketter. Men faktisk er dette en hvid eller karminrød blomsterstand, der har stået i nogen tid i vand med sort maling. En blå farve opnås også kunstigt.

sorte roser
sorte roser

For første gang blev sorte roser avlet i England til ære for dronningens afdøde mand. Netop da vi så på planten, så vi, at denne farve ikke kun er sorgens farve. Denne farve lød ny. Sorte roser personificerede en stærk ånd, de udstrålede kraft. Samtidig kan de bruges til at udtrykke beundring og respekt. Med sin pragt og luksuriøse farve bekræfter rosen titlen som blomsternes dronning. I lang tid blev denne blomst bragt fra det fjerne Holland.

Moderne varianter

Opdrættere har i lang tid forsøgt at avle sorte roser. Men det er endnu ikke muligt at opnå en ren sort naturlig farve. Nærmest mørke farver er terosasorter: "Black Baccara", "Schwartz Madonna", "Black Magic", "Black Tea". Disse arter er hybrider af tevarianter og har de tætteste nuancer til den naturlige farve.

Rosensort
Rosensort

Kort om varianter

"Sort te"

Udviklet af K. Okamoto i 1973. Det kaldes "kafferose". Den har store, fuldt formede skarlagenrøde blomster med en gråbrun nuance. Når blomstringsperioden kommer, kan knoppens skygge ændre sig. Tag en friskkværnet kanelfarve fra koralgrå til mørk.

"Black Baccarat"

Dukkede op i 2003 og tiltrak sig straks opmærksomhed. Denne te-rosehybrid var den mørkeste af alle dens forgængere. Denne blomst har en bægerformet knop, hvis diameter når 12 cm og har omkring fyrre kronblade. Plantens busk er kraftfuld, når en højde på over 95 cm, knoppen har en udt alt mørk tone. Under blomstringen om sommeren vil du blive glædeligt overrasket af mørke bordeauxrøde, fløjlsagtige blomsterstande. De mørkeste toner i farven (tæt på naturligt) får blomsten om efteråret. Men blomsterne bliver mørkere, hvis de dyrkes i sur jord eller ved konstant udsættelse for sollys. Udsender en let duft.

"Black Magic"

Te-rosehybrid, der elsker tørt klima. Under æggestokken har knopperne en næsten naturlig naturlig farve. Når planten blomstrer, skaber den sorte kant på de øverste blade omkring det røde eller hindbærmidte en unik effekt. Denne blomst er fløjlsagtig-dobbelt. Rose "Black Magic" indeholder mere end fyrre kronblade i en knop. Duften er så let, at den virker langt væk. Blomstring på en kraftig og spredt busk er rigelig, enkelte blomster eller kvaster. Når de er vokset videresur jordfarve bliver mørkere.

rosen sort magi
rosen sort magi

"Schwartz Madonna"

En kraftig te-rose-hybrid. Det menes, at hun har den mørkeste nuance blandt røde roser. En knop af en fløjlsagtig mørk tone, bægerformet. Blomsten er rød-sort, mat, har over 35 kronblade, op til 12 cm i diameter, en stor og høj (90 cm) busk, blomstrer meget rigeligt, og dårligt vejr vil ikke ødelægge dens udseende. Med god pleje kan den blomstre to gange. Men lugten er næsten ikke fanget, og det anses for at være en sort rose uden lugt.

Anbefalede: