Filme af farvet glas: farver, brugsmetoder, korrekt limteknik

Indholdsfortegnelse:

Filme af farvet glas: farver, brugsmetoder, korrekt limteknik
Filme af farvet glas: farver, brugsmetoder, korrekt limteknik

Video: Filme af farvet glas: farver, brugsmetoder, korrekt limteknik

Video: Filme af farvet glas: farver, brugsmetoder, korrekt limteknik
Video: Три нимфы на фоне моря_Рассказ_Слушать 2024, Kan
Anonim

Glasmaleri på alle tidspunkter var ikke en billig fornøjelse. De dekorerede katedraler og adelshuse. I dag er der dukket et værdigt alternativ til farvede glasvinduer op til en mere overkommelig pris - farvet glasfilm.

Det kan kun skelnes fra ægte farvet glas på nært hold. Der er en bred vifte af selvklæbende farvede glasfilm med hensyn til farver og teksturer, som giver dig mulighed for at vælge den mulighed, der er i perfekt harmoni med dit interiør. Dette efterbehandlingsmateriale vil genopfriske interiøret med minimal tid og kræfter.

farvet farvet glasfilm
farvet farvet glasfilm

Materialeegenskaber

Filme af farvet glas er et 75 mikron tykt polymermateriale belagt på den ene side med et klæbemiddel kaldet mylar. Filmen er modstandsdygtig over for stræk, fugt, UV og aggressive rengøringsmidler. De producerer transparent, mat, farvet, mønstret og tekstureret farvet glasfilm.

Materialets gennemsigtighed afhænger i høj grad af basisglasset. Moderne materialer giver ultraviolette filtre, giv demtermiske og lydisolerende egenskaber. Til dekoration med en film er alle glasoverflader såvel som akryl egnede. Processen med at klæbe farvet glasfilm på glas er ret enkel og tager ikke meget tid. Denne indretning er holdbar og vil glæde dig i mange år. Og hvis du keder dig - filmen er nem at fjerne.

film farvet glas
film farvet glas

Benefits

De vigtigste fordele ved at bruge farvet glasfilm i interiøret er:

  1. Modstandsdygtig over for forskellige temperaturforhold. Filmen bevarer alle sine funktionelle og æstetiske kvaliteter i temperaturområdet fra -25 til +80 grader Celsius.
  2. Fugtbestandig. Farvet glasfilm kan dekorere alle glas- og akrylflader i rum med høj luftfugtighed: i badeværelser, swimmingpools, vinterhaver. Filmen er også velegnet til påsætning af brusere af hærdet glas.
  3. UV-bestandig. Filmen falmer ikke med tiden og mister ikke sine dekorative egenskaber.
  4. Nogle typer film har termiske og støjisolerende egenskaber samt ultraviolette filtre. Farvet glasfilm på vinduet vil beskytte rummet mod overophedning om sommeren, holde varmen om vinteren og forhindre indtrængning af uvedkommende lyde fra gaden.
  5. indgangsdørsindretning med farvet glasfilm
    indgangsdørsindretning med farvet glasfilm
  6. Holdbarhed. Med omhyggelig omhu vil efterbehandlingsmaterialet holde i op til 15 år.
  7. Filme af farvet glas har mere end 200 farver at vælge imellem, så du kan vælge den perfekte kombination til ethvert interiør.
  8. Dekorativtmaterialet øger glassets styrke til mekanisk belastning. Filmen beskytter overfladen mod ridser og revner, og ved brud smuldrer fragmenterne ikke, hvilket er vigtigt for børneværelser.
  9. Nem at holde fast. Selv en person, der ikke har beskæftiget sig med selvklæbende film før, vil klare opgaven.
  10. Nem pleje. Den dekorative film er nem at rengøre og modstandsdygtig over for husholdningskemikalier, såsom vinduespudser. Det anbefales selvfølgelig ikke at gnide materialet med slibemidler.
  11. Væsentligt lavere pris sammenlignet med ægte farvet glas.
  12. indretning af indvendige døre med farvet glasfilm
    indretning af indvendige døre med farvet glasfilm

Uses

Selvklæbende farvet glasfilm med et mønster kan dekorere enhver akryl- og glasoverflade i interiøret, inklusive hærdet glas. Oftest dekorere vinduer, glasindsatser i indvendige og udvendige døre. Til vinduer er materialer med UV-filtre særligt relevante. Farvet glasfilm forædler dørene til garderobeskabe. Denne indretning er velegnet til hærdet glasmøbler og brusedøre. Den farvede glasfilm på glasforklædet over arbejdsfladen i køkkenet ser imponerende ud. Materialet er også velegnet til dekoration af spejle.

Dekorativ film kan dekorere næsten enhver overflade, inklusive lakeret og jævnt træ. Det er tilrådeligt at forbelægge det med en akrylgrunder til udjævning.

Selv et element dekoreret med en film kan genopfriske interiøret og tilføje pift til det.

glasmosaik vinduesfilm
glasmosaik vinduesfilm

Transparent

Transparent farvet glasfilm vælges norm alt til vinduesdekoration. Filmen kan tones med UV-filtre, gennemsigtig fra siden af rummet og spejlet fra gaden. Sådant materiale vil beskytte rummet mod overophedning og overdrevent nysgerrige naboer.

Smukke tegninger er påført en gennemsigtig base med blyårer. Filmen kan indeholde farvede indsatser, idet gennemsigtigheden af indsatserne bevares til en vis grad. Der er også en gennemsigtig film med uigennemsigtige farvede og matte elementer. Et hærdet glasbord dekoreret med sådan en film ligner et rigtigt kunstværk.

Uigennemsigtig

Uigennemsigtig selvklæbende farvet glasfilm bruges til at dekorere indvendige døre, skabsdøre og badeværelser. En sådan film kan være blank farve eller mat. På trods af opaciteten af lystransmissionen af et sådant materiale er ret høj. Mat film med et frostagtigt mønster og gennemsigtige elementer ser meget imponerende ud.

mat film
mat film

tekstureret

Tekstureret farvet glasfilm er i stand til at efterligne ægte mønstret glas i forskellige farvenuancer. En sådan film med prægede krystalindsatser bruges ofte til at dekorere spejle. Facetlinser skaber et forbløffende smukt spil af lys og bringer lidt sofistikering til interiøret.

Klæbeteknik

Dekorationsmaterialet er lavet i form af et filmark og sælges i metervare, men du kan også "samle" selvfarvet glas fra separate stykker. Det vil ikke være svært at lime en tæt plettet selvklæbende film på glas, hvis teknologien overholdes strengt. Glas kan limes på den ene side eller begge. I sidstnævnte tilfælde vil styrken af glasset stige, og hvis det beskadiges, vil alle fragmenterne forblive inde i filmen.

For at arbejde skal du bruge film, en blyant, et målebånd, en lineal, en blød klud, en plastikspatel med afrundede kanter, en hårtørrer, en brevpapirkniv og en nål. Spatelen kan udskiftes med et plastikkort.

I det første trin måles overfladen, der skal limes, og det ønskede stykke film skæres ud. For nemheds skyld påføres et markeringsgitter på underlaget af det farvede glasvindue. Det anbefales at lade 2-3 mm ligge rundt om kanten af glasset for en stærkere binding.

farvet glasfilm i interiøret
farvet glasfilm i interiøret

Derefter skal du forberede overfladen, som filmen skal klæbes på. Det skal vaskes grundigt og affedtes. Det er bedre at bruge en fnugfri klud, så der ikke er partikler tilbage.

Det er mere bekvemt at lime filmen fra top til bund. Skil et lille stykke film fra underlaget, ca. 5-10 cm, og påfør det på glasset. Udglat området forsigtigt, så der ikke er luftbobler under filmen. Derefter adskilles næste afsnit fra basen, og proceduren gentages.

Hvis der stadig er bobler tilbage efter klæbning, kan de nemt fjernes med en nål. Filmen gennembores forsigtigt, og luft frigives. Overskydende materiale skæres af med en kontorkniv.

For at indsætte afrundede og konvekse overflader skal du bruge en hårtørrer. Filmen opvarmes med en varmluftstråle, hvilket gørden er mere plastik, og den tager den ønskede form.

Gør-det-selv-film farvet glasvindue

Hvis de foreslåede færdige farvede glaslærreder ikke tilfredsstiller dine æstetiske præferencer, så kan du selv lave et filmfarvet glasvindue. Du skal bruge en stencil, carbonpapir, blytape, selvklæbende film, ruller og børster til udjævning.

Før du starter arbejdet, skal du forberede en farvet glasstencil. Du kan tegne det selv, downloade det fra internettet eller bestille det på et specialiseret værksted. Stencilen overføres til papirsubstratet af den farvede glasfilm ved hjælp af et carbonpapir, og detaljerne skæres ud. For nemheds skyld kan du nummerere elementerne.

For at arbejde skal du bruge en perfekt flad vandret overflade, som stencilen lægges på, og ovenpå glasbunden til det farvede glas.

Glasset renses og affedtes, og derefter skilles elementerne fra filmen fra papirbunden og limes efter skemaet. De glattes omhyggeligt for at fjerne al luft fra under overfladen.

Samlingerne af delene limes med blytape. For nemheds skyld og tæt docking bruges en speciel rulle.

Det færdige farvede glas indsættes i rammen. Det vil glæde med ynde og originalitet ved udførelse i mange år.

tekstureret film
tekstureret film

Care

Filme af farvet glas er nemmere at pleje end ægte farvet glas, da overfladen er mere jævn. Den er modstandsdygtig over for fugt og alkoholbaserede vinduespudser. Det er nok at periodisk aftørre overfladen med en fugtig klud. ødelæggematerialet kan være slibende pulvere, opløsningsmidler og stoffer indeholdende acetone. Underlagt enkle regler for pleje, vil filmfarvede glasvinduer nyde skønhed i mange år.

Filme af farvet glas er et moderne alternativ til farvede glasvinduer. Dette efterbehandlingsmateriale er meget billigere og har en række utvivlsomme fordele: det øger glassets styrke, er modstandsdygtigt over for fugt, høje og lave temperaturer, langvarig udsættelse for ultraviolet stråling og er let at klæbe og rengøre.

farvet glas film
farvet glas film

Filme af farvet glas er meget holdbare og holder i op til 15 år med ordentlig pleje. Film er lavet i en række forskellige farver og teksturløsninger. Der er matte og gennemsigtige materialer, med et mønster og facetter. Du kan købe et færdiglavet filmlærred eller samle et farvet glasvindue efter et individuelt mønster.

De mange forskellige typer tillader brug af farvet glasfilm i interiører i forskellige stilarter. Denne indretning vil genopfriske rummet med minimal indsats og tid.

Anbefalede: