Indendørs violet - pleje af smukke blomster

Indendørs violet - pleje af smukke blomster
Indendørs violet - pleje af smukke blomster

Video: Indendørs violet - pleje af smukke blomster

Video: Indendørs violet - pleje af smukke blomster
Video: Indoor Plants that Flower--for Real! 2024, April
Anonim

De mest populære og interessante stueplanter er uden tvivl indendørs violer. At passe dem er ikke besværligt, enkelt. De er ikke bange for vand, som mange tror. Tværtimod er et varmt brusebad endda nyttigt for dem, ikke skadeligt. Støvede violer har problemer med at trække vejret og ser uattraktive ud.

Kræver violet værelsespleje delikat: du skal vaske det månedligt med en strøm af varmt vand. Jorden, for ikke at erodere, er dækket af film, papir eller gaze. To gange i 6-7 dage til bladernæring sprøjtes bladene med en svag opløsning af organisk eller komplet mineralsk gødning.

violet rumpleje
violet rumpleje

Unge saintpaulia udvikler sig hurtigt, har et pænt friskt udseende, blomstrer tidligt, deres blomster er lyse, store, altid talrige - derfor er rumviolet så attraktivt. Pleje involverer nødvendigvis vandprocedurer. Om sommeren og foråret afholdes de tidligt om morgenen (før solopgang) eller om aftenen. Planter skal tørre godt. Det er vigtigt at huske, at de er bange for træk. Om vinteren er det også muligt at sprøjte og bade, men sæt potterne tilbage i vindueskarmen, efter at bladenes overflade er helt tør.

indendørsviolet pleje
indendørsviolet pleje

Hvis du dyrker værelsesviolet, skal plejen udføres hele året. Det formerer sig ved bladstiklinger. Med rod i spagnum. Om vinteren, såvel som om efteråret, opnås de bedste resultater, når underlaget opvarmes med en elektrisk pære eller på et varmebatteri.

Stiklinger, der er rodfæstet, plantes i en jordblanding, hvor der er meget groft sand. Når unge rosetter når en størrelse på fem kopek, plantes planterne en ad gangen i ni centimeter potter med en blanding af tørv, bladjord, hakket halm, sand og rådne fyrrenåle. Det er også godt at tilføje lidt tør mullein.

Til dræning placeres sand og skår på bunden af potterne. Planter er placeret inde, kun rødderne er dækket af jord. Kom let jorden sammen og vand med varmt vand. De første 10 dage er dækket af plastikposer eller glas.

Saintpaulia placeres oftest på vinduer mod vest og øst. De begynder at fodre en måned efter plantning med organisk og mineralsk gødning skiftevis. Mens landet tørrer, vand fra oven.

uzambara violet pleje
uzambara violet pleje

En af typerne af saintpaulia - uzambara violet - pleje kræver næsten det samme som alle planter i denne familie. Dette er en smuk plante med sarte blomster og fløjlsbløde blade. Det tolererer ikke træk og vandlidning af jorden. Han kan lide at stå på et bord (piedestal) nær vinduet. Dagslys er nødvendigt mindst 12 timer om dagen. Men direkte sollys vil kun gøre ondt. Derfor, når du placerer violer i vindueskarmen, er det vigtigt at skygge dem. Vand helst i en gryde. Efter 20 minutter skal det resterende vand drænes for at forhindre rodråd. Alle andre plejeregler er de samme som for almindelige violer.

Næsten enhver, der elsker at dyrke hjemmeblomster, ved, hvad en rumviolet er. At passe hende er ikke så svært, så mange mennesker påtager sig at dyrke denne blomst.

Anbefalede: