Pæontransplantation skal udføres korrekt

Pæontransplantation skal udføres korrekt
Pæontransplantation skal udføres korrekt

Video: Pæontransplantation skal udføres korrekt

Video: Pæontransplantation skal udføres korrekt
Video: Peonies - Transplanting, Dividing, and Planting💮 2024, Kan
Anonim

For havegrunde er det meget praktisk og praktisk at plante flerårige planter, de kræver ikke særlig opmærksomhed og har efter blomstring et attraktivt dekorativt udseende. En af disse afgrøder er pæoner, som længe har vundet popularitet blandt gartnere. Der er mange sorter med blomster i forskellige nuancer, som er opdelt i urteagtige og træagtige. Fordelene ved denne plante inkluderer en lang blomstringsperiode (mere end en måned) og lang vækst på ét sted. En pæon kan føles fantastisk uden en transplantation i op til halvtreds år. Bemærk også er vinterkulde og sommertørketolerance, hvilket gør disse planter ideelle til havelandskab i ethvert klima. En pæontransplantation er dog også vigtig, hvilket vil have en gavnlig effekt på planten. Som et resultat vil busken glæde sig over rigelig og frodig blomstring.

Pæontransplantation

pæontransplantation
pæontransplantation

Det er bedre at vælge et åbent sted for pæonbuske: i det åbne rum vil planterne have, hvor de kan sprede deres stængler, hvilket vil give dem mulighed for at udvikle sig godt. Tidspunktet for transplantation af pæoner om efteråret falder i perioden fra slutningen af august til oktober. På dette tidspunkt vokser planterne allerede massivtrødder, og endnu mindre varmt vejr vil være en passende mulighed for vækst. Pæontransplantation er mest gunstig om efteråret: busken vil være i stand til at slå rod før frost, plantede planter vil med garanti blomstre næste sæson.

transplantation af pæoner om foråret
transplantation af pæoner om foråret

For at gøre dette skal du omhyggeligt grave en busk med en stor jordklump, du kan dele planten. Det nye hul skal passe til blomstens størrelse, lægge kompost eller jord blandet med gødning ned. En pæontransplantation skal udføres umiddelbart efter, at planten er blevet gravet op: et langt ophold i luften vil påvirke yderligere vækst og udvikling negativt. Nogle gange producerer buske på et nyt sted ikke blomster i lang tid. Dette kan skyldes både jorden og en mulig forkert transplantation. Derudover kan knolde plantes for dybt, jorden kan være utilstrækkelig fugtig, nogle gange er der mangel på eller overskud af mineralgødning. For at forberede buskene til vinterperioden kan blade og stængler klippes, men ikke tidligere end i oktober, ellers vil knopvæksten genoptages i varmt vejr.

tidspunktet for piontransplantation
tidspunktet for piontransplantation

Forårsgenplantning af buske

Og hvad skal man gøre, hvis de i efteråret ikke nåede at fuldføre alt arbejdet i haven, er det muligt at transplantere pæoner om foråret? På dette tidspunkt kan du transplantere en hel busk uden at rive den i stykker. Dette skal gøres, så snart planten dukker op fra jorden. Plantning af nye og delte planter er muligt om foråret, men det er vigtigt, at sådanne buske bliver passet godt og overvåget, så de ikke dør i den varme sommer. For detDu bør konstant vande planterne og løsne jorden for at holde på fugten. Træarter af pæoner har samme plantnings- og transplantationsperioder med urteagtige sorter. Korrekt transplantation af pæonen vil give busken mulighed for at udvikle sig godt, og snart vil den dekorere haven med sine smarte blomster.

Anbefalede: