Blå vægge i interiøret: de bedste kombinationer, funktioner og anbefalinger

Indholdsfortegnelse:

Blå vægge i interiøret: de bedste kombinationer, funktioner og anbefalinger
Blå vægge i interiøret: de bedste kombinationer, funktioner og anbefalinger

Video: Blå vægge i interiøret: de bedste kombinationer, funktioner og anbefalinger

Video: Blå vægge i interiøret: de bedste kombinationer, funktioner og anbefalinger
Video: How to DECORATE with BLUE | The #1 FAVORITE COLOR! | INTERIOR DESIGN COURSE & TIPS 2024, April
Anonim

I naturen er der et stort antal farver og nuancer. Hvad kan du sige om blå? Det ligner himmel og vand. På grund af sin effekt på den menneskelige psyke er denne farve i stand til at slappe af og berolige. Derfor kan du ofte finde blå tapeter i interiøret. Til vægge er skyggen ideel, da den vil gøre rummet køligt. Desuden har den blå farve et stort antal toner. Dette giver dig mulighed for at vælge den mulighed, du bedst kan lide.

mørkeblå indervægge
mørkeblå indervægge

Farvekombinationer: hvid, sort

Den blå nuance passer perfekt sammen med mange naturlige farver. Det er træagtigt og solrigt. Du kan bruge farverne grønt, løv, regn, sand.

Vindende vil være valget af hvid. Den nærmer sig blå og kaster sig ind i atmosfæren ved havets kyst. Hvis du ikke ønsker at bruge blå vægge i indretningen, så kan dufokus på møbler. Objekter i denne skygge kan endda visuelt forstørre rummet. Derudover vil der være en følelse af lethed og friskhed. Du kan tilføje et lille antal genstande af chokolade, kaffefarve, marengo til interiøret.

Sort farve med blå vægge i det indre af soveværelset vil være en dårlig beslutning. Denne kombination vil skabe et dystert indtryk, miljøet vil "knuse". Hvis interiøret allerede er oprettet, skal gule lamper bruges til at rette det.

Indretning
Indretning

Kombination med gul og orange

Når man kombinerer blå med gul, skal man passe på ikke at skabe en stærk kontrast. Begge farver skal enten være varme eller kølige. En fremragende mulighed ville være en kombination af gul og kornblomstblå. Dette design er velegnet til dem, der elsker rustik stil.

Orange sammen med blå i interiøret er den bedste kombination. Denne mulighed minder om tropiske lande. Brug ikke neon orange og lyseblå. Ideelt set skal du være opmærksom på fersken, laks, rav. Samtidig skal den blå være dyb, ellers vil den ikke skille sig ud mod baggrunden af den anden nuance.

Blå med rød og pink

Kombinationen af rød og blå er ikke en god idé, da det har en spændende effekt på nervesystemet. Denne kombination vil kun se godt ud, hvis rød bliver en accentmulighed, og blå er dominerende.

Kombinationen med pink minder om popkunst. Men deres lysstyrkeskal være på samme niveau. Ofte bruges denne mulighed på børneværelset, hvis børn af forskelligt køn bor i det.

blå vægge i interiøret
blå vægge i interiøret

Brun og beige i et blåt interiør

Mørkeblå vægge med brune stænk ser interessante ud i interiøret. Dette design er bare perfekt. Blå er især god i kombination med et strejf af kakao, kanel.

Den kolde version af denne nuance, sammen med beige, ser varm og blød ud. Sådan et miljø har en stor effekt på en persons mentale tilstand, beroliger, giver en følelse af komfort.

Design i blå og grøn eller grå nuance

Det er ret svært at kombinere blå og grøn med succes, selvom en sådan kombination er ret almindelig i naturen. Som regel er der en følelse af, at tonerne er forbundet med hinanden. Derfor er stylistens hovedopgave at lave en usynlig eller klar grænse. Blå skal være lys og grøn skal være lys. Du kan gøre det modsatte. For at forhindre, at interiøret ser for koldt ud, anbefales det at inkludere lyse accenter.

Gråblå vægge i interiøret ser stramme og elegante ud. Som blå er det bedre at vælge de toner, der er tættere på lilla. Jo lysere den beskrevne nuance, jo mørkere skal den grå være. Der bruges ofte matgrå, samt perle. Hvis du tilføjer blå eller lilla, vil designet kun gavne.

Yderligere kombinationsmuligheder

Blå kombineres ofte med guld og sølv. Dette interiør ser stilfuldt ud, men det vigtigste er ikke at overdrive det.

De blå vægge i interiøret ser interessante ud sammen med andre nuancer af denne tone. Du kan bruge akvamarin og blå. Dette er en vidunderlig kombination. Tilbehør kan vælges i enhver nuance, væggene skal være lyse, og møblerne skal være mørke.

Hvis rummet er godt oplyst, vil den blå farve skabe en ekstra følelse af kølighed. Med mangel på naturligt lys bør der bruges yderligere lamper.

blå tapet til vægge i interiøret
blå tapet til vægge i interiøret

Interiørbrug

Den mest foretrukne indretningsmulighed er blå. Du kan vælge den tone, der er perfekt til stuen, køkkenet, soveværelset, kontoret. Farven er i de fleste tilfælde kold, der er få varme nuancer. I et rum, der får nok sollys, vil den blå tone se perfekt ud. Hvis vinduerne i rummet vender mod nord eller vest, kan rummet virke for dystert og koldt.

De bedste blå vægge i interiøret vil se ud i et lille rum. På grund af det faktum, at hjørnerne og overfladerne "opløses", ser rummet hyggeligt ud. Ofte bruges en blå farvetone i soveværelser. Hvis rummet har et stort område, vil den mørke tone være malplaceret. I dette tilfælde skal du bruge akvamarin, blå. Du kan tilføje interessante accenter, såsom lyse puder, ottomaner, gardiner, malerier.

Du skal bestemt være opmærksom på belysningen. Dette er vigtigt både for boliger og kontorer. Hvis vi taler om et stort område, for eksempel en stue, vil en kilde ikke være nok. Nødvendigbrug lampetter, gulvlamper, bordlamper. Derudover er det vigtigt at installere punktkilder.

Den blå farve på væggene i interiøret vil visuelt forstørre rummet. Det er bedst at bruge denne designmulighed i små rum, hvor vinduerne vender mod syd eller vest. Maler du loftet blåt, vil det fremstå højere. Gardiner i denne nuance vil gøre vinduerne visuelt større.

blå vægge i soveværelsets indre
blå vægge i soveværelsets indre

Køkken

De blå vægge i køkkenets indre er perfekte til dem, der følger deres figur. Denne nuance reducerer appetitten. Det er dog ikke værd at dekorere hele køkkenet i kun én farve. Blå er i dette tilfælde trættende og ser uæstetisk ud.

Gode kombinationer er blå og creme/chokolade/beige. Den første tone er velegnet til tapet, den anden - til et køkkenapparat. En anden god mulighed er fersken vægge og blå møbler. Du kan tilføje planter og hænge grå/gule gardiner op. Ved vask og komfur kan du lægge en mørkeblå flise. Samtidig er det værd at installere et cremeheadset og vælge beige gardiner og tapeter.

gråblå vægge i interiøret
gråblå vægge i interiøret

Soveværelse

Til soveværelset bruges ofte en blå farvetone. Dette skyldes, at det slapper godt af, bidrager til en god hvile. Det er bedre ikke at bruge mørke nuancer, da de skaber en deprimerende atmosfære og stærkt påvirker nervesystemet. En fremragende kombination kan kaldes chokolade eller beige møbler, såvel som blå vægge. Sengetøj er bedre at brugehvid. Der kan installeres flere spejle.

Hvis møblerne er brune, og gulv og vægge er lavet i beige eller grå-hvid, så får blåt lov til at lave sengetøj. Det vil se godt ud.

Tapet i blå farve, såvel som pletter af beige, vil passe til romantiske naturer. For at opnå lethed og en afslappende effekt er det ikke nødvendigt at lime blå tapeter på væggene. Du kan kun tilføje nogle få tilbehør af denne tone. Tapet i dette tilfælde skal bruges creme eller grå-beige. Interiørartikler, gardiner og sengetæpper kan være blå. Rød, grøn, beige og gul kan tilføjes for at undgå følelsen af kulde.

blå vægge i interiøret
blå vægge i interiøret

Børneværelse

For at skabe et nautisk-inspireret design kan du tilføje hvid til blå. Denne farve er den bedste til at hjælpe dig med at koncentrere dig. For at få situationen til ikke at virke streng og kold, kan du tilføje gul, orange, grøn eller rød. Den blå nuance bør ikke bruges i en vuggestue, hvis barnet er stille og sløvt. Samtidig er det simpelthen nødvendigt for for aktive fyre. For skolebørn og teenagere betragtes en blå farvetone som den mest egnede. Når du indretter et værelse til yngre børn, er det bedre at være opmærksom på nuancer af blå.

Konklusioner

Blå farve i interiøret er en af de mest populære muligheder for at dekorere værelser. Det er vigtigt at kombinere nuancer korrekt og tage højde for deres indvirkning på den menneskelige psyke. Så vil rummet glæde og skabe den nødvendige atmosfære.

Anbefalede: