Violet blå: navne og beskrivelser af sorter. Blue Dragon sort. EK-Blå Rimfrost. Violet blå lagune

Indholdsfortegnelse:

Violet blå: navne og beskrivelser af sorter. Blue Dragon sort. EK-Blå Rimfrost. Violet blå lagune
Violet blå: navne og beskrivelser af sorter. Blue Dragon sort. EK-Blå Rimfrost. Violet blå lagune

Video: Violet blå: navne og beskrivelser af sorter. Blue Dragon sort. EK-Blå Rimfrost. Violet blå lagune

Video: Violet blå: navne og beskrivelser af sorter. Blue Dragon sort. EK-Blå Rimfrost. Violet blå lagune
Video: 65 Blue Flower Plant Varieties | Blue Flower types for garden | Plant and Planting 2024, April
Anonim

Mange husmødre elsker at plante sarte indendørs violer i deres vindueskarme. Hvilken slags sorter i dag finder du ikke på blomstermarkedet. Mest af alt er blå violer kendt for mange. Deres farver spænder fra lyseblå til fløjlsblå. I dag vil vi se på de mest smarte blåviolette varianter. Dens videnskabelige navn er saintpaulia eller uzambar violet.

Blå Drage
Blå Drage

Rig verden af blå Saintpaulias

Ikke alle ved, at Uzambar-violerne oprindeligt havde en blå farve. Det var kornblomstblå, indigo, safir indendørs skønheder, der erobrede verden. Selv i oldtiden var blå symbolik højt værdsat. Denne farve var forbundet med beskedenhed, renhed i tanken.

I artiklen vil vi overveje de smukkeste blå violer, deres træk og ydre træk. Vi tilbyder dig at se på fotogalleriet af disse indendørs planter af ekstraordinær skønhed. Nedenfor kan du læse mere detaljeret beskrivelsen af de 9 primære blå varianter. Ud over dem er følgende violer også værd at fremhævekornblomstblå: Arabian Night, Aphrodite, African Night, Wave Runner, Viscount, Misty Cloud. Den violette Queen of Heaven er også meget effektiv. Mange varianter vil blive beskrevet i artiklen.

blå Saintpaulia
blå Saintpaulia

Blue Dragon Violet

Saintpaulia Blue Drakon har et meget smukt navn, ikke? Og blomsten er endnu smukkere! Det er kendetegnet ved semi-dobbelt- og dobbeltstjerner i en lyseblå farve. I midten af den blomstrende roset er blomsterne mørkeblå, hvilket får dem til at skille sig meget effektivt ud. Kronbladene har en lilla eller lysegrøn kant. På billedet ovenfor - blå violer Blue Dragon.

Det kan ses, at blomsten er dekoreret med mørkegrønt løv med let takkede kanter. Undersiden af bladene er let rødlige. Blue Dragon er en ret stor sort med en kraftig roset af knopper og saftige blade. Rosetterne er vaseformede. Bladstilken strækker sig først opad, og vender derefter vandret med bladblade. De fremkommende blade er let snoede, men retter sig derefter ud.

En blomstrende roset af blomster ligner en frottéhat. Hvert kronblad har en rødlilla flæselignende flæsekant. Måske kaldes sorten for den blå drage, fordi der vises en ildevarslende lilla kant på blomsternes lyse baggrund. Denne viol blomstrer rigeligt og villigt, som en buket. Størrelsen af blomsten i diameter kan være 7 cm. Stængler er meget vedholdende og modstandsdygtige. Op til 8 knopper er placeret på en stilk. Særligt lys blomstring observeres om vinteren. Om sommeren begynder bladstilke at vokse, blade stiger op. Den rigelige blomstring af den blå drage skyldes den kraftigerod- og bladapparat.

Blå Donau
Blå Donau

Ekstraordinær Blue Donau

Denne sort betragtes som en meget lys repræsentant for blå saintpaulias. Det blev bragt ud af russiske opdrættere. Violet Blue Donau har bølgede, matte, takkede grønne blade. Farven på blomsterne ligner vandet i den berømte Donau, hvorfor navnet er passende. Blomster kan nå en diameter på 5 cm. For at opnå rigelig blomstring skal den blå Donau-viol placeres på oplyste steder. Det kræver meget fugt. Glæder med blomstring i meget lang tid, hvis du placerer den i et rum med den rigtige temperatur. Enhver avler vil være glad for indendørs blomster af sorten Blue Donau. Dette er en vidunderlig tilføjelse til Saintpaulia-kollektionen. På grund af dens værdifulde dekorative kvaliteter kan blomsten dekorere ethvert interiør.

Havulv
Havulv

Violet Variety Sea Wolf

Opdrætter Elena Vasilyeva i 2006 bragte en uforlignelig Saintpaulia. Og hendes navn er meget usædvanligt - Sea Wolf. Blomsterblade, der ligner sarte flæser, ligner havbølger. Denne viol kan ses på mange udstillinger. Blandt alle de blå sorter har den de største blomster. Det er kendetegnet ved store blade, som en burre. Først er bladene jævne, men så drejer de vandret og lader rosetten løbe amok.

Peduncles danner rigtige buketter af luftige blomster. På billedet ovenfor kan du se en glat, pæn og symmetrisk roset af denne sort. Planten med sine blade omgiver potten fuldstændigt. Selve de blå blomsterstor, op til 9 cm i diameter. Bare skønheder! I den anden blomstring øges kronbladenes dobbelthed. Den originale klare blå farve på blomsterne og plantens mørke blade er perfekt kombineret.

Denne Saintpaulia trives i naturligt lys. Under optimale forhold kan planten glæde ejeren med konstant blomstring. Det er bedst at vælge små potter til hende. Det vil være bedst for hende i vindueskarmen fra nord, nordøst, nordvest side. Hun kan ikke lide for skarp belysning. Den ideelle temperatur for Sea Wolf-sorten vil være +20 ° С. Planten kan ikke lide træk, så du behøver ikke at holde dørene åbne. Blade og blomster tåler ikke sprøjtning. Vanding skal også være pænt og regelmæssigt. Dette gøres bedst med en vandkande.

Image
Image

Uzambara Violet Magic Night

Dette er en virkelig fascinerende blomst med dybe blå dobbelte blomster med lyserøde prikker. Nogle gange er kronbladene dekoreret med hvide pletter, det ligner en stjernehimmel. Fløjlsblade af den magiske nat af mættet grøn farve med originale tænder. Har en stor, men kompakt stikkontakt.

Dens dobbelte blomster er blå-lilla. Hindbærærter på kronbladene gør blomsten meget mystisk. Selve blomsterne er mellemstore, men der er mange af dem på stilkene.

Blomstrende stængler danner en farverig hat. Blomstringen er ret lang og rigelig. For første gang kan blomsterne være uden ærter. Denne sort er meget uforudsigelig. Nogle gange er der 1 - 2 pletter på kronbladene, og nogle gange desæt.

I et godt oplyst rum kan du placere denne viol på en stativ eller et bord. Men det bedste sted ville være vindueskarmen. Planten elsker hyppig vanding og minder om dette med blade, der er faldet ned. Nogle gange går det i sport, så bliver blomsterne lilla. En meget smuk sort, du kan beundre den på billedet nedenfor.

Magisk nat
Magisk nat

Variety Fine Creole

Denne saintpaulia blev opdrættet af indenlandske opdrættere. En sådan indendørs blomst kaldes også en lys skønhed med en imødekommende karakter. Dens blomster har en lys blå farve med en lilla nuance. Dette er en ret produktiv plante med øget modstand mod ugunstige forhold. Det er meget nemt at formere, fordi der hele tiden dukker nye babyer op.

Billedet af den smukke kreolske vil ikke efterlade ligeglade fans af Ozambara-violerne. Beundre hende nedenfor på billedet. Er det ikke, smuk skønhed? Vær opmærksom på hendes semi-dobbelte blomster-stjerner. Deres kronblade på kanterne er dekoreret med en hvid-grøn kant, som flæser. I diameter når blomsterne 5 cm. Den blomstrende roset ligner en buket, men ikke en hat. Blomstringen sker i bølger, hver periode varer cirka 40 dage. Der kan være tre sådanne bølger på et år.

Peduncles er kendetegnet ved rødbrun farve, stærk og holdbar struktur. Sorten er kendetegnet ved mørkegrønne blade, let pubescent, med en let bølge langs kanten. Danner en pæn, symmetrisk udviklende roset op til 30 cm i diameter Denne saintpaulia elsker standardforhold med naturligt lys. Hvis rummet er under +20 ° C, så grænsenpå kronbladene bliver grønne i stedet for hvide. Om vinteren er belysning med fluorescerende lamper muligt.

Sprayning af de uldne blade af Violet Beautiful Creole er strengt forbudt. De kan derefter rådne eller tørre ud. Hver anden uge er det værd at kombinere vanding af planten med topdressing. Til dette er det bedst at bruge flydende gødning. Hvert år udføres en plantetransplantationsprocedure. Unge sokler kan transplanteres om efteråret og foråret.

Smuk kreolsk
Smuk kreolsk

EK-Blue Rimfrost

Mange mennesker kan lide denne sort for dens rige kornblomstblå farve. Planten er uhøjtidelig, vokser godt og blomstrer hurtigt. Busken er dannet i form af en symmetrisk roset. Føles godt i vindueskarmen og hylderne. Blomsterstilke af violet EK-Blue Hoar korte.

Sorten er kendetegnet ved store halvdobbelte blå stjerner med korrugerede kronblade. Langs kanterne er en hvid kant. Stikkontakter er dannet uafhængigt. Først vokser bladene op, og kram derefter potten. Blomstringen er lang, i form af en buket. Planten er næsten altid i blomster. Kan gå til sport og danne en ny sort EK-Nautilus.

Planten er kendetegnet ved uhøjtidelighed, stabilitet, hurtig vækst. At være i vindueskarmen, giver et større udløb end i skyggen. Beundre Blue Rime-sorten på billedet nedenfor. Det ser faktisk ud til, at blomsterne er dækket af en let hvid frost rundt om kanterne.

Blå frost
Blå frost

Gave til elskede

Denne hybrid har store dobbelte frynser blåblomster, langs kanten af hvilke der er en rød-lilla kant. Violet Gift for Beloved er en udstillingsplante med en perfekt roset, selvdannende.

Blomsterne er mørkeblå i farven og har en ret tydelig kant. På peduncles er der mange knopper, der danner rigtige hatte. Store og lyse blomster holder i lang tid, op til halvanden måned. Sorten har positive parametre, uhøjtidelig over for belysning.

Vær opmærksom på bladene på denne stueplante. De er også meget dekorative. De er mørkegrønne med en cremet lyserød kant. Selv uden blomster ser rosetter elegante ud.

Gave til elskede
Gave til elskede

Selv et billede kan ikke formidle al skønheden ved Gaven til en elsket sort. Det kan virkelig præsenteres som en gave til din mand. Pæn roset ser meget harmonisk ud.

Den unikke blå lagune

Ved du, hvad en lagune er? Dette er et lavvandet reservoir forbundet med havet af et sm alt stræde med himmelfarvet vand. Så dette er farven på Blue Lagoon violet. Blomsten er kendetegnet ved semi-dobbelte lyse blå stjerner. I midten er en lys blå plet. Kanterne på kronbladene ligner en lilla fjerbold.

Busken ligner et kompakt grønt udløb af mellemstørrelse. Den har en kompakt, flad, symmetrisk form, kan nå en diameter på 30 cm. Hvis planten ikke har nok lys, så strækker den bladene opad.

Blomster i en kold blå farve når en diameter på 6 cm. Kanterne af kronbladene er dekoreret med en bred bleg lilla kant. I farven ligner sortenBlue Dragon, men blomstens form er anderledes. Hvis man ser nøje på blomsten, kan man se en grøn stribe på spidserne af kronbladene. Under forskellige temperaturforhold kan farven på denne kant ændres. Jo ældre rosetten bliver, jo mere elegant er dens buket. Planten blomstrer voldsomt, blomsterstængler producerer mange knopper. Du kan nyde blomstringen i lang tid. Så snart en blomsterstilke falmer, dukker der straks nye op. Dette fortsætter i omkring 2,5 måneder. At rejse en Blue Lagoon er nemt med babyer eller blade.

Blå Lagune
Blå Lagune

Blå variant Summer Twilight

Denne vidunderlige blå Saintpaulia er blevet et dejligt mesterværk af opdrætteren Konstantin Morev. Violet Summer Twilight er på alles læber i disse dage. Hun blev forelsket i blomsteravlere for hendes ekstraordinære lysstyrke. Nogle gange kaldes det også Morevs viol. Hun huskes for sine brogede blade og kronblade. Denne saintpaulia danner en pæn flad roset af mellemstørrelse. Let konkave quiltede grønne blade har en hvid sløret kant rundt om kanterne. Det er kontrasten mellem blå og hvid, der gør denne skønhed genkendelig.

Image
Image

Denne sort kan ikke forveksles med nogen anden. Den er kendetegnet ved store dobbelt- og semi-dobbelte stjerner op til 6 cm i diameter. Hvert kronblad i midten har en blå-violet farve og en hvid kant. Vi skal hylde de fløjlsbløde kronblade med en bølget kant. Lyse, frodige, voluminøse blomster tiltrækker opmærksomhed. Stilkene kan have så mange knopper, at de synker under deres vægt.

Saintpaulia blomstrer Sommer Twilight lang ogrigeligt. Selv unge rosetter har tendens til at blomstre. At passe en sort er ikke særlig svært. Selv begyndere kan vente på, at den blomstrer. En urtepotte kan placeres både i vindueskarmen og på stativet. Planten skal beskyttes mod for skarp sol, så de hvide pletter på bladene ikke bliver brændt. Denne viol elsker det kølige. I varmen bliver de brogede blade matere. Overdreven belysning fører til de nederste blade.

Plejetips til blå Saintpaulia for bedre blomstring

Nogle violer blomstrer en gang om året, andre producerer kun nogle få stilke, og atter andre har smukke blå huer to eller tre gange om året i to måneder. For hyppig og rigelig blomstring skal du udføre følgende aktiviteter:

  • Hold øje med belysningen. Blomsten elsker intens lysstrøm. Det bedste sted for ham er i vindueskarmen, 30 centimeter fra vinduet.
  • Brug kunstig belysning i korte dagslystimer.
  • Fod med violet gødning efter to uger.
  • Vand regelmæssigt med stuetemperatur blødt vand.
  • Brug jord rig på nitrogen til at plante.

Hvis du lytter til vores råd, vil alle de ovennævnte varianter af blå og blå violer glæde dig med rigelig blomstring.

Anbefalede: