Hvad er interessant ved disse monstera-blomster?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er interessant ved disse monstera-blomster?
Hvad er interessant ved disse monstera-blomster?

Video: Hvad er interessant ved disse monstera-blomster?

Video: Hvad er interessant ved disse monstera-blomster?
Video: If I Only Knew These Monstera Tips 5 Years Ago 2024, April
Anonim

Levende grønne blomster har altid været en yndlingsdekoration, ikke kun til huse og bylejligheder, men også til kontorer. De skaber en særlig atmosfære, som om de bringer os tættere på naturen midt i den daglige travlhed. Selv en lille blomstrende viol på skrivebordet eller en traditionel kaktus foran skærmen vil løfte dit humør. Og store blomster, monstre eller dieffenbachia, for eksempel, ser ud til at tage andre til regnskovene.

monstera blomster
monstera blomster

Hvorfor vælge Monstera

Denne plante kommer fra de fugtige skove i Central- og Sydamerika. Dette er en vin med en tyk stærk stilk, nogle gange har den luftrødder. Monstera-blomster i sig selv er ikke for smukke, men bladene tiltrækker øjet. De er store, afrundede i formen med karakteristiske snit langs kanterne eller hullerne, der gør arket fancy, mønstret. Til berøring er det tæt, på overfladen - som voks. Sådanne strålende udskårne mørkegrønne dekorationer kan blive en ægte stolthed for ejerne. Men populariteten af monstera forklares ikke kun af dens oprindelige form af bladene. Sammenlignet med andre planter, der slår godt rod i en lejlighed, er denne blomst ret uhøjtidelig og kræver ikke særlig indsats for at bevare et sundt udseende. Derudover er der bevis for, at monsterai stand til at ionisere luften.

monstera blomster pleje
monstera blomster pleje

Hvad er alarmerende ved monsteret

Der er dog folk, der mener, at disse blomster - monstre - ikke bør opbevares derhjemme. Dette skyldes først og fremmest navnet (som efter deres mening kommer fra ordet "monster"), såvel som den negative effekt, som denne plante angiveligt har på lejlighedens generelle biofelt. Planteelskere bemærker dog noget andet: I de huse, hvor atmosfæren er spændt, absorberer monstera-blomster negativ energi. Det eneste råd, du virkelig bør tænke over, er ikke at sætte denne blomst i dit soveværelse.

Features of care

Selv om denne plante er ret uhøjtidelig, er det nødvendigt at tage hensyn til nogle funktioner, når du holder den. Så monstera vokser under naturlige forhold på skyggefulde steder, i en lejlighed bør den heller ikke placeres i solen. Som mange andre hjemmeblomster elsker monstera intensiv vanding, men et overskud af fugt bør ikke tillades, hvilket kan føre til rådnende rødder. Sprøjtning er ikke påkrævet, men det er nødvendigt at fjerne støv fra bladene, så de behager øjet med deres voksagtige glans. Det er nok at påføre gødning en eller to gange om måneden, den sædvanlige komplekse, som er let at købe i butikken, vil klare sig. Da monsteraen er en vinstok, er det nødvendigt at tage sig af en form for dekorativ støtte eller lade planten krølle langs en væg eller anden støtte. Et andet træk ved monsteraen er, at den ofte frigiver luftrødder. De skal ikke skæresså der ikke dannes sår. Det er bedre at sende dem til en gryde med jord. Denne plante transplanteres årligt om foråret. Når den når en alder af tre eller fire år, kan transplantation udføres endnu sjældnere, en gang hvert andet år. Dræning er påkrævet, så fugt ikke stagnerer i rødderne.

monstera husblomster
monstera husblomster

Ligesom andre blomster vil monstera, som bliver plejet regelmæssigt, glæde ejerne med frodigt grønt og skabe atmosfæren af en rigtig regnskov i huset. Dens udskårne blade når en diameter på tyve centimeter, og under naturlige forhold er de endnu større.

Anbefalede: