Natskønhed er en blomst, der er nem at dyrke

Natskønhed er en blomst, der er nem at dyrke
Natskønhed er en blomst, der er nem at dyrke

Video: Natskønhed er en blomst, der er nem at dyrke

Video: Natskønhed er en blomst, der er nem at dyrke
Video: RØDBEDER, SALAT, SPIDSKÅL OG GLASKÅL (FORSPIRING OG UDPLANTNING) 2024, April
Anonim

Blomster er smukke. Dette er sikkert og ubestrideligt. Farvernes navne er deres primære kendetegn. En plante med et smukt, poetisk navn "natskønhed" er en blomst, hvis dyrkning begyndte i 1582. Hans officielle navn er mirabilis, som på latin betyder "fantastisk", "ekstraordinært". Det er det virkelig. Der er mange ting, der overrasker ham.

nat skønhed blomst voksende
nat skønhed blomst voksende

For det første betragtes tre lande på én gang officielt som hans hjemland. Det er Chile, Peru og Mexico. I disse lande vokser mirabilis som en flerårig plante på grund af det varme og fugtige klima. For det andet kaldes han en natskønhed af en grund. Denne blomst åbner sine kronblade om aftenen og blomstrer indtil daggry. For det tredje blomstrer blomster i forskellige nuancer på den samme plante, hvilket giver den en særlig eksotisme. Farveskemaet er forskelligt: fra gul og hvid til crimson, nogle gange kan en blomst være tofarvet eller endda stribet. Selve blomstringsprocessen er fantastisk. Hver blomst lever kun én nat, og om morgenen falmer den og en frugtkasse indtager sin plads, men næste aften er hele busken strøet ud igenflerfarvede blomster med en usædvanlig behagelig aroma. Derfor er natskønheden en blomst, hvis dyrkning bringer en masse overraskelser og glæde.

natskønhed
natskønhed

I Rusland dyrkes mirabilis som en årlig på grund af de meget kolde vintre. Den bedste jord til det er leret eller leret med en lille mængde kalksten. Natskønhed - blomsten er meget sart, den tolererer ikke sure og fugtige jordarter samt lave temperaturer. Frøene af denne plante skal sås i et specielt drivhus i begyndelsen af april, det kan kun sås i åben jord i begyndelsen af maj. Drivhusspirer dykker ned i potter og plantes i juni. Du kan opbevare det knolde, som dahliaer. Men hvis dette ikke er muligt, så formerer det sig perfekt ved frø. Mirabilis er kendetegnet ved god spiring, uhøjtidelig og kræver ikke særlig pleje. I vores land er der tilfælde, hvor knoldene af denne plante overvintrede i jorden og ikke frøs. For at gøre dette skal de først spudses om efteråret, dækkes med et lag savsmuld og dækkes.

Mange erfarne blomsteravlere fremhæver en række fordele ved denne blomst. En af dem er tørketolerance. På et sådant tidspunkt dør mirabilis ikke, men stopper kun vækst og blomstring - det ser ud til at falde i søvn. Natteskønhedens busk når en højde på en eller halvanden meter, er stærk, rigeligt bruset af blomster og udstråler duft. Derfor er det oftest plantet i det rekreative område af enhver haveplot eller park. Om dagen skaber den en æstetisk baggrund, og om aftenen forbløffer den med fantastisk blomstring. natskønhed -en blomst, der gør avlere til en sand fornøjelse at dyrke.

nat skønhed blomst
nat skønhed blomst

Hvis du vil indrette dit hjem med noget usædvanligt, så behøver du ikke gå langt. Natskønhed er, hvad du har brug for. Den skal plantes i en plantekasse med høj gulv, og du kan nyde skønheden og aromaen af denne plante hver aften. Som du kan se, er natskønheden en blomst, hvis dyrkning er mulig derhjemme. Denne stueplante vil tilføje et romantisk touch til enhver indstilling.

Anbefalede: