Trækværn: produktion

Indholdsfortegnelse:

Trækværn: produktion
Trækværn: produktion

Video: Trækværn: produktion

Video: Trækværn: produktion
Video: How did Tow-Trust Towbars become the largest towbar manufacturer in the UK? 2024, Kan
Anonim

Hvis du fra tid til anden står over for behovet for at trimme træer, så bør du stå over for opgaven med at opbevare tynde grene. De kan optage meget plads. Nogle hakker dem i hånden eller bruger specielle kværne. Den anden mulighed giver dig mulighed for at opnå resultater meget hurtigere, og træet bliver til små spåner. Den fabriksfremstillede enhed er for dyr, så du kan selv lave lignende udstyr.

Fremstilling af skiveknuser

trækværn
trækværn

Hvis du beslutter dig for at lave en trækværn, skal du bruge følgende materialer:

  • stål med højt kulstofindhold;
  • stålaksel;
  • fasteners;
  • stålplade;
  • pipes;
  • to lejer.

Når du vælger en stålplade, bør du foretrække en med en tykkelse på 5 mm samt fra 10 til 16 mm. Den første version af emnet vil gå til tragten og huset. Højt kulstofstål er essentielt til knive, brug tildette kan være en bilfjeder.

For at svejse rammen skal du fylde op med runde eller formede rør. Hvis du vil lave en trækværn, skal du bruge et 20 mm stålskaft. Bolte med møtrikker vil fungere som fastgørelseselementer. Remdrevet må ikke installeres, hvis knuseren er udstyret med en elektrisk motor med en hastighed på 1500 o/min.

At lave en makulator

DIY trækværn
DIY trækværn

Ved brug af tykt metal skal du skære en cirkel ud med en diameter på 400 mm. Der laves huller i midten, hvor skaftet skal indsættes. Akslen og remskiverne drejes på en drejebænk, mens gevind skæres i enderne af akslen for at installere remskiven og svinghjulet.

Hvis du har brug for en trækværn og beslutter dig for at lave den selv, så kan du lave knive derhjemme. Hvis du ikke er i stand til at klare dette, kan du overlade jobbet til fræseren. Et beskyttende hus svejses af en stålplade på næste trin, som er forbundet med bunkeren. Det samme materiale er brugt til klippet.

Samling

trækværn tegninger
trækværn tegninger

Hjemmelavet hakker er en skæremekanisme, der er fastgjort på rammen. Sidstnævnte kan udføres i et vilkårligt design. Drivmotoren er placeret på et bekvemt sted, hvilket vil afhænge af længden af bæltet. Motorens fastgørelse skal gøres glidende, så remmen kan spændes.

Når du laver en trækværn, skal du installere mekanismens aksel på rammen. Knyttet til denremskive og svinghjul. Knivene skrues fast på svinghjulet, så deres hældningsvinkel er 30°. For at gøre dette har du brug for bolte. Derudover forberedes stålforinger.

Funktioner ved fremstilling af en hakker med en matrix af save

Hvis du beslutter dig for at lave en trækværn med dine egne hænder, så kan du bruge en arbejdsmatrix, som vil være baseret på save. Samlingen af enheden er meget enklere end den forrige, fordi der er mindre svejsearbejde her. Til montering skal du bruge hårdmetalsave til træ. Forbered 2 mm stålplade, 5 mm afstandsskiver og rør til at lave rammen.

Samlingsfunktioner

Når du har set på tegningerne af trækværn, kan du forstå, hvilket design du skal vælge. Fra ovenstående dele er det nødvendigt at samle produktet, som opnås ved at binde skiverne og savene på akslen. På siderne presses elementerne med møtrikker. Skiverne lægges mellem savene, så de tykke skæredele ikke presser mod hinanden og ikke bevæger sig. Lejer presses på akslen, og clips monteres.

Afslutningsvis

Når der vokser mange træer på din havegrund, kan snitteren være en god hjælp på gården. At købe en fabriksmodel er ret dyrt, så du kan gøre det selv. Det vil spare dig for beskårede grene, der fylder meget. Anvendelsesområdet for det opnåede savsmuld og træflis er bredt, fordi de endda kan bruges til opvarmning af et hus.

Anbefalede: