Cotoneaster vandret med lyse røde frugter

Cotoneaster vandret med lyse røde frugter
Cotoneaster vandret med lyse røde frugter

Video: Cotoneaster vandret med lyse røde frugter

Video: Cotoneaster vandret med lyse røde frugter
Video: 👍20 spektakulære planter, der vil forskønne din have selv om vinteren 2024, April
Anonim
Cotoneaster vandret
Cotoneaster vandret

Cotoneaster er ikke kendetegnet ved lysstyrken af dens blomster eller bladenes oprindelige form, så den vækker ikke megen entusiasme blandt gartnere. Ikke desto mindre har dens sorter altid været efterspurgt.

Blandt de mange arter, den vandrette cotoneaster, som har en fantastisk vinterhårdførhed, skiller sig ud.

Denne kompakte busk har skud, der vokser parallelt med jorden og minder meget om rygraden af en fisk i deres arrangement. Dens læderagtige blade er næsten runde i form og har en mærkbar glans om foråret og sommeren, de er mørkegrønne i farven og bliver lilla om efteråret. Blomsterne af denne plante er næppe mærkbare, men frugterne, som cotoneasteren giver vandret, er sfæriske i form og lyse røde i farven. De er ikke giftige og forbliver norm alt på grenene indtil foråret.

Horizontal cotoneaster hentet fra de centrale regioner i Kina, hvor den vokser på bjergskråningerne. Derudover er den meget almindelig i mange byer i Europa og Østasien, og for nylig er den blevet brugt til landskabspleje i Nordamerika.

Cotoneaster horisontal pleje
Cotoneaster horisontal pleje

De mest populære cotoneaster-kultivarer er Variegatus, især attraktive om efteråret, når en hvid eller cremet smal kant vises på bladene, samt Saxatilis med karakteristiske liggende grene og små blade.

Horizontal cotoneaster elsker frugtbar jord og et solrigt sted, selvom den også tåler skyggefulde områder godt. Denne busk er ikke særlig krævende for fugt, da den er tørkebestandig. Den mest optimale for dens normale vækst er drænet substratjord.

Cotoneaster vandret foto
Cotoneaster vandret foto

Horizontal cotoneaster, hvis foto, taget i efteråret, ofte kan findes i specialiserede magasiner, tilpasser sig godt til miljøet. Det tolererer både gasindholdet i byluften og det rene bjergklima.

Det største plus ved denne plante er imidlertid dens frostbestandighed.

cotoneaster busk
cotoneaster busk

Horizontal cotoneaster er en prydbusk, der er nem at pleje, og ser altid godt ud i haven på grund af frugternes lysstyrke og bladenes efterårsfarve. Den danner en meget tæt og spektakulær hæk eller kant.

Denne plante kan også bruges som bændelorm eller plantes i store grupper i plænen.

Om foråret og sommeren, lige før blomstringen, har buske brug for gødning. Hvis mængden af nedbør er normal, kan den vandrette cotoneaster slet ikke vandes. Vanddenne plante er kun nødvendig i varme, tørre somre.

Cotoneaster kræver overfladisk løsning med samtidig fjernelse af ukrudt. Planten tåler godt beskæring, hvorefter den vokser kraftigt og danner en tæt hæk. Busken klippes til en tredjedel af længden af sit årsskud.

Til vinteren bør cotoneaster i de nordlige områder være dækket med tørre blade eller muldet med et tørvelag op til seks centimeter. Derudover skal grenene til vinteren bukkes til jorden.

Cotoneaster
Cotoneaster

Planten formerer sig med frø, som skal stratificeres før plantning, samt lagdeling og stiklinger. Udvælgelsen af materiale foretages i slutningen af juli, og derefter plantes de i en afstand på op til to meter fra hinanden med en plantedybde på op til halvfjerds centimeter.

Anbefalede: