Preussisk blå i et moderne interiør

Preussisk blå i et moderne interiør
Preussisk blå i et moderne interiør

Video: Preussisk blå i et moderne interiør

Video: Preussisk blå i et moderne interiør
Video: Exploring Prussian Blue | Winsor & Newton Masterclass 2024, April
Anonim

En af de skelsættende begivenheder i moderne malings historie er den verdensberømte opfindelse - preussisk blå. Fremstillingsåret i dag regnes for at være 1704, og opfinderen er Biesbach, en farverer fra Berlin. Hans opdagelse gjorde det muligt at opnå en virkelig rig og udtryksfuld blå farve, som uden tvivl straks vandt stor popularitet og respekt ikke kun blandt kunstnere, men også blandt skræddere og bygherrer.

Glas maling
Glas maling

Prussisk blå har med sit udseende givet rigelige muligheder for forskellige håndværksområder: fra møbelmagere til arkitekter.

Utvivlsomt beskriver navnet på denne nuance perfekt dens indhold. Med hensyn til dybden af tone, originalitet, mætning og lysstyrke er der virkelig meget til fælles med azurblåt, men det kan kaldes mere roligt og afbalanceret. Farven blev virkelig "visitkort" for Berlin i sin tid, som var anderledes dengangkold og overskyet atmosfære i sin perfektion af billeder og former.

Preussisk blå
Preussisk blå

Dette er nok den lyseste nuance, der nogensinde ville blive forbundet med eliten og aristokratiet, det er af denne grund, at preussisk blå er den perfekte tone til stuen, som får et meget rigt og præsentabelt udseende med det. På grund af det faktum, at denne maling har en ret behersket lysstyrke, som bringer fred såvel som komfort og fred, vil denne farve utvivlsomt være den bedste løsning til at dekorere soveværelser, mens stringens og ophøjethed vil gøre det indre af ethvert kontor eller, for eksempel et bibliotek mere solidt og imponerende. Som allerede nævnt er brugen af preussisk blå meget udbredt i byggeriet, i dag er vinduesdekoration blevet meget populær. Forståeligt nok er Prussian Blue en fremragende maling til glas, ikke kun vægge eller møbler.

Turnbull blå
Turnbull blå

I dag er der farver, der ofte kan forveksles med denne nuance. For eksempel turnbull blue. Den har dog en række af sine egne karakteristika, som ofte adskiller sig væsentligt fra preussisk blå. På grund af sine sarte og unikke nuancer harmonerer den faktisk meget godt med næsten alle andre nuancer. Utrolig friskhed kan give rummet et billede, der er lavet i farven på grøn te eller for eksempel mynte på baggrund af preussisk blå. Hvis det for at skabe et interiør er nødvendigt, at det har et mere raffineret og aristokratisk udseende, er det muligt at tilføje et blidtlyserød. For et spektakulært og iørefaldende interiør vil tilføjelsen af somon og en citron-creme tone give dig mulighed for at afkøle situationen noget. Til accentuering er en kombination med dæmpede pære- eller kaffe- og mælkefarver mulig. Interesse skaber tiltrækning i det indre af kombinationer med orange, turkis eller akvamarinfarver.

Generelt er skyggen, som engang blev opfundet i Berlin af farveren Biesbach, stadig en stor succes i dag, fordi den radik alt kan ændre det velkendte interiør og moderne indretning.

Anbefalede: