Sådan navngiver man en kaktus: passende navne til indendørs planter

Indholdsfortegnelse:

Sådan navngiver man en kaktus: passende navne til indendørs planter
Sådan navngiver man en kaktus: passende navne til indendørs planter

Video: Sådan navngiver man en kaktus: passende navne til indendørs planter

Video: Sådan navngiver man en kaktus: passende navne til indendørs planter
Video: Ornamental Plants Vocabulary ll 120 Ornamental Plants Name In English With Pictures l Indoor Plants 2024, Kan
Anonim

Det er ikke længere en hemmelighed, at folk planter indendørs planter ikke kun for skønhed, men også for kommunikation. De mest uhøjtidelige og populære er kaktusser. Derfor opstår der ofte et øjeblik, hvor et navn dukker op ved en ubevægelig og tavs urtepotte. Det kan være både menneskeligt, selv med et efternavn og patronym, det er muligt bare et kaldenavn, som et kæledyr. Nogle gange er det bare venlighed. Lad os prøve at systematisere og sortere de mulige navne i grupper for at gøre det nemmere for dig at beslutte, hvordan kaktusen skal navngives.

Hvad kan man sige om dem nyttigt

Kaktusser betragtes som planter fra den nye verden, det vil sige, at Nord- og Sydamerika anses for at være deres oprindelsessted. Med tiden spredte de sig over hele verden: Fuglene bevægede sig, manden bragte med sig.

Ud over deres dekorative værdi bruges kaktusser som mad (f.eks. pitahaya eller dragefrugt), dyrket som en hæk.

kæmpe kaktusser
kæmpe kaktusser

Historisk set blev de brugt på det amerikanske kontinent som medicin, i religiøse ceremonier (for eksempel som et alter eller offerbord), bygge- eller malemateriale.

Hvorfor blev kaktusen kaldt en kaktus

Selve ordet kom fra det klassiske græske sprog, det gav navnet til en ukendt, muligvis stikkende, plante.

Så i 1737 introducerede den svenske læge Carl Linnaeus navnet på denne slægt i den botaniske systematik. Det antages, at han forkortede navnet fra ordet "melocactus", eller stikkende melon, som de spanske kolonialister kaldte planter med torne og torne.

Køn: myte eller virkelighed

Der er en lang debat på internettet om, hvorvidt en kaktus har et køn, om den kan opdeles i en dreng eller en pige.

Meningerne er modstridende og tvetydige om dette spørgsmål.

Under alle omstændigheder, for den mest nøjagtige forståelse af planten, er det først nødvendigt at bestemme dens nøjagtige udseende.

For dyb viden bør du henvende dig til fagfolk inden for deres felt - botanikere. Med deres hjælp kan du fuldt ud forstå alle forviklingerne og nuancerne i videnskaben om dyrkning og beslutte, hvordan du kan kalde en kaktus.

Men for at vælge et navn til en plante er der ingen grund til at gå ind i sådan en jungle. Det er nok at læse detaljerede oplysninger om typen af kaktus og huske biologikurset om pistiller og støvdragere.

Men hvis der ikke er noget ønske om selv at dykke ned i læsning, så vælg bare selv: en pige eller en dreng. Norm alt psykologisk vælge en partneraf det modsatte køn: kvinder vil foretrække at kommunikere med en kaktusdreng, mænd - tværtimod.

Hvilken retning skal man tænke

For en seriøs tilgang til at vælge navnet på din ven i en potte, er det værd at beslutte, hvordan du har det med planten: et nyt kæledyr, en ledsager, en ven eller et familiemedlem. Vil du navngive det for sjov eller gå til denne sag med al ansvar. Mange tror på, hvordan man navngiver et skib, så det vil flyde. I forhold til en plante kan det lyde sådan her: Uanset hvad man kalder det, vil det vokse eller blomstre. Hvorfor ikke? Det er trods alt allerede bevist, at den valgte musik påvirker køernes mælkeydelse. Så hvorfor kan dette ikke være tilfældet med planter?

søde kaktusser
søde kaktusser

Først skal du vælge de mulige grupper, som navnene vil blive valgt fra, hvordan man navngiver kaktusen.

For det første, afhængigt af køn, skal du vælge navnet på den dreng eller pige, du kan lide.

For det andet, med fuld respekt og ærbødighed, tildel det fulde navn, efternavn, patronym. Som en komplet person.

For det tredje, lav et kaldenavn ved blot at forkorte det fulde navn på plantearten.

For det fjerde, tag hensyn til udseendet og formen.

For det femte kunne det være navnet på et kæledyr.

Sjette, du kan bare bruge din fantasi og humor til at vælge et navn.

Nu lidt flere detaljer med eksempler og en liste over navne på, hvordan man navngiver en kaktus.

Husplante som en lille baby

Mange stueplanteopdrættere begynder at se dem som deres baby. De kan fortælle deres glæder, sorger, diskutere nyheder. På et psykologisk plan bliver en almindelig urtepotte med en plante til en afdeling, et barn. Dette forhold fører til, at kaktusen får sit personlige navn.

Almindelige personers navne bliver ofte valgt. Når en plante bliver dit barn, begynder du at behandle den med kærlighed og omhu.

Hvis du opfatter kaktusen som en dreng, kan du kalde den: Arkasha, Boriska, Mishulya, Kostenka. Det vil sige, at diminutivformen af navnet begynder at blive brugt.

I det tilfælde, hvor din dekorative urtepotte bliver et sted for en pige at bo, så kan navnene være som følger: Anyuta, Glasha, Sofochka, Yanochka og så videre.

sjove kaktusser
sjove kaktusser

Sådanne muligheder er velkendte for vores egne børn. Alternative navne kan være udenlandske, ikke så typiske for dit område: Jack, Sam, Alfred, Russell.

Ordbøger med navne til forskellige muligheder er allerede blevet oprettet i tilstrækkeligt udvalg. Du kan vælge efter religiøse, nationale eller andre grunde.

Kære og mest venlige

Hvorfor skulle kaktusen ikke blive din tidligere kollega eller elskede slægtning? Samtidig tilføjer respektfuld behandling med navn og patronym et strejf af humor og sarkasme. Så vil der bo en klon af din kære onkel eller tante i dit hus, som du til enhver tid kan starte en samtale med over en kop te (tjek hellere om kaktusser kan lide te, måske foretrækker de kakao eller kaffe eller noget stærkere).

hr. kaktus
hr. kaktus

Hvis du ikke kontakter dine venner, kan du vælge dine foretrukne kombinationer af for- og mellemnavne. Lav en liste over, hvordan man navngiver en kaktus, ud fra dine foretrukne, og forkynd det højtideligt til planten. Hvilken kombination kaktusen vil smile af, og så vælg (hvem ved, pludselig vil det være et gennembrud i videnskaben).

For eksempel Sergey Stepanovich, Anatoly Bergamotovich, Ivan Kaktusovich eller Valery Valeryevich.

Jeg elsker dig for din skønhed

Når man vælger kælenavne til kæledyr, er de ofte forbundet med ydre tegn, for eksempel kan en grå kat kaldes Smoky, og en rød hund Fox, en buttet hamster Barrel eller Cistern. Denne tilgang er fantastisk til kaktusser. Hvad hedder den grønne stikkende, agurklignende plante? Mulighederne er indlysende: Spiny, Tadpole, Zelenushka, Agurk, Fluffy (lidt sarkastisk for en tornet plante, men afspejler også essensen), Thorn. Eller måske bare en kaktus, fordi han er en.

interessant udseende kaktus
interessant udseende kaktus

Her spiller din fantasi og plantens udseende allerede en vigtig rolle. Når alt kommer til alt er kaktusser visuelt forskellige i form, type rygsøjler. Nogle gange ligner de endda noget. Så forbind alle dine ressourcer, ubegrænset fantasi og humor.

Navn givet af biologer

Når dusinvis af navne dukkede op, men ingen var til din smag, kan du prøve at vende dig til det biologiske navn på en kaktusart. Navn - som en forkortet version af det originale navn.

For eksempel, Mammillaria cactus, forkort navnet til Mammy eller Mama.

Kaktuskaktus kan hedde Pusey eller Punya.

Cactus Gymnocalycium er perfekt til navnene Gima, Kalya.

Et sted at skære itilføj et andet sted, omarranger og selvskabt navn til din nye ven er klar.

Og hvorfor har han brug for et rigtigt navn?

Uden at bryde hjernen og uden at spilde tid, kalder nogle i kommunikation med stikkende venner dem ganske enkelt kærlige ord: sød, kær, fluffy, elsket. På den ene side føres samtalen som med en levende person, på den anden side bliver kaktussen en navnløs samtalepartner, et abstrakt levende væsen.

kaktus som en hare
kaktus som en hare

Det vil sige, den er ikke udstyret med nogen kvaliteter fra kaldenavnet, kaktusen forbliver en neutral lytter, ikke personificeret.

Denne mulighed er velegnet til dem, der ikke ønsker at blive for knyttet og tæt på planten, men samtidig vise omsorg og opmærksomhed.

For sjov

Hvis du er en person med en god sans for humor og en god portion ironi, så kan du altid nærme dig valget om, hvordan du navngiver en kaktus fra denne karakteristiske side af dig. Måske vil kaktusen svare dig det samme og kærligt skyde nåle.

Igen, dette kunne være et forvansket menneskenavn, et sarkastisk kæledyrsnavn eller endda et hvilket som helst ord.

Mr. Toos, Mr. Thorn, Sir Barrymore, Lady Gaga, Madame Sijou, Pan Salo - det vil sige, vælg en respektfuld adresse til en person.

Kram, fluffy, behåret eller langhåret, blød ven - Et sarkastisk kaldenavn på grund af tornene. Det er trods alt usandsynligt, at du vil presse en kaktus i en stærk venlig omfavnelse.

tre sjove kaktusser
tre sjove kaktusser

Aubergine, Agurk, Zucchini, Hindbær, Græskar - kald planten anderledes. Kombinerer godt medadresse: Mr Bean eller Mrs Pear.

Og til sidst

Hvad du end kalder en kaktus, forbliver den stadig en kaktus. Men samtidig er han din gode ven, en trofast kammerat (han vil ikke sælge dine hemmeligheder for et stykke kotelet), en opmærksom samtalepartner.

Det valgte navn er ikke så vigtigt som din rette omsorg og bekymring. Så vil denne stikkende (og luftige og bløde) blomst glæde dig med sit udseende.

Anbefalede: