Plastiktyper, egenskaber, fotos

Indholdsfortegnelse:

Plastiktyper, egenskaber, fotos
Plastiktyper, egenskaber, fotos

Video: Plastiktyper, egenskaber, fotos

Video: Plastiktyper, egenskaber, fotos
Video: Как придать Объём волосам Пошагово дома | 4 способа Укладки волос! Как научиться укладывать волосы! 2024, Kan
Anonim

Plast, eller plast, er et organisk materiale baseret på makromolekylære forbindelser - polymerer. Den opfattelse, at plast er et mere holdbart og kvalitetsmateriale end plast, er fejlagtig. Forskellen mellem disse begreber ligger kun i deres navn. Plasttyperne, dets typer, klassificering, mærkning, anvendelsesområder er enorme.

Hvad er det her

Plastikprodukter er kommet ind i vores liv. Plast baseret på syntetiske polymerer er særligt udbredt. Fremstillingsprocessen er overgangen af et materiale under påvirkning af varme og tryk fra en flydende tilstand til en fast tilstand. Udviklingen af plast begyndte med brugen af naturlige ingredienser. Senere blev de erstattet med kemisk modificerede materialer. Nu, til fremstilling af plast, bruges fuldt syntetiske molekyler - polyethylen, polyvinylchlorid, epoxy. Og hemmeligheden bag populariteten er som følger: nem produktion, praktisk, overkommelig pris.

Typer af plastik
Typer af plastik

Nøglefunktioner

Typer og egenskaber af plast, dets svejsbarhedprimært afhængig af den polymer, den er lavet af. Alle former for additiver, additiver, stabilisatorer, pigmenter, organiske og uorganiske fibre påvirker også plastens fysiske og mekaniske egenskaber. Nogle beskytter f.eks. plastik mod ultraviolet stråling.

Materialet er primært hvidt eller gennemsigtigt. Med tilsætning af farvestoffer kan plast få enhver farve. På den måde kan der fremstilles en spejlplast. De fleste plastmaterialer er multikomponent- og kompositmaterialer. Plast har en lav densitet. Modstandsdygtig over for syrer og baser. Den har lav termisk og elektrisk ledningsevne. De fleste arter er nemme at bearbejde. Dette giver mulighed for fremstilling af støbte produkter fra råmaterialer samt brug af pladeplast, der kombinerer termoformning med mekanisk bearbejdning.

Typer af plastfoto
Typer af plastfoto

Plastic uses

Omfanget af plast er enormt. Startende med brug i skibsbygning, flybyggeri, slutter med landbrug, medicin og hverdagsliv. Plasttyperne er fantastiske. Billeder viser kun en lille del af produkterne:

  • Plast er meget udbredt til fremstilling af dele til store køretøjer såvel som til interiørbeklædning.
  • Udviklingen af landbruget indebærer brug af plastik til landvinding, fremstilling af emballagematerialer til opbevaring af landbrugsprodukter, konstruktion af film-shelter og drivhuse.
  • Mange medicinske instrumenter, specielle redskaber, emballagefor lægemidler er lavet af plastik.
  • I byggeriet er disse rør og fittings af metal-plast. Et alternativ til glas er design lavet af let eller gennemsigtig plast.
  • I hverdagen - brug af alle slags beholdere, flasker, tasker, børns legetøj og meget mere.
Typer og egenskaber af plast
Typer og egenskaber af plast

Transparent plast

Plasttyper omfatter termoplastisk PVC, som hovedsageligt bruges til pladematerialer. Det bruges i byggeri, udendørs reklamer og andre områder. En type plademateriale er gennemsigtig plast. Afhængigt af lystransmissionskapaciteten kan materialet enten blokere eller transmittere nogle af de ultraviolette stråler. Det kan være gennemsigtige og gennemsigtige farvede arkmaterialer.

Typer af gennemsigtig plast er plexiglas, polycarbonat, polystyren, polyesterglas, gennemsigtige PVC-plader. Først og fremmest er de slagfaste. Mere holdbar er polycarbonat. Polyesterglas anses for at være det mest elastiske. Lystransmissionskapaciteten er højere for plexiglas, det er det mest gennemsigtige og klart, det er godt forarbejdet. Gennemsigtig plast bruges til glasering af vinduer, beskyttelsesbriller og politiskjolde, fremstilling af plastikflasker. Gennemsigtig plast kan have forskellige nuancer.

Typer af gennemsigtig plast
Typer af gennemsigtig plast

Plastfacader

Plastiktyper til facader er opdelt i plade og rulle. Hårdt og solidt ark materiale er plastikhøjt tryk. Kold eller medium trykrulleplast er af lavere kvalitet og billigere end pladeplast. Dette materiale i ruller ligner PVC-film. Det bruges også til fremstilling af møbelfronter.

Plastiktyper til køkkenet har et andet grundlag. Nogle er lavet på basis af spånplader, og det er billigere end bunden af MDF. Pladeplast er termisk stabilt, det er ikke udsat for ridser, spåner, stød, deformeres ikke, falmer eller falmer ikke. Materialet skaller ikke af bunden, er ikke bange for fugt og er nemt at rengøre. Ulempen ved facadedetaljer er, at de kun kan være jævne uden fræsning og glatte i teksturen.

Typer af plastik til køkkenet
Typer af plastik til køkkenet

Finish

I dag er plast stadig et populært byggemateriale. For det meste bruges forskellige typer plast til kontorindretning. Men i nærværelse af fantasi og med et kompetent design vil et sådant materiale se godt ud i udsmykningen af lejligheden. Plast kan beklædes på enhver overflade, uanset om det er loft eller vægge. Hovedtypen af materiale til loftsoverflader er PVC-paneler. Panelstørrelser varierer meget. Separate elementer er forbundet med hinanden ved hjælp af afstivningsribber (panelet har en rille på den ene side og en spids på den anden). Materialet er let og sikkert. Nem at transportere og nem at installere.

Plast, der har fugtbestandighed, bruges i badeværelser og til beklædning af altaner. Det bruges til at arrangere skråninger og efterbehandling af lofter. Med et vellykket og kompetent valg af plast får du en fremragende entré. Plastpaneler kan frosteseller blank, imiter træ eller sten.

Typer af plast til efterbehandling
Typer af plast til efterbehandling

Fordele og ulemper

I nogle områder med menneskelig aktivitet er mange typer plastik godkendt til brug af sundhedsministeriet:

  • Vejrbestandigt materiale. Den har god elektrisk isolering og er ikke-brændbar.
  • Nem at håndtere. Let at svejse og lime. Kan klippes og formes efter behov.
  • Materialet er billigt. I lang tid bevarer det sit originale udseende. Ikke bange for fugt.
  • Den har et rigt farveskema. Plade gennemsigtig plast besidder stød- og brandbestandige egenskaber. Fra den kan du få produkter i forskellige former.
  • Opskummet PVC er modstandsdygtig over for temperaturændringer. Når du afslutter rummet, spiller det rollen som en lyd- og varmeisolator. Velegnet til markiser, gadeskilte, skilte, reklameobjekter.

Som ethvert andet materiale har plastik nogle ulemper:

  • Modtagelig over for mange organiske opløsningsmidler.
  • Plastikdele kan deformeres under tung belastning eller høje temperaturer.

Anbefalede: