Tips til, hvornår man skal grave påskeliljer og tulipaner op

Indholdsfortegnelse:

Tips til, hvornår man skal grave påskeliljer og tulipaner op
Tips til, hvornår man skal grave påskeliljer og tulipaner op

Video: Tips til, hvornår man skal grave påskeliljer og tulipaner op

Video: Tips til, hvornår man skal grave påskeliljer og tulipaner op
Video: When do I dig up my tulips? 2024, April
Anonim

"Hvornår skal man grave påskeliljer og tulipaner op?" - Spørgsmålet er ikke tomt. Hvis dette gøres tidligt eller lidt sent, får du muligvis ikke det ønskede resultat. Det er vigtigt ikke at gå glip af slutningen af plantens vækstsæson. Så begynder blomsterløgene at slå rod, og så er det uønsket at skade dem.

Hvornår skal man grave påskeliljer og tulipaner op
Hvornår skal man grave påskeliljer og tulipaner op

Tegn på fuld plantemodenhed

Hvis bladene på tulipaner begynder at falme og blive brune, kan du roligt grave planterne op. Når de er helt tørre, vil løgene i reden begynde at skille sig fra hinanden, og du vil miste en masse plantemateriale, da "babyerne" falder af. Disse tidlige blomster bør observeres fra omkring den første uge af juli for at løse problemet med, hvornår man skal grave påskeliljer og tulipaner op. Hos påskeliljer tørrer blade og rødder også på dette tidspunkt. Men vent ikke på fuldstændig tørring - det er ikke muligt at nævne en bestemt dato præcist. Der er mange forskellige sorter af påskeliljer og forskellige blomstringsperioder: fra midten af april til juni. Tulipanspirer kan også dukke op lige efter sneen smelter. Varighed af blomstringen - fra tre til 20-25 dage. I overskyet regnvejrblomstringen varer længere.

Løg af påskeliljer
Løg af påskeliljer

Sådan bestemmer man materialets modenhed

Hvis jorden er rig, sommeren er fugtig og der er lidt sol, løgene på påskeliljer "svulmer", vokser indad på grund af deres nye skæl. Bladene kan forblive grønne indtil slutningen af sommeren. I dette tilfælde kan du grave et par løg, se. I midten af juli bliver de brune. Gør det samme med tulipaner. Hvis skrællen er hvid, er det for tidligt at grave; hvis det er gyldenbrunt eller lyserødt, er det tid. Løget er mørkebrun - du er forsinket, klipper bladene og lader rødderne blive i jorden til næste sommer. Der tages forbehold for ændringer, hvornår påskeliljer og tulipaner skal graves op.

Råd fra erfarne blomsteravlere

Specialister ved, at det er nødvendigt at plante forårsblomster (tulipaner, hyacinter, påskeliljer) fra omkring 2. september til 7. oktober. På dette tidspunkt skal plantematerialet være godt forberedt. Pærerne renses fra jorden, sorteres, behandles med en speciel antiseptisk opløsning "Maxim" eller kaliumpermanganat, tørres godt i frisk luft under en baldakin. Opbevares efter tørring i en måned ved en temperatur på ikke højere end 220 C og en vis luftfugtighed - 75-80%. På dette tidspunkt udvikles et blomsterskud, rod primordia, blade dannes. Opbevaringstemperaturen kan gradvist reduceres til 100 C. Landet under blomsterbedet er også omhyggeligt forberedt. Tænk nu over, hvornår du skal grave tulipaner og påskeliljer op for at gøre alt dette.

Hvornår skal man grave tulipaner og påskeliljer op
Hvornår skal man grave tulipaner og påskeliljer op

En anden vigtigspørgsmål

Skal jeg grave tidlige blomster op hvert år om sommeren og genplante tidlige blomster om efteråret? Narcissløget lever for eksempel op til fem år og når først sin fulde modenhed i det tredje år. Lad dig selv vokse 2, 3, 5 år på ét sted, lad være med at grave. Med tulipaner er det lidt sværere, hollandske skønheder vil kun glæde dig efter en årlig transplantation, det er endnu bedre, hvis du ændrer placeringen af blomsterbedet hvert andet eller tredje år. Vores zoneinddelte blomster kan ikke graves op i endnu et år, de er mere tilpassede, selvom deres løg er mindre, dybere, bør de ikke opbevares i jorden ét sted i mere end tre år. Prioriter, hvornår du skal grave påskeliljer og tulipaner op, hvilket år.

Om vinteren skal man passe på, at rødderne ikke fryser. Hvis du lader dette arbejde med ordentlig dyrkning af blomster gå sin gang, kan de enten ikke spire om foråret, eller også bliver de så svækkede, at de ikke blomstrer, de bliver til ukrudt.

Anbefalede: