Stuemøbler i klassisk og moderne stil: foto

Indholdsfortegnelse:

Stuemøbler i klassisk og moderne stil: foto
Stuemøbler i klassisk og moderne stil: foto

Video: Stuemøbler i klassisk og moderne stil: foto

Video: Stuemøbler i klassisk og moderne stil: foto
Video: Latest Modern Living Room Design Ideas 2023 | Top 17 Modern Living Room Decorating Ideas 2023 2024, Kan
Anonim

At vælge møbler til stuen er en behagelig, men svær opgave, fordi det moderne marked er mættet med modeller i alle mulige stilarter og designfund. Til store rum med højt til loftet er klassikeren ideel. Denne stil blev skabt af aristokraterne i det 17. og 18. århundrede, men er stadig relevant. Det understreger ejernes status, ser luksuriøst ud, og materialer af usædvanlig høj kvalitet tjener i ti eller endda hundreder af år. Moderne stilarter er mere kortfattede og enkle former, høj funktionalitet og diskret, delikat indretning. Møbler er lavet af både dyre og mere overkommelige materialer, så de er overkommelige for de fleste familier.

møbler i klassisk stil

Klassisk stil i interiøret er legemliggørelsen af elegant chic, ynde og prestige, en demonstration af velvære for ejerne af lejligheden, ikkeuden god smag. De karakteristiske træk ved klassiske stuemøbler omfatter rigor, perfekt symmetri, naturlige farver og nuancer, ynde og en overflod af dekorative detaljer.

Møbler i klassisk stil er udelukkende lavet af naturligt træ, alle efterligninger er malplacerede her. Silhuetterne er yndefulde, buede former, møblerne er udstyret med tynde udskårne ben, rig forgyldning, bronze- og messingindsatser, emalje og dekorativ smedning.

Stue i klassisk stil
Stue i klassisk stil

På billedet er stuemøblerne repræsenteret af en sofagruppe. Bløde genstande er lavet af luksuriøse stoffer: jacquard, fløjl, satin, naturligt læder. Farven på polstringen er for det meste lys, men der er også lyse accenter: skarlagenrød, bordeaux, smaragdgrøn, blå, lilla.

Sofaer, borde og sofaborde i stuen kan være til stede i ental, men stole, lænestole, puffer skal bestemt have et par, da klassikerne kræver perfekt symmetri. Bagsiden af polstrede møbler kan være store eller mindre, men altid voluminøse, med udskårne detaljer, halvcirkelformede armlæn.

Skabsmøbler fås i fritstående eller indbygget format. Skabe og rutsjebaner til stuen er dekoreret med lister, gesimser, dekorative søjler og udskårne elementer af samme træ som facaden.

Interiør i moderne stil

Moderne møbler er repræsenteret af et helt kalejdoskop af stilarter: højteknologisk, moderne, øko-stil, loft, fusion. Alle retningerunik og har sin egen specielle karakter, men nogle funktioner er fælles for alle:

  1. Enkle geometriske former. Moderne stuemøbler har en ren, stram silhuet uden behov for symmetri.
  2. Fuldstændig eller næsten fuldstændig fravær af udvendige beslag. Møbelhåndtag er næsten usynlige, mange producenter introducerer teknologiske mekanismer, der gør det muligt at forlade dem fuldstændigt: døre og skuffer åbnes med et let tryk.
  3. Praktiskhed og mangel på indretning. Stuemøbler i moderne stil er blottet for dekorative, ikke-funktionelle detaljer, kun praktiske og nyttige elementer bruges.
  4. kortfattet design. Uanset den valgte stilistiske retning udelukker møbler alt overflødigt og meningsløst. Det vigtigste kendetegn ved modernitet er udsøgt enkelhed. Manglen på smykker kompenseres af origin alt, men funktionelt tilbehør.
  5. Integritet. Designelementer er i perfekt harmoni, grænserne mellem objekter er slørede, en detalje går jævnt over i en anden. Situationen opfattes som en helhed.

Højteknologiske møbler

Hi-tech betragtes som en kunstig stil, der har inkorporeret visse træk ved minimalisme og suppleret dem med teknologiske komponenter. I det indre af stuen, indrettet i en ånd af hi-tech, er der ingen traditionelle elementer af hjemmekomfort. Møblerne har et lakonisk, geometrisk korrekt design, det smelter sammen med miljøet og dekorerer det ikke, men garanterer enestående komfort. dekorative elementerer helt fraværende, men de kompenseres af højteknologiske dekorationer, såsom indbygget belysning.

Højteknologiske stuemøbler er lavet af plastik, glas, metal, polyester, nylon. Naturmaterialer som træ bliver næsten aldrig brugt. Facaderne på skabene har en blank overflade, som afspejler skarp belysning. Polstrede møbler er kendetegnet ved lethed og kortfattethed.

Højteknologisk stue
Højteknologisk stue

Moderne møbler

Navnet på stilen "moderne" er oversat til russisk som "moderne", og derfor er mange vildledende. Denne stilistiske retning blev dannet i 1880'erne og var populær indtil 1914, i sin essens er den meget tættere på klassikerne end på de nymodens trends. Art Nouveau møbler er lavet af naturligt træ, har bløde, afrundede former, rolige, som om støvede, nuancer og bløde blomstermønstre hersker i polstringen.

Stuemøblerne inkluderer en sofa og et par lænestole med en mørk træramme og let polstring. Sættet skal laves i et enkelt design. I midten af sammensætningen er et lavt bord lavet af træ eller glas. Et par lækkert tilbehør fuldender indretningen.

Art Nouveau stue
Art Nouveau stue

møbler i økostil

Stuemøbler i øko-stil er lavet af naturligt træ, har en ret massiv silhuet og en ekstrem naturlig form: rektangulær, med glatte kurver, groft forarbejdet og dækket med gennemsigtiglakeret.

Farvet maling er ikke brugt i dette tilfælde, men toning er tilladt, hvilket ikke skjuler træets naturlige struktur. Til polstring af lænestole og sofaer bruges tekstiler i rolige, naturlige nuancer, ensfarvet eller med blomstermønster. Også flettede sofaer og lænestole lavet af rattan, bambus eller flet passer harmonisk ind i det miljøvenlige miljø i rummet. Sådanne velkendte stuemøbler som en væg, i dette tilfælde, kan være lavet af træ i en lignende nuance.

Øko-stil stue
Øko-stil stue

Møbler i fusionsstil

Denne stil er et "organiseret rod" - teksturer, dekorationer, former og linjer kan lånes fra forskellige epoker, og atmosfæren som helhed ser luksuriøs og lys ud. Polstring af møbler til stuen er repræsenteret af rige materialer: naturligt læder, uld, pelse, satin. Fusion byder velkommen til vintage stykker, der står i stilfuld kontrast til andre, mere moderne møbler.

Fusion stue
Fusion stue

møbler i loftstil

Loftstilen er præget af urban væg- og loftdekoration, og møblerne kan være hvad som helst: ultramoderne, antikke, kunstneriske eller minimalistiske. I et sådant miljø er møbler til stuen, lånt fra forskellige epoker, harmonisk kombineret: en dyr lædersofa i klassisk stil passer perfekt sammen med et glasbord i retrostil.

Loftstil stue
Loftstil stue

Moderne møbler er yderst funktionelle og praktiske, mens forklassisk er mere karakteristisk for dekorative elementer og dyre materialer. Stueindretningen bruger sjældent en enkelt stil, så med den rigtige tilgang kan du kombinere det bedste fra flere stilistiske trends her.

Anbefalede: