Pass-through-kontakter - lys i huset

Pass-through-kontakter - lys i huset
Pass-through-kontakter - lys i huset

Video: Pass-through-kontakter - lys i huset

Video: Pass-through-kontakter - lys i huset
Video: Выбросите эти вещи, они тянут вас в бедность. Предметы в доме, от которых стоит избавиться и убрать 2024, April
Anonim

Som det kan se ud, er det ikke så svært at styre lyset. Alt, hvad der er nødvendigt, er at tilslutte en switch med en lysbelastning til netværket. Og perfekt orden! En sværere opgave er at styre belysningen i rummet fra to steder på én gang. Men dette problem kan også løses, hvis der anvendes single pass-through switches. Så hvad er de helt præcist?

Først og fremmest adskiller de sig fra simple kontakter, hvor der sker en ganske almindelig afbrydelse af det elektroniske kredsløb ved, at tre kontakter er indbygget i gennemgangskontakterne på én gang, og der er en mekanisme til at skifte mellem dem..

gennemgangskontakter
gennemgangskontakter

Deres største fordel er, at gennemgangskontakterne giver mulighed for at slukke eller tænde ikke kun én lampe, men også en hel gruppe belysningsarmaturer fra to punkter (eller flere) af boligen. Ofte kaldes disse enheder populært omskiftere eller backup-kontakter.

Faktisk er der ikke så få steder at bruge denne enhed, men du skal vide grundigt, hvordan du tilslutter en pass-through-switch. Du kan for eksempel installere den i en hal med et stort areal – det kan dupå den ene side, ved indgangen, tænd lyset, på den anden side, ved udgangen, sluk. Efter du er gået op ad trappen, vil der altid være mulighed for at slukke lyset på den. En gennemgangskontakt kan give lignende bekvemmelighed og komfort. En sådan ordning kan ikke kun fungere med belysning, men også med andre elektriske apparater.

gennemgangskontakt
gennemgangskontakt

Men selv på stadiet med at bygge et hus eller under renoveringen af en lejlighed, er det nødvendigt at beslutte præcis, hvor gennemgangskontakterne skal placeres, så det er muligt at lægge elektriske ledninger til dem med høj kvalitet. Dette skyldes, at når konstruktions-/reparationsarbejdet er afsluttet, vil dette ikke være så nemt at gøre, da der vil være behov for endnu et ekstra kabel.

For at undgå forvirring er det værd at forstå præcis, hvad forskellen er mellem to-polede og enpolede afbrydere. I bipolære afbrydere er to ledere lukket / afbrudt samtidigt - nul og fase, og i enpolede afbrydere - kun en. To-polede gennemføringsafbrydere bruges hovedsageligt til at slukke for komplekse enheder, der kan kræve øget elektrisk sikkerhed, f.eks. elektriske varmekedler.

hvordan man tilslutter en switch
hvordan man tilslutter en switch

Det skal også bemærkes, at sådanne kontakter kan have mere end to taster.

Da denne artikel handler om kontakter, er det nyttigt at vide, at der er enheder, der kan bruges til samtidig at styre lyset ogFor eksempel en ventilator placeret i køkkenet. Da køkkenblæseren fortsætter med at køre, når lyset slukkes, kan du altid indstille tiden, og den slukker af sig selv. Sådanne enheder har et specifikt navn - timere. De kan være af flere typer: til installation direkte under kontakten i en monteringsboks, til installation i et skab. Under alle omstændigheder skal du sikre dig, at det valgte udstyr er fuldt egnet til dine lokaler.

Anbefalede: