Tilslutning af en elektrisk komfur: gør det selv eller inviter en specialist?

Tilslutning af en elektrisk komfur: gør det selv eller inviter en specialist?
Tilslutning af en elektrisk komfur: gør det selv eller inviter en specialist?

Video: Tilslutning af en elektrisk komfur: gør det selv eller inviter en specialist?

Video: Tilslutning af en elektrisk komfur: gør det selv eller inviter en specialist?
Video: Автомобиль КЕМПИНГ с модернизированным внедорожником Ford Ranger 4x4 - Ледяной холод 2024, April
Anonim

Elektriske komfurer blev født meget senere end gaskomfurer, men de har allerede vundet en fast position på markedet. Sådanne plader har et mere avanceret design, har en bred vifte af ekstra funktioner og funktioner. Et vigtigt plus er også, at tilslutningen af et el-komfur i modsætning til et gaskomfur kan klares alene.

pladeforbindelse
pladeforbindelse

Det skal bemærkes, at det kræver en vis viden og færdigheder at tilslutte en elektrisk komfur derhjemme. Varigheden af den periode, hvor dit udstyr vil fungere uden fejl, afhænger af den korrekte implementering af denne proces. For at sætte ovnen i drift er det først og fremmest nødvendigt at lægge et separat kabel, som forbindes direkte til skærmen.

Et tilslutningsdiagram er vist på bagsiden af hver elektrisk komfur. Det kan være enkeltfaset, tofaset eller trefaset. De fleste brændeovne i dag er enfasede, så du skal bruge et tre-leder kabel. Eksperter anbefaler at bruge et kabel med en kobberkernediameterikke mindre end 4 mm2.

Når du har lagt kablet, kan du begynde at tilslutte den elektriske komfur direkte. Før du gør dette, råder vi dig til at læse instruktionerne til det elektriske apparat. Til tilslutning til den elektriske ledning har blokken seks kontakter. For at inkludere 220 V i et enkeltfaset netværk skal du installere jumpere i overensstemmelse med "jord", "fase" og "nul". Hvis du er amatør i denne sag, råder vi dig til at kontakte en elektriker, fordi skæbnen for ikke kun dit elektriske husholdningsudstyr, men også hele det elektriske ledningsnet, hvis du gør noget forkert, vil afhænge af dette.

el-komfur tilslutning
el-komfur tilslutning

Stikkontakten til brændeovnen skal installeres ved siden af, og det anbefales ikke at inkludere andre apparater i den. El-ovnen tilsluttes en stikkontakt med tre ben, som skal understøtte en strømstyrke på 25-30 A. Det er nødvendigt at tilslutte det tidligere lagte kabel til stikkontakten.

Kablet indeholder ledninger i forskellige farver. Vi forbinder den blå ledning til "nul", sort - til "fase", gul-grøn - til "jord". Nu kan du tilslutte ovnen til stikkontakten, efter først at have sat den i vater.

Dernæst skal du kontrollere: der skal ikke være kontakt mellem "jorden" og "fasen" (ohmmeteret viser tegnet "uendelighed", når 2 MΩ-tilstanden er valgt); modstanden mellem "nul" og "fase" skal være inden for 4-10 ohm (kontrolleret ved alle positioner af pladekontakterne i 100 ohm ohmmeter-tilstand).

indbyggede komfurer
indbyggede komfurer

Forsænkede komfurer er forbundet på samme måde, men denne proceskræver mere pleje, da den korrekte placering af dette apparat i forhold til andre køkkenmøbler er af stor betydning for dets funktion.

Jeg vil gerne bemærke, at det er tilrådeligt at overlade tilslutningen af brændeovnen til en erfaren elektriker. På denne måde kan du være sikker på, at alt er gjort korrekt. Et andet argument for dette: ifølge statistikker repareres de fleste elektriske komfurer netop på grund af forkert tilslutning og idriftsættelse. Butikker med speciale i salg af elektrisk udstyr har som regel erfarne medarbejdere i personalet, som hjælper dig med at tilslutte og installere brændeovnen effektivt og på kort tid. Derfor råder vi dig til at invitere sådan en specialist og nyde at lave lækre retter på dit helt nye komfur.

Anbefalede: