Busstoppested: typer og GOST'er

Indholdsfortegnelse:

Busstoppested: typer og GOST'er
Busstoppested: typer og GOST'er
Anonim

Busstoppested er en lille arkitektonisk form designet, ud over at give bekvemmelighed for passagerer, der venter på offentlig transport, til at tjene som dekoration til byens gader. I øjeblikket produceres en række forskellige typer af sådanne strukturer. Hvad skal styres af, når du vælger et bestemt design, er der visse standarder for deres konstruktion? Det er det, vi vil tale om i denne artikel.

Busstoppested: forskellige pavilloner

Klassificering af stopkomplekser er lavet på basis af forskellige karakteristika. For det første adskiller pavilloner sig med hensyn til kapacitet. Valget af pavillontype for et bestemt sted afhænger primært af, hvor mange passagerer objektet vil passere. I denne forbindelse skelnes der mellem følgende typer stop:

  • lille kapacitet (op til 10 personer);
  • strukturer med medium kapacitet (designet til 10-20 personer);
  • stor kapacitet (mere end 20 personer).
busstoppested
busstoppested

Også pavillonerkan variere med hensyn til sammensætning. Fra dette synspunkt er der stop:

  • åben type (ingen barrierer);
  • halvlukket type (tre vægge);
  • lukket type (ofte eftermonteret med en kasse).

Installation af et busstoppested med et bestemt design og design er en ret ansvarlig proces, der kræver en seriøs tilgang. Disse strukturer er trods alt på et åbent sted og er tydeligt synlige. Derfor stilles der særlige krav til udformningen af disse små arkitektoniske former.

busstoppesteder
busstoppesteder

Designtyper

I landdistrikter og på landeveje er et busstoppested meget ofte et element, der smelter harmonisk ind i det omgivende naturlandskab. Samtidig er folkloremotiver som regel til stede i designet. Sådanne strukturer er bygget ved hjælp af lokale materialer. Stop af denne art tjener som en ægte udsmykning af banen og opfattes varmt af forbipasserende.

I byforhold er det mere vellykket at bruge en mere moderne teknokratisk version. I dette tilfælde er busstoppestedet først og fremmest et af elementerne i bydesignet af metropolens gader. Ved fremstillingen af disse strukturer anvendes oftest materialer som metalprofiler, beton, plast, polycarbonat osv.

Busstoppesteder: GOST

Selvfølgelig stilles der særlige krav til sådanne strukturer med øget fare, hvilket afspejles i GOST'er. Så hvert stop bør indeholde sådannevarer:

  1. busstoppested installation
    busstoppested installation

    Stop og landingsområde.

  2. Venteområder (på veje I - III kategori).
  3. Hop lomme.
  4. Delebane (når vejen støder op til pavillonen og i det område, hvor vejene krydser).
  5. Der skal være et fodgængerfelt eller gangbro i nærheden.
  6. Bænk.
  7. For veje i kategori I-III installeres et toilet nær busstoppestedet.
  8. I samme tilfælde er der en skraldecontainer ved siden af pavillonen. Hvis vi taler om en motorvej i kategori IV, er stoppestedet udstyret med en urne.
  9. Stoppet skal være tændt.
  10. Selvfølgelig skal alle vejskilte, hegn og afmærkninger i henhold til færdselsreglerne installeres i nærheden af pavillonen.

Et busstoppested, som et af de vigtigste elementer i vejdesign, bør have det mest æstetiske design, tiltrække opmærksomhed og smelte harmonisk ind i det omgivende landskab.

Anbefalede: