Mylar-film: typer og egenskaber af materialet, fordele og anvendelser i industrien og hverdagen

Indholdsfortegnelse:

Mylar-film: typer og egenskaber af materialet, fordele og anvendelser i industrien og hverdagen
Mylar-film: typer og egenskaber af materialet, fordele og anvendelser i industrien og hverdagen

Video: Mylar-film: typer og egenskaber af materialet, fordele og anvendelser i industrien og hverdagen

Video: Mylar-film: typer og egenskaber af materialet, fordele og anvendelser i industrien og hverdagen
Video: Mirror or mylar for grow rooms? what is the best reflective material for grow rooms 2024, April
Anonim

Mylar-film er meget brugt i den kemiske industri og fødevareindustrien, bilindustrien, instrumentering, medicin og kosmetologi. Det bruges til at lave emballage til flydende produkter, en kappe til højspændingsledninger og elektriske printkort. Styrke og duktilitet gør det muligt at bruge det til emballageproduktion af correx, papirvarer, souvenirs, husholdningsapparater.

Metalliseret film
Metalliseret film

Materialefunktioner

De vigtige egenskaber ved lavsan-filmen er gennemsigtighed, gasuigennemtrængelighed. På grund af den glatte overflade påføres forskellige farvestoffer let på den. Filmen klæber ikke, ændrer ikke dens egenskaber under forhold med høj luftfugtighed. Den har høj styrke, modstandsdygtighed over for punkteringer og andre mekaniske skader.

Denne type film er mere end 10 gange stærkere end almindelig polyethylen. Lavsan film er holdbar, i drift klforhøjet temperatur giver kun et lille svind. Den har en høj grad af ubrændbarhed (brænder stort set ikke).

Sorts af film

Rækkevidden er meget stor. Film adskiller sig i tykkelse, grad af gennemsigtighed og farvelysstyrke. De er matte, metalliserede, med en twist-effekt, holografiske. Dette er ikke hele listen over lavsan-film.

For eksempel har en film med en twist-effekt den egenskab, at den "husker" sin form. Norm alt slik, tabletter er pakket ind i en sådan emballage.

Shrink wrap krymper, efterhånden som temperaturen stiger, og vikler sig tæt rundt om produktet, hvilket skaber en vakuumeffekt. Udvendigt absolut gennemsigtig, god glans, med høj styrke, beskytter produktet mod negative faktorer.

Hudfilm har en smeltende klæbende overflade. Adskiller sig i høje optiske og mekaniske egenskaber, forstyrrer indtrængning af støv og fugt. Samme som blisterpakning.

Film til medicinske instrumenter
Film til medicinske instrumenter

Stretchfilm er let at strække, du skal bruge en imponerende mængde kraft for at gennembore den. I det øjeblik, lagene kommer i kontakt, klæber de tæt til hinanden. Den finder sin anvendelse ved indpakning af paller og forhindrer dem i at gå i stykker.

Lamineret film er et kombineret materiale baseret på flere lag. Har en lang holdbarhed af det emballerede produkt.

Skumfilm har en fleksibel, porøs skumbagside. Anvendes til emballering af glas, skrøbelige og knuselige produkter, fade, elektroteknik og mikroelektronik. Stødsikker, anti-ridse ogchips.

Metaliseret lavsan-film har fundet sin anvendelse i isolering af gulve, tage, vægge og ventilationsudstyr. Den er baseret på aluminium og lavsan. Jo tyndere filmens metallag er, jo svagere reflekterer den infrarød stråling.

A-PET-film tåler negative temperaturer. De bruges til fremstilling af emballage til is, halvfabrikata, frosne grøntsager.

PET film
PET film

Benefits

Lavsan er ret populær i branchen og har en række fordele:

  • holdbar;
  • krølfri;
  • elastic;
  • immun mod bakterier;
  • stand til at holde varmen;
  • ingen svind;
  • transmitterer ikke ultraviolet lys;
  • inert over for kemikalier;
  • nem pleje.

Anvendelse af mylar-film

På grund af dens egenskaber har den en bred vifte af anvendelser. Fødevareemballage er det vigtigste, men ikke det eneste anvendelsesområde for lavsanfilm. Det tjener som grundlag for fremstilling af magnetisk optagebånd, film. Det bruges som et isolerende materiale i en mekanisme, der kører på elektricitet. Det bruges til produktion af forskellige kabler, bildæk, drikkevarebeholdere.

I teknik fremstilles materialer ved hjælp af denne type film, men den har fundet sin største anvendelse i byggeriet. Lavsan film forstærker markisestoffer, drivremme og slanger, kompositforstærkning. Det bruges i produktionen af gulve, er grundlaget for emballagebånd. Inkluderet i airbags, geotekstiler, bannerbetræk.

Dette materiale bruges også til emballering af parfume og farmaceutiske produkter. Genanvendt på grund af lav nedbrydningshastighed.

Anbefalede: