Hvad er en karnap? Karnap værelse. Karnappen er

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en karnap? Karnap værelse. Karnappen er
Hvad er en karnap? Karnap værelse. Karnappen er

Video: Hvad er en karnap? Karnap værelse. Karnappen er

Video: Hvad er en karnap? Karnap værelse. Karnappen er
Video: 10 måder at få dit daterede hjem til at se dyrere ud! 2024, April
Anonim

Designere og arkitekter definerer en karnap som et element i et rum, der stikker ud fra en væg og har en eller flere vinduesåbninger.

Karnappens historie

Den første omtale af dette arkitektoniske element går tilbage til det antikke Roms tid. Tænk på billeder eller filmstills, når Julius Cæsar kommer ud til karnappen for at hilse på sine soldater. Lidt senere i Italien blev det brugt som et sted for bønner. Derudover blev dette element brugt til at udføre fjendtligheder - bueskytter skød fra det eller hældte smeltet harpiks på fjendens hoveder.

karnappen er
karnappen er

Materials

I dag er en bred vifte af materialer til rådighed for bygherrer. Oftest er en karnap en gulvplade placeret uden for facaden, hvorpå der opføres lette strukturer. I private huse er disse ofte separate strukturer lavet af skumbeton, slagbeton osv.

Anvendelsesomfang

Dette arkitektoniske element passer vidunderligt harmonisk ind i ethvert rum. For eksempel giver en stue med karnap en fantastisk mulighed for at skabe en separat ø til at chatte med venner, slappe af med en bog i hånden, drikke te.

varianter

De kan have en række geometriske former - afrundede,trekantet, polyhedral osv. Karnappens tag kan også være anderledes - i form af en halvkugle, multi-gavl, med tårne og andre dekorative elementer. Hendes valg afhænger af kundens ønske.

Norm alt er en karnap et rum med et stort antal vinduer eller glaseret fra loft til gulv. Dette forbedrer belysningen af rummet som helhed.

Et hus lavet af tømmer med en karnap

Jeg vil gerne uddybe sådanne bygninger, om ikke andet fordi de er blevet mere og mere populære på det seneste.

Bjælkehuset i sig selv er meget attraktivt. Det er bygget af miljøvenligt materiale, det er nemt at trække vejret i det, og suppleret med et sådant element som en karnap, får det et unikt fabelagtigt udseende.

bjælkehus med karnap
bjælkehus med karnap

Hvad er fordelene ved en karnap

Lad os starte med den æstetiske side af problemet. Uden tvivl gør krøllede afsatser på facaden bygningen mere original og attraktiv. Ved hjælp af et sådant element vil selv det mindste hus øjeblikkeligt blive til et stilfuldt europæisk palæ. Derudover giver det panoramaudsigt til webstedet, visuelt og faktisk udvider rummet.

Dacha og landhuse er bygget ved hjælp af denne teknologi i Rusland. De kan meget vel være permanente boliger.

Monteringsfunktioner

Bjælken har et pålideligt låsesystem, der giver varme, vindtætte samlinger og styrke af hele strukturen. Det er profileret tømmer, der er bedst egnet til at skabe et træhus med karnap.

Hvad skal grundlaget være

Der er to metoderkonstruktion:

  • på udkragende plader, der er indbygget i den bærende væg;
  • på samme fundament som huset.

Ifølge erfarne bygherrer er den anden mulighed at foretrække, da strukturen ikke er forvrænget på grund af en ujævnt fordelt belastning.

karnap tag
karnap tag

Hvor skal man starte byggeriet

Enhver arkitekt eller designer vil fortælle dig det med oprettelsen af projektet. I dag har fremtidige boligejere mulighed for at købe færdige husdesigns. Det er bedre at bygge et moderne hus med karnap på en individuel ordre. I dette tilfælde vil arkitekten tage hensyn til alle dine ønsker. Som et resultat vil du få præcis den slags hjem, du drømte om.

Sådan dekorerer man vinduer

En karnap er et ekstra rum i huset, der har flere vinduer eller er glaseret fra top til bund. Hvordan arrangerer man en så stor vinduesåbning for ikke at ødelægge bygningens ydre og indre udseende?

Først skal du beslutte, om du vil hænge et gardin på hver karnap eller designe det som en niche. Hvis du valgte den første mulighed, skal du omhyggeligt studere udsigten fra vinduerne. Hvis du kan lide det og ikke forårsager negative følelser, kan du roligt bruge prøver, der åbner vinduet helt.

Hvis udsigten fra vinduet ikke behager dig, så brug daggardiner, der skjuler alle fejlene.

Karnappen er en separat og helt selvstændig zone, så ved hjælp af gardiner kan du tydeligt skitsere dens grænser. Disse kan være japanske gardiner - de vil lukke vinduerne med en tyk skærm eller gardin-tråde, hvis opgave ersymbolsk nicheting uden unødvendige omfangsrige designs.

Draper til en karnap skal understrege dens rolle i rummet og ikke kun matche designet. Hvis du vil have to værelser til at ligne en enkelt helhed, så er det bedre at vælge gardiner, der matcher møblerne, desuden skal de kombineres med farven på væggene. Hvis dit mål er at fremhæve karnappen, så gør dem kontrastfulde og lyse.

stue med karnap
stue med karnap

Studér i karnappen

Ganske ofte bruges dette ekstra værelse til at skabe et kontor. For at gøre dette bruges en bred vindueskarm som bord, lave stativer er installeret langs vinduerne. Der er således et hyggehjørne til arbejdet. Den kan adskilles fra resten af rummet ved hjælp af glidende stænger.

Børneværelse

Heldigt for de forældre, hvis lejlighed har en karnap på børneværelset. Her kan du arrangere et fantastisk område til undervisning, sætte et dukkehus eller opbevare legetøj.

hus designer moderne hus
hus designer moderne hus

Soveværelse med karnap

Dette rum vil være særligt attraktivt, hvis du supplerer det med et så stilfuldt element. Du kan installere en seng i karnappen eller gøre den til et meditationsområde. Du kan arrangere et afslapningshjørne og bruge tid her, når du vil være alene med dig selv.

En karnap er altid meget lys, sol, så her kan du både bruge tykke nattegardiner og gennemskinnelige daggardiner.

Anbefalede: