Harpunsystem til fastgørelse af stræklofter: funktioner, teknologi og metoder

Indholdsfortegnelse:

Harpunsystem til fastgørelse af stræklofter: funktioner, teknologi og metoder
Harpunsystem til fastgørelse af stræklofter: funktioner, teknologi og metoder

Video: Harpunsystem til fastgørelse af stræklofter: funktioner, teknologi og metoder

Video: Harpunsystem til fastgørelse af stræklofter: funktioner, teknologi og metoder
Video: Step Function: Ceiling Function 2024, Kan
Anonim

Inden du bestiller stræklofter, bør du spørge, hvilke monteringssystemer der bruges. Det skal huskes, at strukturer kan laves af PVC-film. Der er stofmuligheder. Hver type kræver en anden installationsmetode. Harpun er en af de mest populære metoder, når man arbejder med en loftstruktur. Det er nødvendigt at finde ud af funktionerne i harpunsystemet til fastgørelse af stræklofter, dets forskelle fra glasperlesystemet. Alt dette - senere i vores artikel.

Description

Harpunsystemet til fastgørelse af stræklofter har sine egne karakteristika. Denne metode kan kun bruges, når der arbejdes med vinylstræklofter.

harpunsystem til fastgørelse af stræklofter rørbypass
harpunsystem til fastgørelse af stræklofter rørbypass

Harpuner en krog lavet af PVC. Den fastgøres til filmen ved at svejse rundt om hele dens omkreds. Ved hjælp af en harpun forbindes filmen i profilen. Harpunsystemet til fastgørelse af stræklofter kræver en speciel aluminiumsprofil. Den skal være bred.

Harpunen er norm alt i form af en tallerken med kroge. Meget afhænger af producenten. Hver udgiver dele, der er forskellige fra andre. Når installationsprocessen af loftfilmen er afsluttet, forbliver der et mellemrum mellem den og væggen. Det teknologiske hul kan være op til syv millimeter bredt. Efter færdiggørelse af installationsarbejdet skal den lukkes med et specielt stik.

Funktioner ved den mellemrumsfri fastgørelsesmetode

For nylig har harpunsystemet til fastgørelse af stræklofter fået en ny variant. Den nye metode kaldes gapless. Denne metode har sine egne karakteristika.

harpunsystem til fastgørelse af stræklofter
harpunsystem til fastgørelse af stræklofter

Fordelene inkluderer, at belægningen er tæt på væggen. Ingen grund til at købe malertape. Metoden kan bruges i rum, hvor alle vægge er helt jævne. Hvis der er ujævnheder på overfladerne, så er der risiko for at beskadige filmen. Den sp alteløse metode bruges, når de vil installere lofter i flere niveauer. I dette tilfælde kræves der ikke yderligere indlæg.

Hvordan er glaslisten?

Mange mennesker kan ikke beslutte, hvilket system der er det bedste til fastgørelse af stræklofter - et harpun- eller glasperlesystem.

Den anden metode er billig. systemet ogsåkaldet kile. Under arbejdet bruger specialister en træglasperle. Nogle tager det fra plastik. Den erstatter kilen, der fastspænder bladet i profilen. Perlen fungerer også som en holder til det originale lærred.

Denne metode blev opfundet af vores landsmænd, og den bruges udelukkende til at arbejde med lofterne i vores huse. Systemet antager tilstedeværelsen af en aluminiumsprofil i form af bogstavet "P". For at filmen kan sidde tæt fast, skal glaslisten gå helt ind i profilens rille.

harpunsystem til fastgørelse af stræklofter
harpunsystem til fastgørelse af stræklofter

Det ønskede system forudsætter tilstedeværelsen af et teknologisk hul i slutningen af arbejdet. Det bør ikke være mere end tolv millimeter. Det skal være dækket af en sokkel. Maskeringstape kan bruges.

Hvilke lofter monteres ved hjælp af perlemetoden?

Denne metode bruges oftest til russisk-fremstillede vinyllofter. Metoden er også velegnet til montering af en Descor stofstruktur. Hvis belægningen har øget styrke, vil denne metode ikke fungere.

Hvordan er rudesystemet til fastgørelse af stræklofter ringere end kilen?

Dette system er ringere end harpunen, idet kilen kan løsne sig, og kanten af bladet springer ud.

Hvis et strækloft er installeret af en nybegynder i denne branche, kan han overstramme eller ikke trække i lærredet hårdt nok. Hvis en person løst trak materialet, kan du ikke prøve at installere det igen. Perlefastgørelsessystem reducerer levetiden for stræklofter. De vil være kortvarige.

harpunsystem til fastgørelse af strækloftsteknologi
harpunsystem til fastgørelse af strækloftsteknologi

Mange bruger denne metode, fordi den er billig. De bør overveje, at reparation af systemet og geninstallation af loftet vil koste mange gange mere end at bruge harpunmetoden.

Fordele ved harpunmetoden

Harpunsystemet til fastgørelse af stræklofter (billeder af eksempler på arbejde findes i vores artikel) har en række fordele:

  1. Installationen er hurtig og nem.
  2. Velegnet til rørbypass. Harpunsystemet til fastgørelse af stræklofter bruges på alle svært tilgængelige steder.
  3. PVC-film lægger sig jævnt uden rynker.
  4. Hvis der opstår oversvømmelse, kan strukturen modstå vandtryk, den vil ikke kollapse.
  5. Du kan fjerne strukturen, hvis det er nødvendigt. Du kan installere det igen.
  6. I ét niveau er det på grund af harpunfastgørelsessystemet tilladt at forbinde forskellige typer lærreder.
  7. PVC-film kan ikke hænge sammen med denne fastgørelse.
  8. Hvis rummet har lavt til loftet, så er harpunmetoden ideel til montering af stræklofter.
  9. Nøjagtig beregning af materialer med denne metode sparer penge.
  10. Fastgørelsesanordninger holder mere end et år.

Ulemper ved harpunmetoden

Den største ulempe ved dette system er behovet for nøjagtige målinger i rummet. Du skal kende alle funktionerne i rummet. Harpunsystemet til fastgørelse af stræklofter kræver, at der tages hensyn til rummets geometri. Derfor, før arbejde, præcisbosættelser.

harpunsystem til fastgørelse af stræklofter eller glaslistesystem
harpunsystem til fastgørelse af stræklofter eller glaslistesystem

Monteringsfunktioner

Harpunsystem til fastgørelse af stræklofter har en speciel fastgørelsesteknologi. Før du begynder at arbejde, skal du forberede væggene. Alle revner skal forsegles. Betonen må ikke smuldre. Vægge skal modstå store belastninger.

Du bør tage mål med et målebånd og et bygningsniveau. Kvaliteten af arbejdet afhænger i høj grad af målingernes nøjagtighed. Mærkning er påkrævet på væggene. Dette kræver ledning og maling.

Plastikprofilen skal fastgøres med selvskærende skruer. Du kan bruge en dyvel. Harpunen er fastgjort til lærredet med en spatel. Den monteres i den indre rille på profilen. Arbejdet starter fra hjørnet af rummet. På lignende måde er lærredet fastgjort i de resterende hjørner. Derefter skal lige sektioner rettes.

En varmepistol er påkrævet til den endelige nivellering af lofterne. Soklen skal lukke harpunen og soklen. Om nødvendigt kan der bores huller i systemet.

harpunsystem til fastgørelse af stræklofter foto
harpunsystem til fastgørelse af stræklofter foto

Det vil tage flere timer at fuldføre arbejdet. Hvis du ikke afviger fra de specificerede krav, vil designet afvige i holdbarhed og pålidelighed. Hvis du studerer alle installationsvejledningerne, kan du selv udføre installationsarbejdet. Men i mangel af erfaring kan du søge hjælp fra specialister. I dette tilfælde vil arbejdet blive afsluttet hurtigst muligt. Omkostningerne ved installation af stræklofterer omkring 250 rubler pr. kvadratmeter.

Konklusion

Så vi har overvejet, hvad et harpunfastgørelsessystem er. Som du kan se, er denne installationsmetode meget praktisk og pålidelig.

Anbefalede: