Den mest uhøjtidelige hjemmeplante er chlorophytum. plante hjemland

Indholdsfortegnelse:

Den mest uhøjtidelige hjemmeplante er chlorophytum. plante hjemland
Den mest uhøjtidelige hjemmeplante er chlorophytum. plante hjemland

Video: Den mest uhøjtidelige hjemmeplante er chlorophytum. plante hjemland

Video: Den mest uhøjtidelige hjemmeplante er chlorophytum. plante hjemland
Video: Chlorophytum comosum (Spider Plant) Houseplant Care — 226 of 365 2024, Kan
Anonim

Velplejede og sunde planter kan dekorere ethvert interiør. De skaber ikke kun komfort i lejligheden, men udfører også funktionen af naturlige luftrensere, beriger den med ilt. Blandt de mange forskellige indendørs planter nyder chlorophytum velfortjent popularitet. Alle kan passe denne uhøjtidelige blomst, og dens lyse grønne stængler vil glæde øjet hele året rundt.

Chlorophytum. Plantens hjemland

chlorophytum hjemmehørende plante
chlorophytum hjemmehørende plante

Fødestedet for den første art af chlorophytum er Sydafrika. Den tidligste omtale af denne plante, som er kommet ned til vore dage, er dateret 1794. Chlorophytum blev udbredt i anden halvdel af det 19. århundrede, efter at være blevet eksporteret til Europa. I øjeblikket kan en blomst i naturlig natur ses på vores planets tropiske områder. Chlorophytum findes i Afrika, Sydaustralien, øen Madagaskar, Sydamerika. Denne fordeling eren hindring for en nøjagtig optælling af plantearter, der tilhører dens slægt. Ifølge omtrentlige data er der omkring 250 af dem.

Anlæggets udseende

Hvilken slægt tilhører Chlorophytum? Slægten af urteagtige planter er længe blevet besluttet af videnskabsmænd. Der er dog ikke en sådan enstemmighed i definitionen af en familie i videnskabelige kredse. Det er generelt accepteret, at den tilhører liljefamilien, men der er også en opfattelse af, at den tilhører aspargesfamilien. Chlorophytum (chlorophytum) fik sit navn som et resultat af sammenlægningen af ordene "chloros", der betyder "grøn", og "phyton" - "plante". Blomsten retfærdiggør det fuldt ud, da det er et flerårigt græs med saftige grønne blade. Plantens rødder er fortykkede, nogle gange knolde. Stænglen er meget kort, bliver hurtigt til en roset, hvorfra ovale grønne blade med en hvid kant rush. Deres længde er omkring 50-60 cm. I den tilsvarende periode kommer der små hvide blomster på planten, som så bliver til en kasse med tre ansigter - frugten. Nogle gange i blomstringsperioden vises knopper på chlorophytum, hvorfra der vokser nye blade. Disse bladrige barnerosetter kan skilles fra blomsten og rodfæstes.

chlorophytum sygdom
chlorophytum sygdom

Plantearter

I naturen er der mere end 200 arter af Chlorophytum-blomster. Plantens hjemland er Sydafrika - stedet, hvor du kan se de fleste af dem. Men i alle de forskellige typer af chlorophytum er der flere hovedtyper, der kan findes blandt indendørs planter i hjemmene i vores land:

- Chlorophytum crested. Hansbladene er smalle og små, lancetformede. Deres farve er ikke for mættet, oftest er de lysegrønne. I midten af bladbunken opstår lange skud med små hvide blomster i form af stjerner. Blomstringen af crested chlorophytum ender med fremkomsten af mange små planter, som er en klynge af blade og flere store rødder. Der er dekorative former for denne art. En hvid stribe i midten af bladene pryder vittatum-sorten. Chlorophytum maculatum er kendetegnet ved tilstedeværelsen af langsgående gule striber. Bladene på variegatum-planten viser hvide striber langs kanterne.

- Cape chlorophytum ligner crested chlorophytum. Stueplanter og blomster af denne art er praktisk t alt identiske. De lange, lysegrønne blade tilspidser i bunden og spidsen. Deres længde er omkring 60 cm, bredde - omkring 3 cm. Blomsterne er hvide, små. Den største forskel mellem arterne er fraværet af datterrosetter med blade i Cape chlorophytum, som dukker op i vækstsæsonen.

cape chlorophytum
cape chlorophytum

- Chlorophytum winged er kendetegnet ved bredere og kortere mørkegrønne blade. De er placeret på lange bladstilke af en rødlig farve. Der er meget smukke sorter af vinget chlorophytum. Bladene på sådanne planter er udstyret med lange orange bladstilke.

Nem vedligeholdelse

Chlorophytum er den mest uhøjtidelige hjemmeplante. Det kræver ikke særlige placeringer og temperaturforhold. Blomsten vil vokse godt et ret lyst sted, mens den også tåler skygge godt. Imidlertid fører mørkere til et tab af farvelysstyrke i brogede blade. Solens direkte stråler kan holde i flere timer. At opretholde den nødvendige lufttemperatur i en blomsts levetid vil heller ikke skabe vanskeligheder. Om sommeren vil planten også have det godt udendørs, den skal kun beskyttes mod hård vind og nedbør. Om vinteren kan chlorophytum nemt tåle et fald i stuetemperatur til 10 grader. Sygdomme er sjældent forfærdelige for denne blomst. Kun under andre ugunstige miljøfaktorer er det beskadiget af bladlus, melmider.

chlorophytum er den mest uhøjtidelige stueplante
chlorophytum er den mest uhøjtidelige stueplante

Vand er kilden til liv

Chlorophytum har brug for meget fugt, især i blomstringsperioden. Om vinteren kan antallet af vandinger og deres volumen reduceres, mens jorden ikke bør tørre ud. Hvis planten ikke har nok fugt, dannes der mange knoldfortykkelser på den. Om vinteren kan planten sprøjtes, da luften i fyringssæsonen er meget tør. Vanding med vand vil gøre blomsten frisk og blomstrende, men selv uden denne procedure vil chlorophytum ikke dø. Plantens fødested - Sydafrika - hører til planetens regioner med både ørken og fugtigt subtropisk klima, derfor er chlorophytums tilpasningsevne til det ydre miljø meget høj. Befrugtning er tilrådelig i blomstringsperioden. Fodring to gange om måneden med mineralsk og organisk gødning vil være tilstrækkeligt.

Plantetransplantation

chlorophytum-slægten af urteagtige planter
chlorophytum-slægten af urteagtige planter

Ungrepræsentanter for chlorophytum har brug for en årlig transplantation, voksne planter transplanteres en gang hvert andet til tredje år. Gør dette i det tidlige forår eller endda i februar. Chlorophytum har et forgrenet rodsystem, så potten, som planten bevæger sig ind i, skal være bred. Rødderne vokser mere og mere med tiden, og ved deres udseende kan det afgøres, om klorofyten får nok fugt. Hvis der er mange knoldfortykkelser på rødderne, skal du vande mere rigeligt. Jorden skal være løs, det øverste lag er sodet jorden, derefter løvrigt, efterfulgt af et lag humus, efterfulgt af sand.

Reproduktionsmetoder

chlorophytum handler om indendørs planter
chlorophytum handler om indendørs planter

Reproduktionsmetoden vælges afhængigt af arten, som en bestemt chlorophytum tilhører. Plantens hjemland er rig på mange varianter af blomsten, og naturen sørger for flere måder til deres reproduktion. De samme metoder kan anvendes under betingelserne for avl af chlorophytum i en lejlighed. Den mest almindelige er roddannelse af datterrosetter, der dannes på plantens blade. Chlorophytum formerer sig også ved frø, men denne metode findes ikke særlig ofte og gælder primært for winged chlorophytum. Store eksemplarer af planten kan deles. Rosetter med rod fra luften transplanteres enten direkte i jorden eller først anbragt i en beholder med vand for at få rodvækst.

Formering af chlorophytum med frø

chlorophytum indendørs planter og blomster
chlorophytum indendørs planter og blomster

Plantens frø plantes om foråret, jorden skal være løs,beriget med ilt og fugt. Frø før plantning lægges i blød i en periode på 8 til 24 timer i vand, som skal skiftes med jævne mellemrum. Derefter, let presset, fordeles de over jordens overflade fugtet og opvarmet til en temperatur på 21 grader. Fadene dækkes med en glaskrukke eller pose, så de ikke rører jorden. Frø vil spire om 3 til 6 uger. I denne periode er det nødvendigt at sikre regelmæssig sprøjtning og luftning af de plantede frø samt at opretholde den optimale temperatur. Med udseendet af de første blade efterlades skuddene i fri luft i flere minutter. Når antallet af blade når to eller tre, kan frøplanterne transplanteres til et passende sted.

Ved at dyrke chlorophytum derhjemme er det svært at lære alt om indendørs planter, fordi blomsten er meget uhøjtidelig og ikke kræver omfattende viden om afgrødeproduktion. Den vil simpelthen glæde ejere med sine smukke grønne blade og søde hvide blomster.

Anbefalede: