Søjle i det indre af lejligheden. Design og dekoration af søjler i interiøret

Indholdsfortegnelse:

Søjle i det indre af lejligheden. Design og dekoration af søjler i interiøret
Søjle i det indre af lejligheden. Design og dekoration af søjler i interiøret

Video: Søjle i det indre af lejligheden. Design og dekoration af søjler i interiøret

Video: Søjle i det indre af lejligheden. Design og dekoration af søjler i interiøret
Video: How to Decorate Column In The Middle of Room 2024, April
Anonim

Søjlen er langt fra et levn fra en svunden fortid, men en egenskab ved klassisk og gammel arkitektur. I den moderne verden bruger arkitekter villigt søjler i det indre af lejligheder og huse i deres projekter.

søjle i lejlighedens indre
søjle i lejlighedens indre

Klassisk element

En søjle er en cylindrisk stang, der bruges i klassisk og gammel arkitektur. Historiske bygninger med søjler er ikke kun kongelige, smukke, men også monumentale. Søjlerne i interiøret ser rige og luksuriøse ud, hvor tilbagevenden gennem århundreder faldt sammen med tilbagekomsten af jugendstilen. Kan søjlerne gøre det samme indtryk på andre, som de gjorde for mange århundreder siden? Det anbefales at lede efter svaret på dette spørgsmål i fotosamlinger, som indeholder designprojekter af sådanne interiører, som blev arbejdet på af professionelle designere og arkitekter.

søjler i det indre af lejligheden og huset
søjler i det indre af lejligheden og huset

Hvilken rolle spiller søjlen i det indre af lejligheden?

I arkitekturen har søjlens hovedfunktioner forblevet de samme i tusinder af års eksistens. Her er der fx en bærende søjle idet indre af lejligheden understøtter ikke kun en bue, et bjælkeloft eller en slags bygningselement, men fungerer også som en udtryksfuld dekorativ dekoration.

Søjler i et moderne interiør

Selv det største moderne hus i skala kan ikke sammenlignes med gamle templer og paladser, hvis indre var dekoreret med søjler. Men det skal bemærkes, at arkitekter kan passe en søjle selv ind i det indre af den mest typiske lejlighed, det vigtigste er at vælge det rigtige sted for sådan en farverig detalje.

søjler i det indre vender tilbage gennem århundrederne
søjler i det indre vender tilbage gennem århundrederne

Søjler i et rummeligt palæ kan være omgivet af en terrasse eller dekoreret hall. Et arkitektonisk element, der understøtter loftet i et frit planlægningsrum, vil se ideelt ud. I en lille lejlighed kan en klassisk massiv søjle nemt erstattes af elegante stolper, der kan installeres mod vægge, i døråbninger, buer. Du kan også tænde for fantasien, nemlig bruge søjlen som stativ til vaser og urtepotter. Bordet vil se origin alt ud, hvor benenes rolle vil blive spillet af maleriske søjler med fløjter af græsk oprindelse.

Søjler i interiøret: funktioner til brug

Med korrekt brug af søjlen kan du forbedre det indre af ethvert rum markant, for eksempel kan gips bruges til at lave et sådant arkitektonisk element næsten over alt, selv i den mindste lejlighed. Takket være dette bliver det muligt visuelt at skjule ikke kun mulige mangler, men også bærendedesign og kommunikation.

bærende søjle i lejlighedens indre
bærende søjle i lejlighedens indre

Søjlen i det indre af lejligheden kan bruges til zoneinddeling af et værelse, for eksempel kan den bruges til nemt at opdele et stort køkken i et køkken- og spiseområde. Pejsen i stuen kan skelnes ved at installere yndefulde søjler på begge sider af den.

Udsmykning af søjlen i det indre af lejligheden: de bedste muligheder

En søjle er en cylindrisk stang eller dekorativ struktur. For mange tusinde år siden dekorerede folkene i den antikke verden deres hjem ved hjælp af dette strukturelle element. I de dage var søjlen bygningens støtte, og for at være mere præcis blev den brugt som et bærende element. I moderne arkitektur betragtes en søjle i det indre af en lejlighed som et dekorativt element og ser simpelthen fantastisk ud.

Koncept og typer

Der er flere typer kolonner:

- Dorisk;

- sammensat;

- Ionic;

- toscansk;

- Korinthisk.

søjler i det indre af lejlighedens skønhed og funktionalitet
søjler i det indre af lejlighedens skønhed og funktionalitet

I mange, mange år har søjlerne i det indre af lejligheden, hvis skønhed og funktionalitet driver mange til vanvid, et element i indretningen. Men glem ikke deres oprindelige formål at være en støtte. For at ende med en fortryllende effekt anbefaler designere at bruge flere søjler - to, tre, fire, afhængigt af størrelsen på et bestemt rum. Søjlen gør det muligt visuelt at øge rummets areal, mens loftetvil fremstå meget højere, end det faktisk er. Meget ofte er det installeret for at dekorere buen nær trappen eller på gangen.

Material

Klassiske materialer som beton, marmor, granit og sten bruges til at lave søjlerne. Men for nylig, på grund af deres høje omkostninger, tyer de oftere og oftere til kalksten eller bas alt, gips eller polyurethan. Men det skal bemærkes, at marmorsøjler anses for at være de mest stilfulde. Hvis søjlen i det indre af lejligheden spiller en ikke-bærende rolle, kan den være lavet af billigere materiale, såsom gipsvæg, træ eller kunstig sten. Træsøjler kan dekorere interiøret i landlig stil, øko eller rustik.

Components

Søjlen selv består af tre dele - basen, kroppen og pilasteren. Designere på det seneste foretrækker at dekorere det med sten, mønstre eller blomster. For et par år siden begyndte polyurethansøjler at blive efterspurgt i designet af rummet. Polyurethan betragtes som det letteste, enkleste og mest bekvemme materiale til at skabe søjler. På den kan du skære en række smukke mønstre ud uden stor indsats. Dette design og udsmykning af søjlerne i det indre af lejligheden vil passe til en række forskellige designstile.

kolonner i det indre af lejligheden de bedste muligheder
kolonner i det indre af lejligheden de bedste muligheder

Hvis udlejeren kan lide at skifte interiør ofte, så vil gipspladesøjler være en ideel mulighed, da deres produktion ikke tager meget tid og er meget billigere end andre muligheder. Det er blevet moderne på det senestebrug metalsøjler i kitsch, hi-tech og minimalistisk stil. Det er sølvfarven, der harmonerer perfekt med teknikken i samme farve.

Søjle som interiørelement

design og dekoration af søjler i det indre af lejligheden
design og dekoration af søjler i det indre af lejligheden

For at forstå, hvilket materiale søjlerne skal være lavet af, er det først og fremmest nødvendigt at præsentere deres klare opgave i det indre af et bestemt rum. Næsten alle værelser kan dekoreres med dette konstruktive element. For eksempel, hvis soveværelset er i antik stil, for at komplementere dets interiør, skal du tilføje nogle søjler i lyse farver. I højteknologisk stil skal søjler matche indstillingen. Det barokke soveværelse kan opdeles med to søjler. Og hvis du installerer dem ved siden af sengen, så vil denne løsning give rummet en fantastisk skønhed. I en studielejlighed kan du ved hjælp af søjler adskille køkkenområdet fra stuen. Designet af pejsen med søjler vil også være en ideel mulighed.

Farveløsning

Det er tilladt at vælge absolut enhver farve - guld, hvid, rød, blå, grøn. Det vigtigste er, at det fuldt ud matcher det indre af rummet. Søjler lavet af natursten behøver ikke at blive dekoreret, men en polyurethansøjle kan laves i marmor og en gipspladesøjle - i form af et træ. For eksempel i badeværelset, hvis dimensionerne tillader det, kan du placere disse strukturer rundt om omkredsen i væggenes farve. I køkkenet bag dem kan du nemt skjule alle unødvendige ledninger fra dine øjne eller dele rummet op i et kogeområde og et spiseområde. Det indre af rummet kan dekoreres med miniaturesøjler, som norm alt er en meter lange, og de er lavet af ler, keramik eller vinyl. Men med lidt fantasi kan du lave en dekorativ søjle af næsten ethvert materiale.

søjle i lejlighedens indre
søjle i lejlighedens indre

Designtips:

  • Miniatursøjler vil være fremragende støtte til potter eller blomstervaser. I tilfælde af at søjlen skal fungere som et skab, kan du sætte en lampe på dens overflade og rammer med smukke billeder eller fotografier. De vil ikke kun passe perfekt, men også komplementere interiøret på den bedste måde ved hoveddøren, i gangen eller stuen.
  • hvis fantasi og fantasi ikke tillader dig at placere søjlerne korrekt i rummet, så bør du søge råd hos designerne, de vil helt sikkert finde en løsning på et så komplekst puslespil.
  • Husk, at der ikke er et sådant værelse, sådan en lejlighed eller et hus, hvor søjlen vil se overflødig ud, det vigtigste er at planlægge alt korrekt på forhånd.

Anbefalede: