Violet Rosie Ruffles: beskrivelse og foto af blomsten

Indholdsfortegnelse:

Violet Rosie Ruffles: beskrivelse og foto af blomsten
Violet Rosie Ruffles: beskrivelse og foto af blomsten

Video: Violet Rosie Ruffles: beskrivelse og foto af blomsten

Video: Violet Rosie Ruffles: beskrivelse og foto af blomsten
Video: Top 20 Creepy and Weird SCP Stories 2024, Kan
Anonim

Violer, eller saintpaulias, er elsket af elskere af indendørs planter. Måske er hver husmor bekendt med denne blomst. Disse charmerende violer er nogle gange finurlige, nogle gange foranderlige og mystiske. Opdrættere er meget glade for at udvikle nye vidunderlige sorter af Saintpaulia. Selv almindelige mennesker, forelsket i blomster og langt fra botanik, var i stand til at skabe moderne varianter af indendørs violer. Deres konto løber allerede op i titusindvis i dag.

Den violette Rosie Ruffles blev således opdrættet af en udenlandsk specialist Harinkton. Vi giver en beskrivelse og foto af denne delikate blomst med en usædvanlig smuk farve i vores artikel. Du vil blive charmeret af denne "skønhed".

rigt blomstrende violet
rigt blomstrende violet

Beskrivelse af violette Rosie Ruffles

Denne Saintpaulia kan være almindelig eller semi-dobbelt. Adskiller sig i lys fuchsia, næsten lyserøde stjerneblomster, dekoreret med en bølgekant. Samonavnet "rosie raffles" er oversat som "lyserøde flæser eller flæser". På kanten af kronbladene har en hvid-grøn kant. Denne kultivar tjente som yngleplads for Rosie Ruffles kimærviolet. Den har endnu flere fyldte frottéblade.

Rosie Raffles har mellemgrønt quiltet, bølget, behåret, hjerteformet løv. Nogle gange kan den gå i sport, så bliver lyserøde blomster blandet med hvide og lysegrønne blomster. Fuchsia-stjerner og lys frynser betragtes som den korrekte mulighed.

Hvis blomsten står et køligt sted, tilføjes en grønlig kant til den lyse kant. Kronbladene er ujævnt farvede, flere nuancer af pink kan variere på dem. Billeder af Rosie Ruffles-violer beviser det for dig. Sorten Rosie Raffles er meget uforudsigelig og blomstrer på en ny måde hver gang. Nogle gange kan kronbladene være lyserøde, og nogle gange fuchsia. Hver roset giver blomsterstilke med en speciel farve.

violette Lyserøde Flæser
violette Lyserøde Flæser

Features of Rosie Raffles-blomster

Blomsterne i denne saintpaulia er ret store, op til 6 cm i diameter. Pink stjerner har flere rækker af kronblade. Den korrugerede gennembrudte kant af kronbladene er sortens vigtigste højdepunkt.

Voksen plante producerer stilke med 5-6 blomster. De ligner en frodig blomsterstand. Planten blomstrer i lang tid. I mere end en måned bevarer blomsterne deres friskhed og tiltrækningskraft. Fra første gang vil der ikke være mange stilke. Men under den tredje blomstring vil busken ligne en pjusket lyserød hat. Eller rettere sagt, det er ikke engang en hat, men et bjerg af skum fra blomster.

Nogle gange samles op til 12 knopper i en buket, hvilket er meget vigtigt. Stængler er kendetegnet ved fleksibilitet på grund af stilkens tynde, så hver blomst er rettet i en anden retning. Usædvanlige lyserøde stedmoderblomster eller stjerner gør Rosie Raffles til skønhedens skønhed. Mange avlere elsker denne sort for dens flæser og kontinuerlige blomstring.

Saintpaulia blomster
Saintpaulia blomster

Shaping a roset

Pink flæser giver en ret stor jævn roset. Dannelsen af busken er hurtig og nem. Rosetten er bevokset med bølgede mørkegrønne blade. Hvis planten transplanteres, så kan de blive simple, bølgerne ved kanterne forsvinder. Men de unge blade vil igen få en bølget form. Busken kan nå en diameter på 30 cm. Dette er standardstørrelsen for Saintpaulia. Plantens løv er let pubescent.

Image
Image

Saintpaulia-reproduktion

Det skal bemærkes, at denne art er en meget gammel variant af violer. Rosie Ruffles producerer ofte stedbørn i bladaksen (nye rosetter). Der er mange børn, variationen er frodig. Det giver ingen mening at formere med blade, fordi der er nok unge rosetter til transplantation. Sorten giver dig mulighed for at multiplicere det maksim alt. Mange præsenterer gryder med Rosie Raffles som gave. Hvem ville ikke elske et lyserødt lodnet vidunder?

Det skal bemærkes, at Rosie Ruffles-chimera blev avlet på basis af denne sort. Dette er langt den dyreste og sjældne Saintpaulia-sort. Det kan kaldes en naturgave, opnået som et resultat af en variationsmutation. Den adskiller sig fra den sædvanlige sort ved, at rosenblade viseskontrasterende karmosinrøde striber, der udstråler fra midten af stjernerne. Det er som et egerhjul. Disse pletter er ikke nødvendigvis monokromatiske, de kan bestå af pletter med forskellig farveintensitet. Terry kimærer ser særligt smukke ud. Denne fantasifarve optræder allerede ved anden eller tredje blomstring.

Hvis du beslutter dig for at formere denne saintpaulia med et blad, så skær den af fra en blomstrende plante. Tag ikke de gamle nederste blade, men vælg fra midten. Meget unge slår måske heller ikke rod.

pink violet
pink violet

Plantepleje

Saintpaulia Rosie Raffles er meget uhøjtidelig. Hun tolererer let vægevanding, er ikke bange for varme. Det bedste sted for hende ville være en vindueskarm med dagslys. Pink flæser er klassiske sortsvioler, der tåler transport, temperaturudsving godt.

Denne sort er meget sygdomsresistent. Derfor ønsker mange blomsterhandlere at have det i deres samling af saintpaulias. Det er Rosie Raffles, der anbefales til begyndere. Du kan lære at dyrke violer på den. Under gode forhold vil der helt sikkert dannes pæne rosetter, stærke blomsterstilke vil dukke op, behageligt med en rigelig lyserød buket.

Anbefalede: