Stikkontakter til elektriske komfurer: hvad er de, og hvordan vælger man den rigtige?

Indholdsfortegnelse:

Stikkontakter til elektriske komfurer: hvad er de, og hvordan vælger man den rigtige?
Stikkontakter til elektriske komfurer: hvad er de, og hvordan vælger man den rigtige?

Video: Stikkontakter til elektriske komfurer: hvad er de, og hvordan vælger man den rigtige?

Video: Stikkontakter til elektriske komfurer: hvad er de, og hvordan vælger man den rigtige?
Video: What's The Difference? Clothes Dryer vs Range Stove Oven | Power Cords and Outlet Receptacles 2024, April
Anonim

Den elektriske komfur er, som ethvert elektrisk apparat, en kilde til stor fare. Forkert tilslutning, og derfor brug af en stikkontakt til el-komfuret, er en almindelig årsag til brande. Derfor vil det være nyttigt at sætte dig ind i produktpasset, før du installerer det.

stikkontakter til el-komfurer
stikkontakter til el-komfurer

Det vigtigste spørgsmål, der opstår, når du installerer en stikkontakt til en elektrisk komfur: hvad er strømforbruget for den anvendte enhed? Valget af ledninger, der vil blive forbundet til det, afhænger af denne faktor. I omkring 10-15 år er alle fremstillede elektriske produkter primært blevet produceret efter europæiske standarder. Derfor kræves der tre ledninger for at tilslutte en moderne elektrisk komfur: fase, nul og den tredje - jord.

Hvad er jordforbindelse til?

Hvis dit hus daterer tilbage til den sovjetiske udviklings tid, vil du højst sandsynligt ikke have jordforbindelse. Du kan køre den tredje ledning ved at invitere en specialist (elektriker). Du skal have jordforbindelse ikke kun for at tilslutte stikkontakten til elektriske komfurer, men også for de fleste moderne husholdningsapparater.hvidevarer i dit hjem. Du kan bestemme behovet for en tredje ledning ved at se på enhedens stik.

el-komfur stikkontakt pris
el-komfur stikkontakt pris

Før installation af el-komfuret, er det nødvendigt at kontrollere maskinen, der er tilsluttet indgangen. Den er placeret i skjoldet direkte på reposen. Før du installerer det, skal du sikre dig, at kablet, der føres ind i lejligheden, har et tværsnit på mindst 6 mm. Ellers skal den udskiftes.

Den ideelle mulighed ville være at tilslutte stikkontakten til elektriske komfurer gennem en separat maskine med beskyttelse. En sådan enhed vil give dig mulighed for hurtigt at slukke for strømmen, hvis komfurets krop pludselig bliver tændt.

Udvalg af stikkontakter

For at den nye elektriske komfur kan tjene dig i mange år, skal du vælge den rigtige stikkontakt til den. Det er for at hente, og ikke for at købe den første, der støder på. For at gøre dette korrekt skal du omhyggeligt læse produktpasset. I de fleste tilfælde er en 40a el-komfur-stikkontakt ideel. Hvis strømmen er trefaset, skal den have 5 ben. Denne type fatning har huller til "euro", så du kan tilslutte næsten ethvert stik til dem.

stikkontakt til el-komfur 40a
stikkontakt til el-komfur 40a

Installation af en stikkontakt

Monteringsstik til elektriske komfurer er lavet ved hjælp af dyvler og selvskærende skruer. Under installationen er det bedre at slukke for netspændingen.

Altså en korrekt tilsluttet stikkontakt til et el-komfur, hvis pris svinger iinden for 150-300 rubler, vil tjene dig i lang tid og udelukke udseendet af mulige kortslutninger. Alt ovenstående arbejde skal udføres af en kvalificeret specialist - en mesterelektriker. Ellers vil du i tilfælde af problemer ikke have nogen at indgive et krav til, og bureauet vil ikke refundere dig for eventuelle forsikringer.

Når du kender de omt alte funktioner, kan du beskytte dig selv og dine kære mod mulige problemer i forbindelse med installation af et elektrisk komfur.

Anbefalede: