Bright ranunculus. Landing og pleje

Bright ranunculus. Landing og pleje
Bright ranunculus. Landing og pleje

Video: Bright ranunculus. Landing og pleje

Video: Bright ranunculus. Landing og pleje
Video: Ранункулюсы: особенности выращивания лютиков через рассаду в открытом грунте. Как сажать лютики? 2024, Marts
Anonim

Kan du forestille dig, at et så komplekst, usædvanligt og ret mærkeligt navn kan skjule en smuk blomst fra Smørblomstfamilien? For ethvert blomsterbed vil ranunculus blive en rigtig dekoration. Plantning og pleje af denne fantastiske blomst er slet ikke svært, og selv en nybegynder dyrker kan gøre det. Der er mange arter af denne plante, som adskiller sig indbyrdes i højden af stilken, formen og farven på blomsterstandene. Afhængigt af sorten ligner ranunkler uåbnede roser, orientalske valmuer, pompom dahliaer eller kugleformede krysantemum.

ranunculus plantning og pleje
ranunculus plantning og pleje

Disse små søde planter vil være en rigtig dekoration af ethvert blomsterbed, de kan bruges til at lave spektakulære border. Derfor spekulerer mange blomsteravlere på, hvordan man planter en ranunculus, så den bliver glad for dens blomstring og slår rod i haven. Norm alt er alle sorter opdelt i to store grupper: asiatisk og persisk. For den midterste zone er det bedre at vælge de første, da de er mere kuldebestandige, selvom de ikke kan overvintre.

Lige i solrige og let skyggefulde områderRanunculus har det godt. Plantning og pleje består i at vælge et varmt og roligt sted, selvom mange blomsteravlere i praksis har sørget for, at de områder, der blæses fra alle sider, ikke skader blomsterne, men glem alligevel ikke, at der er tale om en varmeelskende plante. Vanding er nødvendig regelmæssigt, især i varmt vejr, men det skal være moderat, du bør ikke fylde jorden.

Let, løs og nærende jord er ideel til en blomst som ranunculus. Plantning og pleje involverer valg af gødet havejord, selvom ranunkler ikke er specielt krævende for jorden, så længe vandet ikke stagnerer i den. At passe disse blomster er ret simpelt og ligetil, det er ikke anderledes end at passe andre blomstrende planter. Det er nødvendigt at fjerne ukrudt, løsne jorden, påføre mineralske tilsætningsstoffer før og ved slutningen af blomstringen, fjerne visne blomsterstande.

hvordan man planter ranunculus
hvordan man planter ranunculus

Afhængigt af sorten vil ranunkel fra maj til august glæde sig over at blomstre i en måned. Plantning og pleje af jordstængler involverer at plante dem i et blomsterbed om foråret og grave dem ud til opbevaring i slutningen af sommeren. Hvis ranunculusen i de sydlige regioner stadig kan overvintre under faldne blade, så vil den ikke overleve i de klimatiske forhold i midterzonen. Så snart busken falmer, og bladene bliver gule og ligger på jorden, skal knoldene graves forsigtigt op. Jordstængler til desinfektion dyppes i en opløsning af kaliumpermanganat i 20 minutter, tørres derefter og opbevares i papirposer eller savsmuld ved en temperatur, der ikke overstiger +6 ° C.

buket ranunkel
buket ranunkel

Forårknolde lægges i blød natten over i en vækststimulatoropløsning og plantes i åben jord. Dette skal gøres i maj, når det allerede er varmere og jorden varmes op. Blomsten formerer sig med frø og datterknolde, som adskilles fra voksne og opbevares om vinteren under samme forhold. Disse planters uhøjtidelighed og skønhed tiltrækker mange blomsteravlere. De plantes i blomsterbede i grupper, hvor de kombinerer forskellige sorter og opnår således et lyst og farverigt tæppe. En buket ranunculus bliver en ægte dekoration af stuen, afskårne blomster holder en uge og mister ikke deres naturlige skønhed.

Anbefalede: