Tilslutning af toilettet til kloakken. Toilet installation diagram

Indholdsfortegnelse:

Tilslutning af toilettet til kloakken. Toilet installation diagram
Tilslutning af toilettet til kloakken. Toilet installation diagram

Video: Tilslutning af toilettet til kloakken. Toilet installation diagram

Video: Tilslutning af toilettet til kloakken. Toilet installation diagram
Video: Installer Rapid SL cisterne til toilettet - GROHE 2024, April
Anonim

At tilslutte et toilet til en kloak med dine egne hænder er slet ikke så kompliceret, som det kan se ud ved første øjekast. Når du udfører det, skal du kun gøre tre ting korrekt - for at stabilisere selve toilettet, tilslut udløbet til kloakstigningen og tilslut vandforsyningen til afløbstanken. Ophængte VVS-armaturer monteres lidt anderledes - på rammen. Dette arbejde er dog også ganske gennemførligt uden involvering af specialister.

Ny VVS: toiletinstallation

Installation af købt VVS udføres i flere trin:

  • Det gamle udstyr er ved at blive demonteret - tanken og selve "sædet".
  • Skift om nødvendigt pantebrevet.
  • Et nyt toilet er ved at blive installeret. Denne forbinder til kloaksystemet.
  • Beholderen er monteret og tilsluttet til vandforsyningen.
tilslutning af toilet til kloak
tilslutning af toilet til kloak

Forberedende arbejde

Før du fortsætter med en operation såsom installation og tilslutning af en toiletkumme til en kloak, bør du forberede digbadeværelse. På forhånd er det nødvendigt at fjerne alt inventar, der kan forstyrre installationsarbejdet. For at forhindre vandlækage og oversvømmelse af naboer er fælles haner også blokeret.

Afmontering af den gamle tank

Først og fremmest skal du frakoble afløbsbeholderen fra vandrøret. Norm alt er tankene forbundet til det med en fleksibel metalslange. Hvis der er en ventil på udløbet fra røret til afløbsbeholderen, skal den også lukkes. Derefter skrues møtrikken af skiftevis, hvorved slangen fastgøres til vandforsyningen, og derefter møtrikken fastgøres til tankrøret.

Sådan fjerner du et gammelt toilet

Efter at tanken er slukket, skal du fortsætte med at afmontere VVS-armaturen. Tidligere er udløbet på den gamle toiletkumme afbrudt fra afløbsrøret på kloakstigrøret. Metoden til demontering afhænger af, hvilken metode der blev brugt til fastgørelse. Dette kan være at forbinde toilettet med kloakken med en korrugering eller en kobling. Under alle omstændigheder bør der ikke være nogen vanskeligheder med deres demontering.

Der er to huller på siderne af bunden af toilettet, hvorfra du skal skrue boltene af. Efter at udstyret er frakoblet, sættes det til side, og pantenævnets tilstand kontrolleres. Hvis det er beskadiget eller rådnet, skal det udskiftes. For at gøre dette fjernes det gamle bræt og smides væk. Nichen rengøres grundigt, udvides om nødvendigt, fyldes med cementblanding og der presses et nyt bræt ind i, svarende til størrelsen på "benet" og bunden af toilettet.

I tilfælde af at gulvet i badeværelset er flisebelagt, både under det gamle og under det nye VVSapparater skal placeres med en klud (for ikke at ridse belægningen).

Toiletinstallation: instruktioner

Når det gamle udstyr er adskilt, skal du fortsætte med at installere det nye. Der bores huller i pantepladen - i en afstand svarende til hullerne til fastgørelseselementer i bunden af toilettet

VVS-armaturen placeres på den og fastgøres med lange skruer. Hullerne i brættet skal have en diameter lidt mindre end stængernes. Skruehoveder kan dækkes med specielle dekorative plast- eller stålhætter.

hvordan man tilslutter et toilet til en kloak
hvordan man tilslutter et toilet til en kloak

Grundlæggende regler for tilslutning til et kloakrør

I øjeblikket produceres der kun tre typer toiletskåle: med vandret udløb, skrå og lodret. Lagets sokkel fra stigrøret i almindelige bylejligheder kommer oftest ud i en vinkel. Tilslutningen af toilettet til kloakken er lavet afhængigt af typen af dets output og placeringen af afløbsrøret. I dette tilfælde bruges forskellige elementer som adaptere - manchetter, rør eller korrugeringer.

Installationsregler for vinklede og vandrette udtag

Da toiletter med vandret eller skrå udløb bruges oftest, lad os overveje deres tilslutningsdiagram mere detaljeret. Hvis skålens udløb og rørets muffe er justeret, bruges plastrør til tilslutning. Ved små uoverensstemmelser anvendes excentriske manchetter. Mindre skævheder er norm alt forårsaget af, at toilettet er forkert justeret, når det er fastgjort til et bræt eller flise. For alvorlige afvigelserkorrugering er brugt.

Foreløbigt, som allerede nævnt, er toilettet installeret (med en skrå udgang eller med en vandret) på en panteplade. Fortsæt derefter til den faktiske forbindelse. Selve frigørelsen smøres med rødt bly og omvikles med en harpiksstreng på en sådan måde, at dens 0,5-1 cm lange ende forbliver udenfor. Hvis du fylder den indvendigt, kan den i fremtiden blive en yderligere årsag til blokeringer. Dernæst sættes et forbindelseselement ovenpå - en korrugering eller en kobling. Deres modsatte ende er smurt ind med tætningsmiddel og indsat i muffen på kloakrøret.

Tjekker ydeevne

Yderligere, uanset om toilettet var tilsluttet kloakken med en korrugering, manchet eller rør, kontrolleres afløbet for utætheder. Det er meget nemt at gøre dette. Du skal hælde vand i en spand (da den kolde hane er lukket, kan du også varme det op, men det er bedre at gøre det på forhånd) og hælde det forsigtigt i toilettet, mens du samtidig observerer, at der ikke er nogen utætheder ved krydset mellem udgangen og stikkontakten. Hvis alt er gjort korrekt, er det usandsynligt, at dette problem opstår.

Du kan virkelig begynde at bruge toilettet tidligst 4 dage senere. Det er denne periode, som fugemassen skal bruge til den endelige hærdning.

Tilslutning af tanken til vandforsyningen

Så vi fandt ud af, hvordan vi forbinder toilettet med kloakken. Når denne procedure er fuldført, skal du fortsætte med at installere afløbstanken. Det fastgøres i henhold til instruktionerne, der er knyttet af producenten til selve VVS-armaturen. På den næstescenen skal forbinde tanken til vandforsyningen. I dette tilfælde er alt enkelt. Til tilslutning kan du bruge en gammel slange, skrue den fast til afløbsbeholderen og udløbet på koldtvandsrøret.

tilslutning af toilettet til kloakken
tilslutning af toilettet til kloakken

Spænd møtrikkerne stramt, men prøv ikke at strippe trådene. Til både demontering og montering anvendes norm alt en simpel justerbar skruenøgle. Efter at slangen er skruet på, åbner du vandet og kontrollerer tilslutningerne for utætheder. Hvis der er nogen, er det højst sandsynligt en gammel slange. Det skal bare udskiftes, da det er billigt.

Installation af en toiletkumme uden et pantebrev

Nogle gange installeres toiletter ikke på tavlen, men direkte på flisen. I dette tilfælde bores huller til fastgørelseselementer simpelthen i det. Dernæst lægges en linoleumspakning ovenpå, skåret ud i henhold til tværsnitsformen af bunden af toiletkummen. Sidstnævnte skal limes til gulvet på fugemassen. Men efter at enheden er installeret på denne måde, skal du sidde på den og svinge. Hvis den er ustabil, skal flisen under den stadig fjernes og en jævn træbund installeres. Tilslutning af toilettet til kloakken sker i dette tilfælde på den sædvanlige måde.

kloakrør
kloakrør

Hængende sanitetsartikler

For nylig foretrækker mange lejlighedsejere at installere modeller i badeværelser, der ikke er fastgjort til gulvet, men til væggen. Disse toiletter ser mere stilfulde og moderne ud end almindelige. Derudover gør denne løsning det nemmere at rengøre toilettet. I dette tilfælde værtindeningen grund til at vaske toiletbenet og dets base. Du skal blot tørre gulvet nedenunder.

Naturligvis vil det i dette tilfælde ikke fungere at forbinde toilettet med stigrøret på den sædvanlige måde. Alle kloakrør vil være tydeligt synlige, hvilket er ekstremt uæstetisk. Derfor er hængetoiletter ophængt på en speciel stålramme. Dernæst udfører de en eyeliner og beklæder rammen med gipsplader, og arrangerer dermed en falsk væg, der lukker al kommunikation.

tilslutning af toilet til kloak
tilslutning af toilet til kloak

Samlingsdiagram

Nå, lad os nu se nærmere på, hvordan man tilslutter toilettet til kloakken. Rammer til sådanne VVS-armaturer sælges separat. Deres design inkluderer specielle beslag og skruer, med hvilke du kan justere placeringen af rammen på væggen og på gulvet. På en anden måde kaldes rammen også for "installation".

Så toiletinstallationen i dette tilfælde er som følger:

  • Dræntanken er fastgjort på rammen.
  • Mærkning under rammen. Norm alt er det fastgjort to steder til væggen og to steder til gulvet.
  • Beholderen er tilsluttet vandforsyningen.
  • Dernæst fastgøres rammen med en kontrol af dens vandrette og lodrette niveau.
  • En dekorativ kasse med gipsplader er monteret.
  • Selv toilettet er installeret.
  • Drænsamling i gang.

Grundlæggende regler for montering af ramme

Før du sætter rammen på, skal du kontrollere, at du har hængt tanken korrekt. I sidste ende skal afløbsknappen være placeret i en højdeca. 98,5-100 cm over gulvniveau. Selve toilettet, som monteres senere, er i en højde på 40-42 cm Kloakrøret er omkring 20 cm.

Fastgørelse til væggen udføres på en sådan måde, at der er et lille mellemrum (ca. 1,5 cm) mellem den og afløbsbeholderen.

installationsvejledning til toilet
installationsvejledning til toilet

VVS-tilslutning

Denne procedure adskiller sig ikke fra at installere konventionelle toiletter. Det eneste er, at fleksible metalslanger ikke anbefales i dette tilfælde. Problemet er, at de fejler ret ofte. Hvis vi taler om en konventionel tank, vil det ikke være svært at udskifte den. Det vil dog være meget problematisk at fjerne slangen under den falske væg bag det hængende toilet. Derfor er det i dette tilfælde bedre at bruge en eyeliner fra et stykke plastikrør. Udformningen af cisterne til hængende toiletter er norm alt sådan, at den kan tilsluttes, hvis det ønskes, både ovenfra og fra siden.

Før du sætter gipsplader på rammen, bør du også montere kloakrør (rør) til udløbet af toilettet - ved hjælp af det samme rør eller i ekstreme tilfælde en kobling.

gipspladebeklædning

Før montering af pyntekassen skrues stifter fast på rammen, hvorpå selve toilettet senere skal fastgøres. Til fremstilling af bunden af den falske væg skal der bruges fugtbestandig gipsvæg med en tykkelse på mindst 1 cm. Når du skærer den, er det nødvendigt at sørge for huller til afløbsknappen,korrugering og rør. Toppen af æsken er norm alt afsluttet med keramiske fliser.

Toiletinstallation

Du kan ikke installere selve VVS-armaturen tidligere end to uger efter, at flisen er lagt. Toiletkummens udløb er fastgjort til kloakrørets muffe med et grenrør. Selve "sædet" er trukket sammen med møtrikker på stifter. Fugen mellem den og den falske vægflise er belagt med silikonefugemasse.

installationsdiagram af toilet
installationsdiagram af toilet

I sidste fase bør du dræne vandet for at kontrollere forbindelsen mellem toilettet og kloakken for utætheder. På denne kan arbejdet med installation af VVS anses for afsluttet.

Som du kan se, er toiletinstallationsproceduren ret enkel. Når du starter monteringen, vil du selv se. Det vigtigste er omhyggeligt at forsegle alle samlinger og forhindre lækage gennem røret eller slangen til afløbstanken. Selvfølgelig skal selve toilettet, i tilfælde af at det er gulvstående, stå plant uden at svaje.

Anbefalede: