Bananpalme - eksotisk skønhed derhjemme

Bananpalme - eksotisk skønhed derhjemme
Bananpalme - eksotisk skønhed derhjemme

Video: Bananpalme - eksotisk skønhed derhjemme

Video: Bananpalme - eksotisk skønhed derhjemme
Video: BANANA Palm Tree Care And Growing Guide. Grow Banana Palm In Pots 2024, September
Anonim

Bananpalme er en meget smuk indendørs staude. Den falske stamme (stammen) af denne plante er dannet af de såkaldte bladstilke. Under væksten er bladene snoet sammen og danner en sådan usædvanlig stamme. Bananpalmen er unik ved, at en blomst af denne plante med ordentlig pleje kan være i blomstrende tilstand i op til tre til fire måneder. Et blomstrende palme vil tilføje eksotiske noter til ethvert interiør, der minder om varme lande og sommerferier.

bananpalme
bananpalme

At dyrke denne plante derhjemme er ikke så svært, som det kan se ud for en begynderavler. Det vigtigste er at kende nogle af finesserne ved at passe et banantræ.

De, der beslutter sig for at købe en ung bananpalmeplante, skal først og fremmest finde et varmt og godt oplyst sted til den. Hvis producentens planer inkluderer at få frugter fra en bananpalme, skal du sørge for yderligere belysning, uden hvilken frugtsætning er usandsynligt mulig. Planten skal være oplyst i mindst tolv timer om dagen. Lufttemperaturen bør ikke falde under femogtyve grader Celsius. Et lille fald i temperaturen om natten er acceptabelt, men ikke mere end fem grader.

pleje af palmer
pleje af palmer

Hvis du planlægger at dyrke et banantræ udelukkende til dekoration, vil det perfekt modstå den gennemsnitlige rumtemperatur, mens yderligere belysning ikke er påkrævet, og bananpalmen vil blomstre i lang tid. Med ordentlig pleje glæder planten ejerne med et nyt smukt blad hver syvende til ottende dag. En sådan hurtig udvikling gør banantræet helt unikt.

pleje af palmer
pleje af palmer

Bananpalmer er varmeelskende planter, og hvis lufttemperaturen i rummet, hvor de holdes, falder til under seksten grader, vil det have en meget negativ indflydelse på væksten og udviklingen af grønne kæledyr.

Vanding af en bananpalme kræver en særlig tilgang: om sommeren har planten brug for hyppig og rigelig vanding, og om vinteren, da jorden i potten tørrer ud. Vanding bør kun udføres med bundfældet vand, og sådant vand bør bundfældes i mindst ti til tolv timer. Du skal også sikre, at vandet til kunstvanding ikke er koldt. Den bedste mulighed er vand, der er tre til fem grader varmere end stuetemperatur.

Hvis luften i rummet er for tør, så bremser bananpalmen dramatisk udviklingen, mens løvet på planten kan falme og begynde at tørre ud rundt om kanterne. Derfor bør du nøje overvåge luftfugtigheden i det rum, hvor planten er placeret.

bananpalmer
bananpalmer

Bananpalmen er meget glad for forskellige vandbehandlinger, såsom sprøjtning, aftørring af bladene med en fugtig klud og endda et rigtigt brusebad. Hvis du regelmæssigt bader palmen, så vil det glæde ejerne med saftige grønne blade og smukt udseende.

Der er en anden måde, hvorpå du i høj grad kan lette plejen af et palmetræ. Metoden er at placere urtepotten på en stor palle og dække den med ekspanderet ler, småsten eller vådt mos - altså ethvert materiale, der holder på fugten. Denne tilgang vil skabe næsten ideelle betingelser for palmetræet til at vokse og udvikle sig.

Anbefalede: