Hvad er en pedal af rheostattype?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en pedal af rheostattype?
Hvad er en pedal af rheostattype?

Video: Hvad er en pedal af rheostattype?

Video: Hvad er en pedal af rheostattype?
Video: What is a Rheostat 2024, April
Anonim

Hvad er en pedal af rheostattype? Dette er en elektrisk fodpedal til symaskiner. Den har intet indeni, bortset fra en detalje - en pedalreostat. Den fungerer som en tænd/sluk-knap for symaskinens motor. Den adskiller sig fra en simpel kontakt ved, at den jævnt, gradvist tænder og slukker motoren.

sypedal
sypedal

Driftsprincip

Afhængigt af den kraft, hvormed foden trykkes på pedalen, ændres spændingen, der tilføres maskinens elektriske drev, derfor ændres dens rotationsfrekvens, og selvfølgelig ændres syhastigheden. Hvad er en pedal? Det er værd at finde ud af, hvordan fodpedalreostaten til en symaskine fungerer.

Pedalanordning til symaskine

Designet af pedalreostaten, som regulerer symaskinens hastighed, er utroligt simpelt: grafitplader (tyndt savet) er inde i reostaten, stablet den ene til den anden.

Funktionsprincippet er som følger: når grafitpladerne på reostaten er ii fri tilstand er deres modstand mod elektrisk strøm uendelig stor. Når grafitpladerne er stablet ved siden af hinanden, kan strømmen ikke passere gennem dem og tilføres ikke maskinens elektriske drev, som til gengæld ikke roterer.

Det er værd at klemme lidt mellem grafitpladerne, den elektriske modstand mellem dem vil begynde at falde. Jo mere de komprimeres, jo mere elektrisk strøm vil blive tilført gennem pedalreostaten til maskinens elektriske drev, og motoren vil rotere hurtigere. Følgelig vil hastigheden af syprocessen på symaskinen øges.

Pedal som årsag til elektrisk drevfejl

rheostat pedal
rheostat pedal

Pedalen på symaskinen bliver en almindelig årsag til elektrisk drevfejl. Maskinen begynder pludselig at stoppe, og først efter gentagne tryk på pedalen til stop, begynder den at virke. Det sker også, at den stopper helt, og uanset hvordan du trykker på pedalen, så virker den ikke. Den første tanke, der kan komme til at tænke på i denne situation, er, at motoren brændte ud. Men til sidst viser det sig, at pedalen lige er gået i stykker.

Ofte er årsagen til et sådant sammenbrud simpelt hen - kontakterne på tilslutningsstikkene er oxideret, eller ledningen er knækket inde i ledningsisoleringen. Det er nemt at eliminere oxidationen af kontakterne, de skal bare rengøres med sandpapir. Hvis der nu opstår et ledningsbrud inde i ledningerne, vil det være meget svært at finde det. Du skal bruge en tester. Eller du kan bare udskifte ledningerne helt og ikke lede efter stedet for bruddet. Men kun en elektriker kan gøre dette, og så ikke indi alle tilfælde, da tilslutningsstikkene ofte ikke skilles ad. I dette tilfælde er den eneste udvej at købe en ny pedal.

Anbefalede: