Fejl E24 i en Bosch-opvaskemaskine: hvad skal man gøre?

Indholdsfortegnelse:

Fejl E24 i en Bosch-opvaskemaskine: hvad skal man gøre?
Fejl E24 i en Bosch-opvaskemaskine: hvad skal man gøre?

Video: Fejl E24 i en Bosch-opvaskemaskine: hvad skal man gøre?

Video: Fejl E24 i en Bosch-opvaskemaskine: hvad skal man gøre?
Video: Bosch Error Code E-24, Drain Problem , Easy FIX, Resolved ! 2024, April
Anonim

Med fremkomsten af forskellige husholdningsapparater frigjorde husmødre tid til mere interessante aktiviteter end daglige husholdningsfunktioner. Mange anerkender Bosch opvaskemaskinen som en af de bedste assistenter i køkkenet. Fejl E24 giver nogle gange anledning til panik, fordi der opstår en funktionsfejl, og den kan ikke længere klare sine funktioner. Men bare rolig, for hvis du ved præcis, hvad denne kode betyder, så kan du selv prøve at rette opdelingen.

Bosch opvaskemaskine giver fejl E24
Bosch opvaskemaskine giver fejl E24

Hvad betyder symbolet E24?

I vejledningen til hver Bosch opvaskemaskine er fejl E24 altid dechifreret på samme måde. Men de oplysninger, der gives, er ofte ikke nok, for for værtinden er ikke kun afkodningen af tegn vigtig, men også måder at eliminere defekten på.

E24-symbolet, der vises på displayet på husholdningsapparater, at dømme efter dataene i instruktionerne, indikerer, at der er opstået et problem i vandafløbet. PåI dette tilfælde advarer producenten om, at afløbsslangen kan være tilstoppet eller knækket. Følgende er en anbefaling til at rette slangen ud og rengøre den grundigt. Men ud fra brugeranmeldelser at dømme er en blokering ikke altid årsagen til et sammenbrud.

Bosch opvaskemaskine: fejl E24
Bosch opvaskemaskine: fejl E24

Årsager til fejlen

Hvis Bosch-opvaskemaskinen giver en E24-fejl, er det ofte ikke et knæk i slangen, der er årsagen til problemet. Dette er nemt at kontrollere, for hvis udstyret er installeret korrekt, og der ikke er adgang til slangerne, så kan problemet ikke opstå fra bunden. Årsagerne til fejlen kan være som følger:

  • afløbspumpe defekt;
  • defekt elektronisk sensor;
  • fejl i styreenhedens software.

Lad os dernæst se på måder at løse disse problemer på.

Bosch opvaskemaskine. Fejlkode E24: hvordan rettes?

Producenten angiver i instruktionerne, at fejl E24 indebærer problemer med at dræne vand. Det betyder, at du først skal sikre dig, at der ikke er nogen blokering i afløbssystemet.

Det anbefales regelmæssigt at rengøre afløbsfilteret, som er placeret i bunden af husholdningsapparater og er ret nemt at fjerne. Afløbsslangen skal også rengøres grundigt. For at gøre dette skal du bruge en børste eller et specielt kabel. Derudover er det nødvendigt at fjerne plastikproppen, der er placeret under filteret. Det er nødvendigt at give adgang til drænpumpens gear.

Ganske ofte er snavs i form af knogler tilstoppet under filteretcitron eller anden frugt. Som et resultat genererer Bosch-opvaskemaskinen en E24-fejl og holder op med at fungere. Du bør også tjekke for en blokering mellem opvaskemaskinens slange og kloakafløbet. Dette område anbefales at blive grundigt rengjort.

Fejl E24 i en Bosch opvaskemaskine: hvad skal man gøre
Fejl E24 i en Bosch opvaskemaskine: hvad skal man gøre

Pumpeinspektion

Kan opstå på grund af tilstopning af selve pumpen, fejl E24 i en Bosch opvaskemaskine. Hvad du skal gøre i dette tilfælde, overvej i detaljer:

  1. Det er nødvendigt at trække udstyret ud for at frigøre plads og vende det på hovedet.
  2. Skru sidepanelerne og bagdækslet af.
  3. Fjern den nederste frontstang og panelet, der holder bunden af kabinettet.
  4. Plastholdere placeret på siderne af maskinen kan også fjernes.
  5. Adgang til enhedens interne komponenter åbnes efter fjernelse af bunden.
  6. Gennemstrømningsvarmeelementet er et plasthus med udløb til rør. Der er monteret en pumpe på siden, som skal drejes en halv omgang og trækkes mod dig.
  7. Dernæst skal du inspicere pumpehjulet, som kan indeholde hår og andet affald.

For mere grundigt at rengøre alle indvendige dele af maskinen, anbefales det at trække akslen ud. Efter rengøring af alle komponenter samles bilen og vasken startes.

Under testprocessen kan du kontrollere, om alt blev udført korrekt, og om ovenstående handlinger hjalp med at fjerne fejlen.

Opvaskemaskine "Bosch": fejl E24
Opvaskemaskine "Bosch": fejl E24

Hvisintet hjælper

Når fejl E24 opstår i en Bosch-opvaskemaskine, kan programmet ikke fortsættes. I dette tilfælde hjælper alle brugerens handlinger for at fjerne blokeringen muligvis heller ikke. Men du kan tage råd fra erfarne folk, der var i stand til at løse dette problem på egen hånd:

  1. Blæs afløbsslangen ud med en støvsuger.
  2. Tjek afløbspumpen. Hvis pumpehjulet ikke roterer, så pumper pumpen ikke væske.
  3. Problemet kan være rotoren, som sidder helt fast til navets vægge.
  4. For at løse problemet er det nødvendigt at rense delene og smøre dem indefra.
  5. Nogle gange hjælper det at nulstille en fejl. For at gøre dette skal du slukke og tænde for opvaskemaskinen igen.

Selvfølgelig løser sidstnævnte metode nogle gange problemet, men den kan ikke anbefales til gentagen brug. Nulstilling af fejlen eliminerer ikke hovedproblemet, men tvinger kun udstyret til at arbejde med maksimal kapacitet. Som et resultat kan denne situation føre til endnu flere problemer.

Sådan rettes fejl E24: "Bosch"
Sådan rettes fejl E24: "Bosch"

Hvis fejlen vises med det samme

Fejl E24 i Bosch Silence Plus-opvaskemaskinen kan forekomme umiddelbart efter, at apparatet er tændt. For at eliminere det foreslår erfarne brugere at åbne bildøren. Handlingsalgoritmen i dette tilfælde er som følger:

  • opvaskemaskine skal være afbrudt;
  • vent cirka et minut, indtil pumpen holder op med at fungere helt;
  • vent på et klik og først derefteråbne døren.

Det er vigtigt at åbne den ca. 30 sekunder efter klikket og lukke den med det samme. Dernæst skal du vente, indtil udstyret har fuldført arbejdscyklussen fuldstændigt.

Selvfølgelig fører sådan en handling ofte til normal drift af maskinen, men det er vanskeligt konstant at udføre sådanne manipulationer. Derfor løser nogle håndværkere problemet ved at omarrangere magneten installeret i dørsensoren. Det er ham, der styrer lukningen og åbningen.

Radikal løsning på problemet

Bosch-opvaskemaskinen genererer en E24-fejl, når vandafløbet forstyrres. Derfor er den mest effektive måde at løse problemet på følgende:

  • fjern husdækslet på højre side;
  • fjern forsegling;
  • blokering kan være i plastikbeholderen, som rørene er placeret under;
  • fjern rørene og rengør alt med en støvsuger og højt vandtryk.

Ikke desto mindre fraråder producenten at udbedre defekten på egen hånd, men at ringe til masteren. Kun en specialist vil ikke kun være i stand til at fjerne alle blokeringer, men også at kontrollere controllerens ydeevne. Ofte ligger årsagen netop i det, da komponenten ikke korrekt genkender signalet, der er modtageligt for det elektroniske kort.

Fejl E24 i en Bosch opvaskemaskine: hvad skal man gøre
Fejl E24 i en Bosch opvaskemaskine: hvad skal man gøre

Konklusion

Det er nogle gange ikke så let at håndtere E24-fejlen, der opstår i Bosch-opvaskemaskinen. Hvis du ikke har tilstrækkelige færdigheder i at adskille / samle husholdningsapparater, anbefales det at kontakte en kvalificeret håndværker. Næsten helt adskiltapparater, kan du se årsagen til den resulterende defekt.

Selvfølgelig kan du rense filteret, puste slanger og rør ud derhjemme. Men hvis disse handlinger ikke hjalp, er det bedre at kontakte servicecentret for ikke at forværre situationen og ikke fremkalde unødvendige defekter.

Anbefalede: