Kalina "buldenezh": plantning og pleje af planten

Kalina "buldenezh": plantning og pleje af planten
Kalina "buldenezh": plantning og pleje af planten

Video: Kalina "buldenezh": plantning og pleje af planten

Video: Kalina
Video: Калина Бульденеж — посадка и уход в открытом грунте 2024, Kan
Anonim

Ganske mærkeligt navn - viburnum "buldenezh". Plantning og pleje af denne plante, på trods af dens eksotiske navn, er meget enkel. Denne sort kan bruges til dekorativt design af områder. Æstetiske elskere ærer den for dens frodige farve. "Bouldenezh" er et fransk ord, der betyder "sneklode". Faktisk, hvis du ser på denne vidunderlige plante, kan du få det indtryk, at der vokser luftige snebolde på en busk.

viburnum buldenezh plantning og pleje
viburnum buldenezh plantning og pleje

Fra billederne ser det ud til, at dette er en almindelig busk. Dens blade er store i størrelse og imponerende i bredden, har 3-5 lapper. Blomster store, hvide. Bær af lys rød farve samles i en børste af paraplytypen. I vores klimatiske zone er viburnum bredt repræsenteret (sorter "sort", "gordovina", "savtakket", "canadisk" og andre).

Ifølge medicinsk forskning kan mange sygdomme behandles med viburnumbær, men ikke alle arter har de nødvendige egenskaber. Nogle har giftige frugter, dette refererer til den "sorte" sort. Derfor er det i starten nødvendigt at bestemmehvilket formål denne plante vil blive dyrket, og om viburnum "buldenezh" er egnet i overensstemmelse med dine behov. Det er nemt at plante og passe hende.

træplanteskoler
træplanteskoler

Til formering bruges rodskud, buskedeling eller stiklinger. Frø bruges sjældent. Dette skyldes det faktum, at det vil tage meget tid for deres spiring, og derfor bør en fuldfarvet prydbusk ikke forventes tidligere end om et par år. Derfor blev rodskud eller stiklinger valgt som den mest tilgængelige formeringsmetode. De kan være af enhver art – både unge og stive. Det er nok at adskille skuddet fra basen og lægge det i vandet.

Træplanteskoler tilbyder et stort antal allerede spirede stiklinger eller viburnum-skud. Men selv derhjemme er det slet ikke svært at få rødder. Stiklingen plantes i jorden. Du kan bruge umiddelbart åben jord. Kalina vil helt sikkert slå rod. Til plantning er det bedre at vælge forårs- eller efterårsperioder. For dette

viburnum sorter
viburnum sorter

grave et plantehul, hvis bund er drysset med organisk gødning blandet med aske. Frøplanten er dækket af jord, og rodhalsen er dækket af 3-5 centimeter. Overfladen kan drysses med tørv, hvorefter frøplanten vandes rigeligt.

Kalina "buldenezh", plantning og pleje, som ikke kræver meget indsats, vil næppe bringe problemer. For denne repræsentant for floraen er det kun nødvendigt at vælge frugtbar jord, god,Et område åbent for solen med tilstrækkelig fugt. Planten udvikler sig smukt og danner sig selvstændigt. Han behøver kun rigelig vanding i tørre tider og en grundig topdressing, som udføres hvert femte år. Kalina "buldenezh", plantning og pleje, som er beskrevet i artiklen, kan transplanteres i enhver alder og til enhver tid. Det er dog nødvendigt omhyggeligt at overvåge skadedyr, der fuldstændig kan ødelægge denne smukke plante.

Anbefalede: