Elektrisk stik. Typer og grundlæggende parametre

Indholdsfortegnelse:

Elektrisk stik. Typer og grundlæggende parametre
Elektrisk stik. Typer og grundlæggende parametre

Video: Elektrisk stik. Typer og grundlæggende parametre

Video: Elektrisk stik. Typer og grundlæggende parametre
Video: AC Polarity Explained - Electricity 101 2024, April
Anonim
elektrisk stik
elektrisk stik

Elektriske varer er allerede blevet uundværlige i hverdagen. Derfor er det elektriske stik det element, vi bruger hver dag i dag.

Typer af stikkontakter og stik

I enhver moderne stikkontakt er der tre kontakter: fase (den vigtigste, det er gennem den, at spændingen leveres til enheden); nul (neutral, producerer en omvendt strøm af energi fra enheden til kilden); jordforbindelse (beskyttende, fordobler neutralledningen).

Main arb-parametre

Ethvert stik tilsluttet enheden har mange parametre. Af særlig betydning for enhver forbruger er følgende:

elektrisk stik
elektrisk stik
  • Antal tilgængelige spidser. Hvad angår elektriske apparater, der er produceret til europæiske lande, har ethvert elektrisk stik til en sådan enhed 2 ben. Al amerikansk teknologi har karakteristiske træk, hvor der er 3 kontakter.
  • Form. De mest almindelige muligheder er rundt, firkantet, fladt elektrisk stik.
  • Design. Du kan vælge sådanne typer som cast og dem, der skal indsamlespå egen hånd. Den anden mulighed er et sammenklappeligt elektrisk stik. Dens fordel er muligheden for at skifte ledningen til en ny, hvis det er nødvendigt.
  • Standard (bruges i Europa og Amerika).

Moderne stikforbindelser er lavet af plast, som er slagfast. Dette faktum bestemmer den lange levetid for enheder med et sådant stik. Samtidig skal du ikke kun gå i cyklusser i pålidelighed. Ethvert elektrisk stik skal være nemt at bruge og sikkert for brugeren.

Sikkerhed er en af de nøglefaktorer, der får hovedrollen i produktionsprocessen af produkter såsom elektriske stik. Dette opnås ved brug af avanceret udvikling og den nyeste teknologi.

elektrisk stik med jordforbindelse
elektrisk stik med jordforbindelse

Jordstik

Et eksempel på en sådan enhed, som er udstyret med alle de ovennævnte funktioner, kan være et elektrisk stik med jordforbindelse. For nylig, i det tidligere Sovjetunionens dage, havde en almindelig bruger af elektriske apparater ingen idé om, hvad jording var. Alt sammen fordi det ikke var i almindelige huse. For at installere stikket var det nødvendigt blot at forbinde ledningerne til fiberpladekontakterne.

I dag har næsten alle elektriske apparater et stik, hvorpå der er jordforbindelse. Men for at det skal virke, skal du bruge en tredje ledning, som mangler i de fleste gamle huse. Det er derfor, før det elektriske stik, hvori der er jord, viltilsluttet ethvert elektrisk apparat, skal du sørge for, at dit hjemmenetværk har en 3. ledning.

Nu, efter at have fundet ud af, hvad et elektrisk stik er, og hvilke typer det er, kan du roligt begynde at udskifte dem på gamle elektriske apparater. Bare glem ikke at tage højde for strømmen af selve enheden ved at vælge et nyt stik til det. Den rigtige gaffel vil tjene dig i mange år fremover.

Anbefalede: