Avlearter - Chateau Brion violet

Indholdsfortegnelse:

Avlearter - Chateau Brion violet
Avlearter - Chateau Brion violet

Video: Avlearter - Chateau Brion violet

Video: Avlearter - Chateau Brion violet
Video: Арестович: Как Украине выиграть в гонке вооружений? День 584 (30.09) 2024, April
Anonim

For første gang blev violen opdaget af den tyske guvernør for den tyske koloni i Østafrika i regionen Usambara-bjergene i 1892. De undgik varmen, gik med deres ledsager og drejede ind i skoven, hvor der var god skygge. Der så han smukke blomster.

violet chateau bryon
violet chateau bryon

Han sendte frøene hjem til sin far Ulrich Saint-Paul, som var glad for blomsteravl og samlede orkideer. Han gav frøene til sin ven - direktøren for den botaniske have. Hermann Wendland navngav violen til ære for Saint-Paul-familien, og dermed fik planten navnet "Saintpaulia".

Introduktion af Saintpaulia til verden

I 1893 blev Saintpaulia præsenteret på den internationale udstilling af gartnere, dens beskrivelse blev offentliggjort af magasinet "Gartenflora". Siden da er denne plante blevet en almindelig indendørs flerårig blomst i Europa og lidt senere rundt om i verden. Violet kom til Ruslands territorium i det 20. århundrede og begyndte sin distributionsvej fra Leningrad Botaniske Have.

Saintpaulia modtog sit andet navn til ære for dets fødested "Uzumbar violet". Dette navn findes ofte i hverdagen. En af de smukkeste ogEn usædvanlig art af sorten Uzumbar er Château Brion-violen.

Indeslutningsbetingelser

Violet kan vokse både i de lyse og halvskyggede hjørner af huset. Oftest kan man selvfølgelig finde violer i vindueskarmen. Men glem ikke hovedreglen om at holde saintpaulias, som er at give en masse lys, men ikke solen.

Det er værd at huske på, at planten ikke kan lide at tørre ud, hvilket betyder, at den har brug for regelmæssig vanding. Men du bør under ingen omstændigheder sprøjte kronbladene, dette vil føre til plantens død.

Temperaturregimet for violer er lige så vigtigt som vanding. Den nødvendige temperatur for at Saintpaulia kan vokse er 22-25°C om dagen og op til 19°C om natten.

For at give bedre pleje og gode levevilkår har violer brug for organisk og mineralsk gødning.

Som enhver indendørs plante har violet brug for konstant pleje, for ud over forskellige sygdomme kan planten blive angrebet af skadedyr. Trips er det farligste for Saintpaulia. De kan gå i jorden, de kan være på bladene af en blomst. Når de dukker op, er rettidig behandling af planten med specielle præparater nødvendig.

violer i vindueskarmen
violer i vindueskarmen

Saintpaulia-reproduktion

Chateau Brion-violen, ligesom alle varianter af violer, formeres ved stiklinger og ved hjælp af frø. Oftest er de stiklinger. Det mest gunstige tidspunkt for dette er naturligvis foråret.

Selv for opdrættere og erfarne blomsteravlere, er sæsonen ligegyldig. Før stilkenbryde af fra en voksen plante, skal du vande selve blomsten. Efter at bladet brækkes af, sænkes det ned i vandet, og den violette stilk holdes i vindueskarmen eller stativet, indtil rødderne klækkes. Derefter plantes stilken ganske enkelt i jorden.

Fra frø bliver planter stærkere. Men særlige forhold (temperatur, luftfugtighed, belysning) er nødvendige for frøspiring.

Vækst- og avlsstativer

reoler til violer
reoler til violer

Reoler til violer bruges ret ofte, især hvis der er mange planter. Saintpaulias kræver hylder, hvis dimensioner skal vælges i henhold til muligheden for at placere belysningslamper. For eksempel kan en hylde op til 40 cm bred oplyses af én lampe, og en med mere end 40 cm, vil denne mængde belysning ikke længere være nok.

Reoler til violer er meget praktiske at bruge, der kan du ikke kun holde planter, men også avle nye unger. Nu er der ingen problemer med valget af stativer. Det er muligt at købe færdiglavet, samlet eller bestillingsfremstillet, du kan også bestille dele og selv samle det.

Alt vil afhænge af antallet af planter placeret på den. Og selvfølgelig skal du huske den rigtige belysning på hylderne i reolen.

violet chateau bryon beskrivelse
violet chateau bryon beskrivelse

Violet Chateau Brion: Beskrivelse

Der er et stort antal varianter af saintpaulias, mange af dem er meget ens. Så violen af Chateau Brion, hvis beskrivelse vi gør opmærksom på, vil dekorere enhver vindueskarm og hylder. Blomstringen af denne type planterigeligt, begrænset.

Denne plante har kraftige blomsterstilke, de er oprejste, tætte, pubescente og altid lodrette. Bladet er rigt grønt, let aflangt og let bølget. Selve blomsten er frotté, kronbladene er mærkbart fortykket mod kanten og har en lysegrøn eller hvid farve. Blomstens form er rund - omkring 6 cm i diameter. Et af de kendetegn ved denne sort er plantens farve, nemlig mørke vinrubinblomster med en tæt bølget kant af hvid eller grønlig farve langs kronbladets bølgede kant. Blomstens roset ligner en pom-pom og blomstrer rigeligt og længe.

De beskrevne violer er ret uhøjtidelige og ihærdige - denne sort kræver ikke særlig, eksklusiv pleje. Det er nødvendigt at holde blomsten på samme måde som andre sorter af Uzumbara-violer.

le chateau bryon
le chateau bryon

Lidt om skaberen af sorten

Chateau Brion violet er en sort opdrættet af Elena Lebetskaya. Hun er repræsentant for ukrainske opdrættere, bor i Vinnitsa og har opdrættet nye sorter siden 2000. Alle blomster opnået som et resultat af Lebetskayas valg har præfikset "LE" i navnet, såsom violet le chateau brion.

Forresten, indtil det angivne tidspunkt, var Elena engageret i at samle planter og den sædvanlige dyrkning af violer. Men i dag har hun omkring 250 sorter af Uzumbar-violer opdrættet af hende. Og hver af dem er unikke og slår tusindvis af elskere af denne smukke indendørs blomst med sin skønhed.

Anbefalede: