To-etagers hus med karnap: projekt, layoutmuligheder, typer af karnapper

Indholdsfortegnelse:

To-etagers hus med karnap: projekt, layoutmuligheder, typer af karnapper
To-etagers hus med karnap: projekt, layoutmuligheder, typer af karnapper

Video: To-etagers hus med karnap: projekt, layoutmuligheder, typer af karnapper

Video: To-etagers hus med karnap: projekt, layoutmuligheder, typer af karnapper
Video: Behind-the-Scenes: Bay and Bow Windows 2024, April
Anonim

I dag er der et stort antal varianter af huslayouts. Du kan ofte finde brugen af stilistiske elementer fra fortiden. Især bruger arkitekter meget ofte et karnap. Hvis du gør det, vil huset se usædvanligt ud, lidt vintage, origin alt og vigtigst af alt - hyggeligt. Ved hjælp af karnapper kan du udvide husets areal. Værelser, der har dette arkitektoniske element, vil være yndefulde. I artiklen vil vi overveje alle funktionerne i planerne for to-etagers huse med karnapper, deres ulemper og fordele.

Hvad er en karnap

Først skal du vide, hvad en karnap er. Dette er den fremspringende del af bygningen, som giver den et gammelt og origin alt udseende. Fordelen ved dette element er, at der med dets hjælp passerer en stor mængde dagslys ind i huset. Faktum er, at karnapper norm alt har panoramavinduer. Det er praktisk at udstyre et karnapi hushjørner. I denne niche kan du lave en meget behagelig og veloplyst arbejdsplads.

hus med karnap to-etagers foto
hus med karnap to-etagers foto

Den er også velegnet til afslapning, såvel som til at arrangere en vinterhave. Du kan dog selv bestemme, hvordan du bruger dette område. Og ved hjælp af en karnap er det muligt at udvide rummet markant både visuelt og i virkeligheden. I artiklen præsenterede vi projektet med et to-etagers hus med karnap. Du kan bruge pladsen, som du vil.

Som regel monteres en karnap i væggen på første sal. Dens tag er en balkon, som er placeret på anden sal. I private hjem kan denne mulighed findes ret ofte. Men du kan også finde løsninger, hvor længden af karnappen er ret stor, den fylder begge etager i bygningen. Det har også et separat lille tag. Denne løsning er mere original, den kan forbedre belysningen af indvendige rum betydeligt.

Fordele ved karnapper

Blandt fordelene ved at bruge karnapper er følgende kvaliteter:

  1. Det er værd at nævne stigningen i boligens brugsareal.
  2. Alle vægge er næsten fuldstændig glaserede. Som et resultat bliver det indre rum bogstaveligt t alt oversvømmet med lys. Dette er især bemærkelsesværdigt, hvis rummet har flere karnapper.
  3. Ved hjælp af fremspringet bliver det muligt at udføre en panoramaudsigt over alle omgivelserne. Dette vil især være attraktivt, hvis huset ligger i et smukt område eller i et ret malerisk område.
  4. Ved hjælp af karnapper kan dufor at give huset et unikt og unikt udseende, vil dette få det til at skille sig ud blandt et stort antal kedelige bygninger.
  5. Indvendige værelser bliver hyggeligere.
  6. Karnappen kan bruges som veranda. Dette er også ret praktisk.
  7. Det bliver muligt at lave ventilation af høj kvalitet. Med dette element vil du forbedre mikroklimaet i huset markant.

Ulemper ved karnapper

Som du forstår, har alle arkitektoniske elementer både fordele og ulemper. Ved hjælp af karnapper får et to-etagers hus et ædelt aristokratisk udseende. Du vil ændre husets udseende, give det et meget sofistikeret look. Han vil tale om, at hans ejer er en velhavende person, har en status i samfundet. Dette vil give dig mulighed for at skille dig ud fra mængden. Men lad os tale om ulemperne. To-etagers huse med karnapper har et ret kompliceret design, planlægning og konstruktion skal udelukkende have tillid til kompetente specialister.

Stueplan over hus med karnap og garage
Stueplan over hus med karnap og garage

Som du forstår, stiger omkostningerne ved projektproduktionen, efterhånden som opgaven bliver mere kompliceret. Det er det, der meget ofte stopper dem, der vil bygge et hus med karnapper. På grund af det faktum, at antallet af hjørner i huset stiger, går væggenes stivhed lidt tabt. Styrkeegenskaberne forringes, da der anvendes panoramaglas, bliver rummet sårbart over for kulde. Du bliver nødt til at udføre yderligere isolering, og det er også en ret stor udgift.

Hjørne karnapper

Der er flere typer bygninger og stederplacere dem på bygninger. Lad os først se på hjørnemuligheden. I dette tilfælde er karnapperne placeret direkte i bygningens hjørner. Som regel er de ikke installeret i alle hjørner, men kun i 2 modsatte. Denne mulighed er ideel til at skabe et lyst rum i rummene, visuelt udvide det. I sådanne rum kan du lave et meget godt rum til afslapning. Du kan lave et sådant karnapvindue til huset af ethvert materiale. Skumblokke, tømmer, mursten er velegnede, det kommer helt an på hvilke krav du har til bygningen, samt af specifikke ønsker.

Væg- og hjørnekarnapper

Hvad angår væggen, er disse de mest populære muligheder. De rager ud over bygningernes vægge, mens de udskifter vinduer. De udvider pladsen, men ikke meget. Indskrevet i et hjørne kan tilskrives den første type, kun de har en lille forskel. De passer pænt ind i bygningen og rager lidt ud over den.

to-etagers husplan med karnap
to-etagers husplan med karnap

Dette er et origin alt arkitektonisk design. Som regel har karnapper streng symmetri; de passer meget godt ind i bygningens generelle udseende. Men du kan også finde designs af atypiske former eller størrelser. For at lave et sådant karnapvindue skal du udvikle et individuelt projekt, som er meget dyrt. Som i det foregående tilfælde kan sådanne karnapper fremstilles af næsten ethvert materiale.

Karnappform

Dette arkitektoniske element kan laves i flere former. Lad os se nærmere på de mest populære af dem. I form affirkantede eller rektangulære karnapper udføres ret ofte. Faktum er, at de er meget nemmere at udføre end resten. Men på trods af, at de er meget enkle, ser rektangulære og firkantede elementer ret pæne ud. Med deres hjælp vil du gøre dit hjem stilfuldt og komfortabelt.

Stueplan over et hus med karnap
Stueplan over et hus med karnap

Runde karnapper er en mere sofistikeret løsning. Hvis du anser dig selv for at være en aristokrat, og endda med penge, bør du foretrække netop denne form. Sådanne elementer kaldes stadig "europæiske". De er installeret i hjørnerne, men nogle gange kan du også finde projekter, hvor karnappen er placeret på forsiden af huset. Men der er begrænsninger. I tilfælde af at du bygger et hus fra en bar, kan du ikke lave en sådan afsats. Du kan lave en rund karnap enten af skumblok eller mursten. Naturligvis kan lignende materialer bruges. Artiklen vil give flere eksempler og billeder af to-etagers huse med runde karnapper.

Halvcirkelformede afsatser giver bygningen en særlig elegance. Bygninger med denne form kræver præcise beregninger og omhu fra arkitekten. Det er tilrådeligt kun at ansætte fagfolk; du bør ikke udarbejde et projekt på egen hånd. Med en halvcirkelformet karnap vil du give dit hjem et spektakulært udseende.

hus lavet af træ karnap to-etagers
hus lavet af træ karnap to-etagers

Karnapper ser godt ud i form af et polyeder. Denne form er dog meget kompleks. Som regel bruges det, hvis et hus bygges fra en bar. En karnap i et to-etagers hus lavet af træ vilse attraktivt nok ud.

Projektet med et hus med balkon

Lad os nu se på nogle af de mest populære projekter, der bliver brugt i praksis. At bygge et to-etagers hus med et karnap og en balkon er ret svært, men du vil give dig selv ægte komfort. Balkonen skal være placeret på anden sal, den har et ret anstændigt område. I dette tilfælde vil afsatsen være mere en arkitektonisk løsning, der vil give husets udseende et origin alt dekorativt udseende. Karnappen går ind i soveværelset, dette værelse bliver efterhånden mere raffineret. Det er værd at bemærke, at hvis huset har altan, så ser det solidt, præsentabelt og smukt ud.

Hus 6 x 6 m

Det er værd at bemærke, at sådan et hus har et ret lille areal. Men du kan stadig lave en karnap i den. Et sådant projekt er ideelt til en lille familie på to eller tre personer. Ganske ofte er sådanne huse bygget på grunde, der har et begrænset areal. Det samlede areal af huset i dette tilfælde vil ikke være mere end 40 kvadratmeter.

hus med en karnap to-etagers projekt
hus med en karnap to-etagers projekt

Den har alle de nødvendige rum indeni: køkken, studie, gang. På anden sal er der et soveværelse. Du kan lave et loft i stedet for anden sal. Med denne tilgang kan du spare et anstændigt beløb. Hvad angår det brugbare område, vil det falde, men ikke meget. En bygning bygget efter denne type vil være moderne og original. På loftet kan du lave en børnehave, et soveværelse, et værksted, et kontor.

Husprojekt med garage

Hus medkarnap og garage
Hus medkarnap og garage

Det er ret praktisk og rationelt at bygge huse med karnapper og garager. I dette tilfælde vil karnappen være et dekorativt element, der en smule udvider rummets område. Ved hjælp af en garage sparer du markant plads på stedet. Sådanne projekter er meget efterspurgte i dag, da en bil simpelthen er nødvendig, når man bor uden for byen. Du kan endda bygge et to-etagers hus med karnap.

Lidt om interiøret

Vi vil se på nogle tips fra eksperter, der relaterer til designet af det indvendige rum i huse med karnap. Et sådant element vil give en meget god mulighed for at designe interiøret på en original måde. En karnap er et element fra klassisk arkitektur, så det er mest logisk at vælge det passende interiør.

Udsøgte møbler, ædle nuancer, en passende mængde forgyldning, ret tunge gardiner, lysekroner, vil gøre hele det indre rum så behageligt og harmonisk som muligt. Det skal også bemærkes, at spejlfladen også vil være i god harmoni med karnapperne, rummet bliver visuelt større.

Designere anbefaler ikke at installere møbler i nærheden af karnappen og blokere den med borde eller skabe. Så du dræber bare alt det attraktive ved rummet. Du kan lave en spiseplads i nærheden af karnappen.

Anbefalede: