Parthenokarpisk agurk dyrkes også i åben jord

Indholdsfortegnelse:

Parthenokarpisk agurk dyrkes også i åben jord
Parthenokarpisk agurk dyrkes også i åben jord

Video: Parthenokarpisk agurk dyrkes også i åben jord

Video: Parthenokarpisk agurk dyrkes også i åben jord
Video: Explaining Monoecious, Gynoecious and Parthenocarpic Cucumber Differences | Little Roots Ranch 2024, April
Anonim

Tidligere kunne kun bi-bestøvede grøntsager, især agurker, dyrkes udendørs. Men efterhånden blev standardsorterne erstattet af hybrider, som kaldes parthenokarpiske eller selvfertile, det vil sige, at de sætter frugter uden nogen form for bestøvning.

Agurk parthenocarpic
Agurk parthenocarpic

Oprindeligt var de beregnet til dyrkning i drivhuse, men for nylig har indenlandske opdrættere skabt den første hybrid til åben jord - parthenocarpic agurk, som er fantastisk til marinader og salater. Og efterhånden, på grund af de utvivlsomme fordele, begyndte mange gartnere at plante disse hybrider i åben jord, især siden for nylig er antallet af humlebier, bier og andre bestøvere i naturen faldet kraftigt.

Dignity

Parthenokarpisk agurk har et højere udbytte, den har ingen bitterhed, den bærer konstant frugt, er modstandsdygtig over for ugunstige klimatiske forhold og skadelige sygdomme. I åben jord kan den producere op til tolv kilo afgrøde per kvadratmeter. Derudover er den parthenokarpiske agurk fuldstændig blottet for frø,derfor dannes der ikke tomrum ved s altning i det, hvilket blev værdsat af mange husmødre. Den har ret mørke store tuberkulære frugter med en smuk cylindrisk form op til 10 centimeter lang. Stænglen på denne haveafgrøde forgrener sig intensivt og dæmper derved hovedstammens vækst. Samtidig dannes et tilstrækkeligt kraftigt gardin på det, hvilket er nødvendigt for god frugtsætning. Parthenocarpic agurk har mellemstore blade, hvilket tillader minimal skade på planten under høst. Denne nye hybrid er derfor velegnet til sprededyrkning.

tyske agurker
tyske agurker

Reproduktion

Parthenokarpisk agurk kan dyrkes både med frøplanter og ved direkte plantning af frø i haven. Til spiring kræves en temperatur på mindst +24 grader Celsius, så grøntsagen sås, når jorden varmer nok op. Ifølge mange gartnere er de bedste agurkfrø til en sommerresidens eller et personligt plot parthenokarpiske. De dyrkes i et solrigt bed beskyttet mod vinden, som er muldet med let humus. Såning til frøplanter begynder i slutningen af december i en dybde på op til tre centimeter i små potter uden plukning. Hæld varmt vand gennem en si. I slutningen af den anden uge efter spiring er planterne arrangeret med et gennemsnit på 25 stykker per kvadratmeter. Frøplanter plantes på et permanent sted omkring en måned gamle, når der allerede er fem eller seks blade.

Care

Pleje af denne grøntsag består i at løsne, luge og også i vanding og først eftersolnedgang. I hele vækstsæsonen skal den fodres mindst to gange. Åndbar medium lerjord er velegnet til denne grøntsagsafgrøde. De mest gunstige forstadier er løg, kartofler, peberfrugt og kål.

De bedste agurkfrø til sommerhuse
De bedste agurkfrø til sommerhuse

varianter

Parthenokarpiske hybrider omfatter agurker "tyske", "gepard", "vir", "virent", "evropa", "essica" og mange andre. De er kendetegnet ved omsættelighed af frugter, høje udbytter, ensartet modning og jævnhed af greens. Nogle underarter er også resistente over for cladosporiosis.

Anbefalede: