Hvad er forskellen mellem en altan og en loggia? Grundlæggende øjeblikke

Hvad er forskellen mellem en altan og en loggia? Grundlæggende øjeblikke
Hvad er forskellen mellem en altan og en loggia? Grundlæggende øjeblikke
Anonim

Sådanne strukturer som en loggia og en balkon er meget ens, ikke kun eksternt, men også med hensyn til funktionerne af de arkitektoniske elementer i bygningens facade. Der er dog forskelle mellem dem. Balkonen er en udkraget struktur, den føres frem fra væggen. Altanen er indhegnet med metalrækværk. Bygningens facade er kun i kontakt med strukturen langs den ene væg.

Hvad er forskellen mellem en balkon og en loggia
Hvad er forskellen mellem en balkon og en loggia

Til gengæld er en loggia en platform, der er omgivet af mure på tre sider, og brystværnet er kun placeret på den ene side. Formen på brystværnet afhænger af designerens idé. Dens linje kan være lige eller buet, hvilket får loggiaen til at se meget original ud. Et andet vigtigt punkt, der adskiller en balkon fra en loggia, er området. Hvis det i sidstnævnte tilfælde er relativt stort, så er det på balkonerne i nogle bygninger så lille, at deres funktion kun reduceres til en dekorativ.

Balkon eller loggia
Balkon eller loggia

Traditionelt menes det, at tilstedeværelsen af en loggia er en at foretrække. Dette er et ekstra sted til afslapning, dyrkning af blomster eller opbevaring af ting, og hvis du fastgør dets område til rummets område og isolerer det, såpladsen vil stige betydeligt. Derfor, når man designer en lejlighedsbygning eller et sommerhus, er det nødvendigt at veje fordele og ulemper, før man træffer en beslutning, når man vælger, hvad der skal dekorere facaden - en balkon eller en loggia.

At have en balkon giver også mulighed for opbevaring, stueplanter og afslapning, men du skal være meget forsigtig, da dets udkragede design og lille fodaftryk forhindrer for tunge skabe eller møbler i at blive placeret. Belastningen skal være minimal for at forhindre kollaps. Fra konklusionerne om, hvordan balkonen adskiller sig fra loggiaen, bør beslutningen om helt at opgive boliger med altaner ikke følge, da de også har deres fordele. Et veltilrettelagt brugsområde kan være ret funktionelt. Her kan du organisere ikke kun steder til opbevaring af forsyninger, men også til at tørre tøj og et par stole til afslapning.

På spørgsmålet om, hvordan en altan adskiller sig fra en loggia, kan man svare sådan - ja, praktisk t alt ingenting. De udfører næsten de samme funktioner, men på forskellige områder. Og hvad man skal vælge er allerede et spørgsmål om smag og personlige præferencer.

Indglasning af altaner og loggiaer
Indglasning af altaner og loggiaer

Yderligere areal i form af en loggia eller balkon er meget fristende. Og at gøre dette område nyttigt er en meget vigtig opgave. Det handler om isolering. Glasering af balkoner og loggiaer gør det muligt at opretholde en konstant behagelig temperatur i lejligheden i den kolde årstid og skabe en gunstig atmosfære om foråret til dyrkning af frøplanter af dyrkede planter. Desuden er det muligt sammen med rudertænk på at oprette et lagersystem. Materialerne, der bruges til dette, er lette og holdbare. Derfor vil det, der adskiller en balkon fra en loggia, ikke spille en rolle, da pålidelige PVC-profiler er egnede til enhver form for struktur. Og specielt til små områder er der installeret klapstole og en tørretumbler, som bruges evt. Funktionalitet afhænger af fantasien hos designere, der dygtigt bruger selv den mest kompakte plads.

Anbefalede: