Fælles cotoneaster som et element i landskabsdesign

Indholdsfortegnelse:

Fælles cotoneaster som et element i landskabsdesign
Fælles cotoneaster som et element i landskabsdesign

Video: Fælles cotoneaster som et element i landskabsdesign

Video: Fælles cotoneaster som et element i landskabsdesign
Video: LANDSCAPE DESIGN 101- 5 BASIC LANDSCAPE DESIGN ELEMENTS 2024, Kan
Anonim
almindelig cotoneaster
almindelig cotoneaster

Hvert forår forsøger ejerne af haver og sommerhuse at bringe nogle friske elementer til designet af deres ejendomme ved at plante nye, originale planter. I dag bliver forskellige typer cotoneaster mere og mere populære blandt gartnere. Denne busk er klassificeret i mange varianter og er løvfældende og stedsegrøn, men den almindelige cotoneaster bruges oftest i havedesign.

Generel beskrivelse

Cotoneaster er en langsomt voksende busk. Dens blade er små, ægformede, deres farve varierer fra mørkegrøn (om foråret og sommeren) til rød med refleksioner (om efteråret). Denne plante behager små lyserøde eller hvide blomster, og dens frugter ligner miniatureæbler. Cotoneasters er frost- og tørkebestandige, de vokser og udvikler sig godt både under miljøvenlige forhold og i støvede byer. Udover,de fleste arter af denne busk er fuldstændig ukrævende for jorden, så de kan dyrkes næsten over alt.

Typer of Cotoneaster

cotoneaster cotoneaster hæk
cotoneaster cotoneaster hæk

Som allerede nævnt er cotoneaster repræsenteret af et stort udvalg af varianter, der kan findes i sommerhuse, parker og pladser. Blandt de mest populære arter af denne smukke plante er cotoneasters, kristtorn og spiselige, almindelige og aronia, vandrette og skinnende, hybrider og Alaunian. Generelt værdsættes busken ikke kun på grund af dens dekorative kvaliteter, men også på grund af dens velsmagende og sunde frugter. Hvis du endnu ikke er bekendt med nogen af disse arter, men gerne vil dekorere din baghave med sådan en vidunderlig plante, så se på kataloget over prydbuske - ved hjælp af det vil du være i stand til at beslutte dig for en specifik cotoneaster-sort.

Voksende

Selv om cotoneasteren er en ret uhøjtidelig plante, vil det stadig kræve en indsats at dyrke den, men kun for første gang efter plantning. Når busken vænner sig til og slår rod et nyt sted, vil dine bekymringer blive væsentligt reduceret. Det vil kun være nok at give den nødvendige pleje, som i øvrigt ikke vil kræve meget tid. Næsten alle sorter, inklusive almindelig cotoneaster, tolererer perfekt både åbne solrige steder og delvis skygge. Glem ikke om nødvendigt at beskære busken, som han forresten elsker meget. Cotoneaster kan gives enhver form og form og ikke være bange for sit "velvære". Buskvokser meget hurtigt. Den almindelige cotoneaster tåler vinterkulde norm alt, så det er ikke helt nødvendigt at træffe foranst altninger for at beskytte den mod frost.

Cotoneaster i landskabsdesign

katalog over prydbuske
katalog over prydbuske

Fra cotoneaster-buske kan du skabe rigtige mesterværker på dit websted, du skal bare vise lidt fantasi. For eksempel er en strålende cotoneaster-hæk perfekt til at opdele et gårdområde i bestemte zoner. Enkeltplantninger af denne busk ser ikke mindre attraktive ud, især dens stedsegrønne sorter. Du kan også skabe smukke kompositioner ved at kombinere flere varianter, for eksempel vil cotoneaster cotoneaster perfekt komplementere det krybende look, og cotoneaster multiflora vil se godt ud med en pil-variant. Generelt er der utallige muligheder for at bruge denne fantastiske busk, og din personlige smag og fantasi vil blive de vigtigste rådgivere i designspørgsmålet.

Anbefalede: