Tilslutning af en aktiv subwoofer til radioen: ydeevne, indstillinger

Indholdsfortegnelse:

Tilslutning af en aktiv subwoofer til radioen: ydeevne, indstillinger
Tilslutning af en aktiv subwoofer til radioen: ydeevne, indstillinger

Video: Tilslutning af en aktiv subwoofer til radioen: ydeevne, indstillinger

Video: Tilslutning af en aktiv subwoofer til radioen: ydeevne, indstillinger
Video: How to Connect a Subwoofer to Your Stereo System 2024, April
Anonim

I artiklen vil vi tale om tilslutning af en aktiv subwoofer til bilradioen. Nogle ejere er ikke særlig tilfredse med lyden af standard akustik. Derfor kommer de til den konklusion, at du skal installere en passiv eller aktiv subwoofer. Du kan selv installere det i enhver bil, men du bliver nødt til at kende lidt teori, samt have værktøj og materialer på lager.

Det anbefales også at studere forbindelsesdiagrammet, det er bedst at printe det ud og opbevare det med dig. Enig, den trykte version af et sådant "snydeark" er meget mere praktisk til reparationer og installation. Først og fremmest, lad os forstå, hvad aktive og passive subwoofere er. Overvej alle deres ulemper og fordele, nøglefunktioner.

Passiv subwoofer

Først, lad os tale om, hvad en passiv subwoofer er. Tilslutning til Pioneer-radioen vil ikke give problemer, hvis du har alt det nødvendigeværktøjer og materialer. En passiv subwoofer er et design, der består af en eller flere bashøjttalere. De er indesluttet i en kuffert lavet af krydsfiner eller spånplade. Nogle gange er der selvfølgelig kasser lavet af naturligt træ.

Radio Pioneer subwoofer tilslutning
Radio Pioneer subwoofer tilslutning

For at subwooferen kan gengive enhver lyd, skal du tilslutte den til en lydfrekvensforstærker gennem et lavpasfilter. Dette er en enhed, der kan filtrere et bestemt frekvensspektrum. Nu kan vi konkludere, at en sådan subwoofer ikke vil være i stand til at arbejde selvstændigt. Du kan tilslutte den direkte til radioen, men den giver ikke lyd, du skal bruge forstærkning og frekvensfiltrering.

Aktiv subwoofer

Lad os nu tale om, hvad en aktiv subwoofer er. Dette er en enkelt akustisk enhed, i en boks er der ikke kun en højttaler, men også en forstærker, et lavpasfilter og nogle gange endda en spændingsomformer. Tilslutning af sådant udstyr er meget lettere end i tilfælde af passiv. Nogle musikelskere hævder, at lydkvaliteten af sådanne enheder er bedre end passive. Men om det er værd at lytte til sådanne specialister er op til dig.

Faktisk afhænger lydkvaliteten af, hvor korrekt indstillingerne af alt udstyr udføres. Selv det billigste og ældste udstyr kan lyde bedre end noget moderne, hvis det er korrekt tunet. Men det vigtigste er, at det er meget enkelt at tilslutte en aktiv subwoofer til en Pioneer eller en hvilken som helst anden radio, og du behøver ikke at være autoelektriker.

Forskellemellem subwoofere

For at beslutte, hvilket design der er bedre, skal du overveje alle de punkter, som det er ønskeligt at være opmærksom på:

  1. Aktive subs koster mere end passive subs. Det skyldes, at de også har en forstærker, et lavpasfilter. I den passive går en ledning fra højttaleren til stikket, og det er det.
  2. Passiv sub er sværere at montere, da yderligere komponenter skal installeres. Og for dem skal du finde et andet sted, og det er nogle gange meget problematisk at gøre.
  3. Kvalitet af musikafspilning. Nogle hævder, at aktive systemer fungerer bedre, men som vi sagde tidligere, afhænger det hele af indstillingen.
  4. Nem installation og opsætning er fordelen ved et aktivt system.

Du kan forresten udskifte forstærkerkortet i en aktiv subwoofer og sætte et bedre filter. Og han vil kunne arbejde meget bedre og smukkere end før. Du kan endda installere mere effektive transistorer (hvis de bruges i udgangstrinene) for at øge effekten.

Ulempe og fordele ved begge systemer

Tilslutning af en subwoofer til en radio med en forstærker
Tilslutning af en subwoofer til en radio med en forstærker

Positive aspekter ved passive enheder:

  1. Meget lav pris på grund af det faktum, at designet kun har et bashoved og selve kroppen. Men for retfærdigheden skal det bemærkes, at boksen nogle gange har en ret høj pris.
  2. Med et passivt system kan du sammensætte akustik, der opfylder alle dine krav. Det er sådan setkonstruktør for musikelskere.
  3. Følgende typer kanaler kan bruges - faseinvertere, båndpas, standard. Du kan straks fremhæve manglen på aktive subs - brugen af kasser af forskellige typer er vanskelig, da du stadig skal lede efter en plads i den for at installere flere boards.

Den største fordel ved en aktiv subwoofer er, at du ikke behøver at købe et lavpasfilter og en forstærker for at tilslutte den. Men dette indebærer den vigtigste ulempe - kraften af den færdige enhed er ekstremt lav. Årsagen er, at der ikke er plads nok til at montere alle enhederne.

Hvad du skal bruge til installation

Når du tilslutter en subwoofer til en radio med eller uden forstærker, skal du anskaffe dig følgende sæt materialer og værktøjer:

  1. Strøm- og lydledninger med "tulipaner".
  2. Fuse.
  3. Kuttere og tænger.
  4. Isoleringstape.
  5. Kondensator.
  6. Slips.
  7. Kniv, sæt nøgler.

Valg af en placering til installation

Ganske ofte, når de installerer en subwooferboks, står bilejere over for et problem - der er ingen plads. Og det kommer ikke an på hvilken model af bilen. Det er endnu sværere, når et sæt gasballonudstyr er placeret i bagagerummet - der er endnu mindre plads.

Tilslutning af en aktiv subwoofer til en Pioneer-radio
Tilslutning af en aktiv subwoofer til en Pioneer-radio

Men ejerne af SUV'er, hatchbacks, stationcars er selvfølgelig mere heldige i denne sag - de har plads nok. Det anbefales at sætte subwooferen i bagagerummet, i dette tilfælde vil lydkvaliteten på grund af den store lydstyrke væremeget godt.

Trin for trin guide: installation tilslutning af passiv subwoofer

Tilslutning af en aktiv subwoofer til radioen
Tilslutning af en aktiv subwoofer til radioen

Og lad os nu se på, hvordan subwooferen er forbundet til radioens lineære udgang:

  1. Kig efter teknologiske huller til ledninger. Det skal bemærkes, at ikke alle biler har dem, så du bliver nødt til at henvise til instruktionsmanualen.
  2. Lav ledninger under motorhjelmen på bilen. Prøv at undgå klemning og knæk. Alt skind, der vil blive fjernet under arbejdet, er installeret efter færdiggørelsen.
  3. Læg ledninger til bagagerummet.
  4. Respekter polariteten, når du tilslutter strømledningerne til forstærkeren.
  5. Tilslut forstærkeren til radioen. Du skal bruge ledninger med tulipanspidser. Du bliver også nødt til at lægge en ledning for at styre forstærkerens drift.
  6. Installer "tulipanerne" i stikkene efter farve.
  7. Nu kan du tilslutte forstærkeren og sub-en. Der er ingen problemer her, bare sæt stikket i det passende stik.

Brugen af en kondensator anbefales, men ikke påkrævet. Det er kun nødvendigt, hvis den samlede akustiske effekt er mere end 0,4 kW. Du kan lægge den både i bagagerummet og i motorrummet.

Og uden en forstærker?

Nogle vil måske undre sig over, om det er muligt at tilslutte en subwoofer til en radio uden en forstærker? Du kan, men det giver ingen mening. Lyden begynder at forvrænges, mens hele bandet bliver spillet.frekvenser, ikke et sm alt bånd.

Tilslutning af en subwoofer til radioens linjeudgang
Tilslutning af en subwoofer til radioens linjeudgang

Derudover kan båndoptagerens forstærker svigte, da hovedet har en meget lav modstand - 1-2 ohm. Til sammenligning: En konventionel højttaler har 4 eller 8 ohm. Derfor vil dette for output-chippen være ensbetydende med en kortslutning.

Hvordan tilsluttes en aktiv subwoofer?

Tilslutning af en subwoofer til en radio uden forstærker
Tilslutning af en subwoofer til en radio uden forstærker

Det viser sig at være meget nemmere at tilslutte en aktiv subwoofer til radioen:

  1. Du skal bruge lyd- og strømledninger. Positiven skal forbindes til den tilsvarende batteripol. Tværsnittet af ledningen skal være stort.
  2. Installer en sikring til beskyttelse. Den placeres bedst i motorrummet.
  3. Underens negative udgang skal være sikkert forbundet til kroppen.
  4. Hvis stikkene på radioen er adskilte, så er opgaven forenklet. Tilslutning af en aktiv subwoofer til radioen kommer ned til at lægge et skærmet kabel. Den sættes i udgangen på radioens SubOut og indgangen på subwooferen LineIn.

Dette arbejde er slut, du kan nyde lydkvaliteten.

Anbefalede: