Hvad du behøver at vide om Penrose-trekanten?

Indholdsfortegnelse:

Hvad du behøver at vide om Penrose-trekanten?
Hvad du behøver at vide om Penrose-trekanten?
Anonim

Det umulige er stadig muligt. Og en levende bekræftelse af dette er den umulige Penrose-trekant. Opdaget i det sidste århundrede, er det stadig ofte fundet i den videnskabelige litteratur. Og uanset hvor overraskende det lyder, kan du endda lave det selv. Og det er ret nemt at gøre det. Mange fans af at tegne eller samle origami har været i stand til dette i lang tid.

Betydningen af Penrose-trekanten

Der er flere navne til denne figur. Nogle kalder det en umulig trekant, andre bare en stamme. Men oftest kan du finde definitionen af Penrose trekanten.

penrose trekant
penrose trekant

Disse definitioner betyder en af de vigtigste umulige tal. At dømme efter navnet er det umuligt at få sådan en figur i virkeligheden. Men i praksis er det bevist, at det stadig er muligt at gøre dette. Det er bare formen af en trekant, figuren vil tage, hvis du ser på den fra et bestemt punkt i den rigtige vinkel. Fra alle andre siderfiguren er meget reel. Det repræsenterer tre kanter af en terning. Og det er nemt at lave et lignende design.

Opdagelseshistorik

Penrose-trekanten blev opdaget tilbage i 1934 af den svenske kunstner Oscar Reutersvärd. Figuren blev præsenteret i form af kuber samlet sammen. I fremtiden begyndte kunstneren at blive kaldt "faderen til umulige figurer."

Måske ville Reutersvärd-tegningen være forblevet lidt kendt. Men i 1954 skrev den svenske matematiker Roger Penrose et papir om umulige tal. Dette var trekantens anden fødsel. Sandt nok præsenterede videnskabsmanden det i en mere velkendt form. Han brugte ikke terninger, men bjælker. Tre bjælker var forbundet med hinanden i en vinkel på 90 grader. Forskellen var også, at Reutersvärd brugte parallelperspektiv, mens han malede. Og Penrose anvendte et lineært perspektiv, som gjorde tegningen endnu mere umulig. En sådan trekant blev offentliggjort i 1958 i et britisk psykologitidsskrift.

I 1961 skabte kunstneren Maurits Escher (Holland) en af sine mest populære litografier "Waterfall". Den var inspireret af artiklen om umulige figurer.

penrose trekant betydning
penrose trekant betydning

I 1980'erne blev stammer og andre umulige figurer afbildet på de statslige frimærker i Sverige. Dette fortsatte i flere år.

I slutningen af forrige århundrede (mere præcist, i 1999) blev der skabt en aluminiumsskulptur i Australien, der forestiller den umulige Penrose-trekant. Den nåede en højde på 13 meter. Lignende skulpturer, kun mindre i størrelse, findes også i andre lande.

umuligt i virkeligheden

Som du måske har gættet, er Penrose-trekanten ikke rigtig en trekant i sædvanlig forstand. Det er tre sider af en terning. Men hvis man ser fra en bestemt vinkel, får man illusionen af en trekant på grund af, at 2 vinkler falder fuldstændig sammen på planet. Det nærmeste fra seeren og de fjerne hjørner kombineres visuelt.

Hvis du er forsigtig, kan du gætte, at tri-baren ikke er andet end en illusion. Figurens faktiske udseende kan give en skygge fra den. Det viser, at hjørnerne faktisk ikke hænger sammen. Og selvfølgelig bliver alt tydeligt, hvis du tager figuren op.

DIY penrose trekant
DIY penrose trekant

Lav en figur med dine egne hænder

Penrose-trekanten kan samles selv. For eksempel fra papir eller pap. Og diagrammerne vil hjælpe med dette. De skal bare printes og limes. Der er to diagrammer på internettet. En af dem er lidt nemmere, den anden er sværere, men mere populær. Begge er vist på billederne.

Penrose Triangle vil være et interessant produkt, som gæsterne helt sikkert vil kunne lide. Det vil bestemt ikke gå ubemærket hen. Det første skridt til at oprette det er at forberede skemaet. Det overføres til papir (pap) ved hjælp af en printer. Og så er det endnu nemmere. Det skal bare skæres rundt i omkredsen. Diagrammet har allerede alle de nødvendige linjer. Det vil være mere bekvemt at arbejde med tykkere papir. Hvis diagrammet er trykt påtyndt papir, men du vil have noget tættere, påføres emnet blot på det valgte materiale og skæres ud langs konturen. For at forhindre mønsteret i at bevæge sig, kan du fastgøre det med papirclips.

Dernæst skal du bestemme linjerne, langs hvilke emnet skal bøjes. Som regel er det repræsenteret af en stiplet linje i diagrammet. Vi bøjer delen. Dernæst bestemmer vi de steder, der er genstand for limning. De er belagt med PVA lim. Delen er forbundet til en enkelt figur.

Detaljer kan males. Eller du kan i første omgang bruge farvet pap.

umulig penrose trekant
umulig penrose trekant

Tegner en umulig figur

Penrose-trekanten kan også tegnes. Til at begynde med tegnes en simpel firkant på arket. Dens størrelse er ligegyldig. Med basen på undersiden af firkanten tegnes en trekant. Små rektangler er tegnet i hjørnerne indeni. Deres sider skal slettes, og kun efterlade dem, der er fælles med trekanten. Resultatet skal være en trekant med afskårne hjørner.

En lige linje tegnes fra venstre side af det øverste nederste hjørne. Den samme linje, men lidt kortere, er tegnet fra nederste venstre hjørne. En linje, der strækker sig fra højre hjørne, tegnes parallelt med trekantens basis. Det viser sig den anden dimension.

I henhold til princippet i den anden tegnes den tredje dimension. Kun i dette tilfælde er alle linjer baseret på vinklerne på figuren, ikke den første, men den anden dimension.

Anbefalede: