Sorter og typer af zucchini: beskrivelse, egenskaber, dyrkningsegenskaber

Indholdsfortegnelse:

Sorter og typer af zucchini: beskrivelse, egenskaber, dyrkningsegenskaber
Sorter og typer af zucchini: beskrivelse, egenskaber, dyrkningsegenskaber

Video: Sorter og typer af zucchini: beskrivelse, egenskaber, dyrkningsegenskaber

Video: Sorter og typer af zucchini: beskrivelse, egenskaber, dyrkningsegenskaber
Video: This Zucchini Variety Is AMAZING! 2024, April
Anonim

Zucchini er en kostgrøntsag med lavt kalorieindhold. Desuden indeholder den en stor mængde vitaminer og mineraler. På grund af dette bruges dette produkt ofte under diæter, såvel som til behandling af nyresvigt, hjerte- og leversygdomme. Det er ikke svært at dyrke denne grøntsag i et forstadsområde, det er nok bare at forstå de forskellige sorter af denne afgrøde. Det er værd at starte med varianter af tidligt modnende zucchini.

Kavili

Det er værd at starte med denne type zucchini, fordi den første høst kan opnås ret hurtigt. I dette tilfælde fortsætter planten med at bære frugt i 2 måneder. Derfor kan du nyde frisk zucchini til sent på efteråret.

Udvendigt kan denne sort kendetegnes ved aflange frugter, hvis længde er op til 22 cm. Vægten af en frugt er omkring 300 g. Grøntsager vokser på små buske, der ikke fylder meget. Bleggrøn zucchini har saftigt lyst kød. Som regel bruges denne sort til kaviar og anden madlavning.

typer af zucchini
typer af zucchini

Grøntsager af denne type er modstandsdygtige over for overmodne, så de opbevares perfekt og mister ikke deres smag.

Denne variant af zucchini er uhøjtidelig. Det vigtigste er at give ham en tilstrækkelig mængde fugt og sollys. Du skal også sørge for, at planten er i nærende, let og ret sur jord.

Iskander F1

Denne sort er kendetegnet ved frugter med en standardform og op til 20 cm lange. Desuden bliver zucchini ret store og kan veje op til 650 g.

Hvis vi taler om egenskaberne ved denne type zucchini, er det også værd at være opmærksom på, at planten begynder at bære frugt ret hurtigt efter plantning. Samtidig kan op til 17 kg frugter indsamles fra en busk. Denne squash har et grønt skind og et standard cremefarvet kød.

Den største fordel ved denne sort er, at den er modstandsdygtig over for de fleste almindelige sygdomme, så den behøver ikke at blive behandlet med giftige giftstoffer.

Aral

Når vi taler om de mest tidligt modne typer courgetter, er det værd at fremhæve denne særlige sort, da planten giver de første frugter inden for 30 dage efter plantning af frøene. Det er dog værd at være opmærksom på, at du skal høste mindst 2 gange på 7 dage. Ellers kan frugtsætningen blive mærkbart langsommere.

Denne sort er frostbestandig. Samtidig indsamler gartnere mindst 10 kg frugter fra én busk.

Det er muligt at plante Aral under vanskelige forhold. Faktum er, at denne zucchini tåler frost og alvorlig tørke godt.

Tsukesha

Denne grønne zucchini er en type zucchini. Denne sort betragtes også som tidlig modning. Zucchini bliver dog ikke særlig stor. Skrællen er kendetegnet ved små lyse pletter. Samtidig vokser frugterne meget jævnt og fremragende.tåler transport. For at få den maksimale mængde høst anbefales det at indsamle zucchini rettidigt. Overmoden er ikke det værd. Ellers dannes nye frugter ikke ordentligt.

spaghetti zucchini
spaghetti zucchini

Hvis du tager dig af planten, så kan op til 12 kg frugt fjernes fra en busk.

Starling

Denne tidligt modne sort er også en variant af zucchini. Buskene er kompakte, mens de vokser et stort antal hunblomster. Takket være dette har Skvorushka zucchini et højt udbytte. Op til 10 kg frugt kan høstes fra én busk.

Denne sort er med succes brugt til konservering, tilberedning af forskellige retter såvel som til andre former for forarbejdning.

Den største fordel ved denne sort er, at den tåler både frost og tørre perioder.

Ardendo

Denne sort med tidlig modning er meget populær, da den kan indtages selv frisk. Den er også fantastisk til at tilberede kaviar og andre kulinariske retter.

Norm alt når zucchini af denne sort en vægt på op til 600 g. Samtidig er de dækket af plettet hud. Kødet har et let grønligt skær.

Den største fordel ved denne sort er dens sygdomsresistens. Husk dog, at disse zucchini ikke tåler lave temperaturer særlig godt, så det anbefales udelukkende at plante planter i varm jord.

Det er også værd at bemærke, at dataenezucchini kan plantes ret tæt på hinanden, da buskene er ret kompakte i størrelsen.

Chaklun

Apropos tidligt modne typer af zucchini, så er det værd at fremhæve denne sort, da den første afgrøde dukker op ret hurtigt. Frugterne af zucchini af denne sort er dog ikke store i størrelse. Deres vægt overstiger sjældent 350 g.

Separat er det værd at bemærke frugtens lyse hvide skal, som oftest bruges til konserves. Zucchini er også fantastisk til tilberedning af en lang række retter.

grøn zucchini
grøn zucchini

Denne sort er kendetegnet ved øget modstandsdygtighed over for lidelser. Takket være dette opbevares afgrøden perfekt. Den kan transporteres uden problemer.

Som regel sås frø i det tredje årti af efteråret eller i begyndelsen af juni. Da buskene er kompakte i størrelse, kan de plantes ret tæt på hinanden. Det anbefales at fodre zucchini med organisk gødning.

Adelia

I betragtning af varianterne og typerne af zucchini, bør du bestemt nævne denne sort. Gartnere høster den første afgrøde inden for 25-30 dage efter såning. Trods så kort tid bærer planterne ret store frugter, hvis vægt kan være op til 450 g.

Hvis vi taler om de ydre træk ved disse zucchini, er de ikke meget forskellige fra deres "brødre". Frugter kan opbevares i lang tid og samtidig transporteres uden frygt for, at de bliver beskadiget. Zucchini tolererer også perfekt temperaturændringer og viser fænomenal modstand over for de flestealmindelige sygdomme.

Det er værd at bemærke, at denne sort blev avlet relativt for nylig. Derfor kan zucchini frø ikke findes i alle butikker. De er dog værd at lede efter.

Det er også værd at bemærke, at denne variant af zucchini til åben jord bruges meget ofte. Derudover vokser de godt under en film eller i et drivhus.

Zebra

Denne sort betragtes som en af de lækreste. Derudover er zucchini af denne sort perfekt opbevaret, transporteret og kendetegnet ved fremragende æstetiske data. Inde i frugten er et meget lille sædkammer. Samtidig spirer frøene perfekt.

Man skal dog huske på, at denne sort anbefales udelukkende at dyrke i drivhuse, da denne type zucchini ikke tåler temperaturudsving særlig godt. Hvis du planter en afgrøde i åben jord, vil dette påvirke plantens udbytte negativt.

Denne sort er desuden ikke særlig velegnet til dyrkning i de centrale og nordlige regioner af Den Russiske Føderation.

Anker

Hvis der er en stor mængde nedbør i regionen i sommerperioden, så bør du være opmærksom på netop denne sort. Derudover tolererer zucchini perfekt temperaturændringer og hård frost.

Frugter modner ret hurtigt. Men hvis foråret var meget koldt, kan denne periode stige til flere måneder.

Udvendigt er zucchini kendetegnet ved deres cylindriske form. Desuden kan deres vægt nå op til 1 kg. Frugtens skal kan være grønt eller gult.

Denne sort anses for at være den mestsorgløs. For at få en god høst er det nok bare at vande afgrøden rettidigt.

Det anbefales at plante zucchini i neutral eller let jord. Derudover kan planter befrugtes. Du skal også løsne rettidigt.

Hero

Disse spanske zucchini-hybrider tåler bedst varme og alvorlig tørke. Den største fordel ved denne sort er, at frugtens vægt kan nå op til halvandet kilogram.

Under transport ændrer zucchini ikke deres nyttige egenskaber og smagsegenskaber. Dette gør frugterne perfekte til at sylte, lave marinader eller spise friske.

gul squash
gul squash

Denne sort anbefales til regioner med et tørt klima. Samtidig kan du dyrke zucchini 2 gange pr. sæson. Primær landing foretages i det tredje årti af foråret. Anden gang kan du så zucchini midt på sommeren. Samtidig anbefales det at vælge det mest solrige sted til dyrkning af denne afgrøde.

Det er også værd at overveje mellemsæsontyper af zucchini. Sådanne frugter er kendetegnet ved en længere modningsperiode, som kan være op til 2 måneder. Frugterne bliver dog ret store. Samtidig er mellemsæsonsorter velegnede til dyrkning under alle klimatiske forhold.

Disse sorter af zucchini kan plantes direkte i åben jord. Før dette anbefales det dog at spire frøplanter derhjemme. Det er bedst at plante zucchini væk fra hinanden, da buskene bliver ret store.

Gribovsky

Denne type mid-modne zucchini er anderledes ved, at den ikke kræver særlig pleje. Frugterne spises ofte friske eller bruges til konserves.

Hvis vi taler om egenskaberne ved denne variant af zucchini, så skal du være opmærksom på deres hud. Det kan være hvidt eller grønt. Frugtkødet har en tæt struktur og en hvid nuance.

zucchini grøntsag
zucchini grøntsag

Denne sort er modstandsdygtig over for ekstreme temperaturer. Desuden transporteres frugterne perfekt og mister ikke deres positive egenskaber.

Derudover skal man huske på, at denne sort ikke er modtagelig for miner altilskud. Derfor nytter det ikke noget at spilde tid på sådanne gødninger.

Et karakteristisk træk ved denne sort er forgreningen af dens buske. Derfor skal de plantes i ret stor afstand fra hinanden. For at få en god høst skal du vande afgrøder rettidigt.

Golden

Denne sort har en lys gul frugtskal. Dens kød er meget mørt og ret blødt.

Gul zucchini har en stor vægt, som i nogle tilfælde kan nå op til 2 kg. Du kan opbevare den høstede afgrøde i højst 2 måneder. Derefter skal frugterne bruges til konservering eller madlavning. Ellers vil de begynde at visne meget hurtigt.

Under længerevarende regn, anbefaler gartnere, at de med jævne mellemrum tjekker den gule zucchini og fjerner løvet omkring den rettidigt. Hvis der opstår råd, vil det påvirke rodsystemet negativt.planter.

Det anbefales at plante planter i slutningen af maj. Samtidig er det vigtigt at sikre, at lufttemperaturen ikke er lavere end +12 grader.

Kuand

Denne sort er populær på grund af dens smag og omsættelighed. Denne type zucchini er fantastisk til konservering.

Frugter kan veje op til halvandet kilogram.

Det vigtigste ydre kendetegn ved denne sort er, at striberne på frugterne ikke er sammenhængende, men intermitterende og forskellige i størrelse.

Plantning udføres bedst i slutningen af maj. Hvis jordtemperaturen er under +15 grader, er det bedre at så frøene senere - i begyndelsen af juni. I dette tilfælde skal du sørge for, at der er tilstrækkelig afstand mellem buskene. Så de vil ikke forstyrre hinanden eller blokere for sollys. Jorden skal være moderat tør. Hvis stedet er domineret af højt grundvand, er det bedre at vælge et andet sted for zucchini.

sorter og typer af zucchini
sorter og typer af zucchini

Også på udsalg er der zucchini frø, der plantes om efteråret. Sådanne sorter modnes i ret lang tid. Den første høst vil først være tilgængelig efter 4-5 måneder.

Sådanne zucchini adskiller sig i deres form og farve. Derudover kan de have mange forskellige smage.

Disse sorter kræver ikke særlig pleje, så planterne kan plantes og sikkert forlade forstadsområdet i det mindste hele sommeren. Overvej de mest populære varianter af denne type.

Spaghetti

Denne sort fik sit usædvanlige kulinariske navn takket være detssærpræg. Faktum er, at frugtkødet efter varmebehandling omdannes til aflange bølgede fibre, som udadtil meget ligner velkendt pasta. Derudover er Spaghetti squash kendetegnet ved sine stilke. De kan vokse op til 1 meter fra bunden af busken. I dette tilfælde kan stænglerne også trænge igennem andre beplantninger. Derfor skal du vælge et sted til zucchinien, som er placeret væk fra bedene.

Frugterne af planter adskiller sig i en ellipseformet form. Deres hud er gul og ret hård. Takket være den søde frugtkød er Spaghetti squash meget brugt til fremstilling af desserter og andre retter. Samtidig kan afgrøden transporteres sikkert over lange afstande.

Lagenaria Calabaza

En pæreformet zucchini ser meget usædvanlig ud i et forstadsområde. Frugterne af denne plante bruges dog praktisk t alt ikke til madlavning. Det mest interessante er, at de bruges til at lave souvenirs og nogle typer retter. Det hele handler om den usædvanlige form af zucchini og deres stærke og hårde hud.

Fra én busk samler gartnere norm alt op til 40 kg frugt. I dette tilfælde kan zucchini blive op til 1 meter i længden. Derfor bør planterne plantes i stor afstand fra hinanden.

Lagenaria vulgaris

Dette er en anden type kæmpe zucchini. Længden af en frugt kan nå flere meter og veje op til 12 kg. Dette faktum skal tages i betragtning under plantningen. De bør ikke dække hinanden for sollys.

Kæmpe frugter er det ikkeegnet til madlavning, så det anbefales at samle unge zucchini, hvis længde ikke overstiger 50 cm. Hvis de vokser sig større, hærder huden af zucchini stærkt. I dette tilfælde kan frugterne kun bruges til at lave retter, souvenirs eller dekorative genstande.

zucchinisorter til åben jord
zucchinisorter til åben jord

For at kontrollere frugtens modenhed skal du blot føre neglen over den. Hvis skindet er ret blødt og let ridser, kan zucchinien stadig spises.

Det vigtigste ved disse frugter er, at efter adskillelse fra hovedbusken fortsætter de med at vokse.

Plantning af denne sort anbefales i det tidlige forår. Den primære høst vil være klar om et par måneder.

Farao

Sorten har et ekstremt højt udbytte og fremragende holdbarhed. Zucchini "Farao" har et ret tykt skind, men kødet er meget blødt, saftigt og mørt.

Det anbefales at så frøene af denne sort mod slutningen af maj, hvor jordtemperaturen vil være positiv. Samtidig skal buske plantes i en ret anstændig afstand, ikke kun fra hinanden, men også fra andre afgrøder. Derefter skal du regelmæssigt vande, løsne og fodre planterne.

Med ordentlig pleje kan du høste en enorm høst af lækre frugter hver sæson. Også på udsalg kan du finde hvidfrugtede zucchini. Den er velegnet til dekorative formål. Blandt hele sorten kan du vælge den bedste sort, der er egnet til dyrkning under næsten alle vejrforhold.

Anbefalede: