Beskrivelse af kirsebærsorter med fotos og navne, anmeldelser

Indholdsfortegnelse:

Beskrivelse af kirsebærsorter med fotos og navne, anmeldelser
Beskrivelse af kirsebærsorter med fotos og navne, anmeldelser

Video: Beskrivelse af kirsebærsorter med fotos og navne, anmeldelser

Video: Beskrivelse af kirsebærsorter med fotos og navne, anmeldelser
Video: The Different Types of Cherries | Fruit Talk! w/ Ross Raddi -- EP: 28 2024, April
Anonim

Udvalget af kirsebærsorter dyrket i Rusland er enormt. Det er repræsenteret af sorter opdrættet af opdrættere og amatører, såvel som bragt fra Vesteuropa. På ikke-chernozem-lande dyrkes "Lyubskaya" og "Vladimir" kirsebær. Disse sorter tegner sig for næsten halvfjerds procent. De resterende tredive er repræsenteret af "vole", "pelsfrakke", "kolbe" og "Zhukovskaya".

Korostynskaya, Amorel og Ruby er plantet i den nordvestlige region. I industrihaver er kirsebærsorter produktive og transportable arter. På personlige grunde er valget af træer bredere og afhænger af sæsonbestemt frugtsætning. Planternes egenskaber er forskellige og afhænger af de klimatiske forhold i den zone, hvor de vokser.

Amorel Nikiforova

Kirsebær efter regnen
Kirsebær efter regnen

Denne sort blev skabt af opdrættere fra kirsebær dyrket i haven i Nizhny Novgorod-regionen. "Amorel"-træernes stammer er ikke brede og lave. De er dækket af tætte og spredte grene, som er praktiske til at plukke bær. Frugtperioden er seksten år. Træerne er frostbestandige.

Den første høst tages tre år efter plantning af frøplanten. Blomstringsprocessen begynder i anden halvdel af maj. Bærene modner i juli. Denne sort af kirsebær er kendetegnet ved store frugter, hvis vægt når 3 g. Et træ kan give op til 16 kg. Bærrenes form er rund, let flad. Smagen af frugten har en udt alt syrlighed, for det meste sød. Stenen skiller godt fra papirmassen.

Crimson

kirsebærmodning
kirsebærmodning

Denne variant af kirsebær er resultatet af at krydse "pelsfrakke" og "Vladimir". Træernes krone ligner en kugle. Træet er squat, ligner en busk. Bærene modnes tidligt, så "crimson" betragtes som en tidligt voksende art. Et modent træ producerer op til 7 kg frugt.

Fuldstændig fjernelse af bær udføres i slutningen af juli. Frugterne er lyse røde. Deres smag er sød og sur. At dømme efter den udvidede beskrivelse af sorten "karminrøde" kirsebær, er bærene ikke kun til salg, men kan også konserveres.

Vladimirskaya

Kirsebærtræ
Kirsebærtræ

Sorten blev avlet i forbindelse med folkevalg. Det er blevet udbredt ikke kun i Black Earth-regionen, men også i landene i den nordvestlige region. Vægten af et bær når 4 g. Frugtens hud er tæt, lys rød. Til at begynde med er bærrene lyse, men i det øjeblik, de er færdige, bliver de næsten sorte. Dette er tydeligt synligt på billedet af kirsebærsorten.

Bær overlever godt transport. De er forarbejdet, frosset, solgt friske.

Belle

kirsebær frugter
kirsebær frugter

Denne art blev opdrættet i Vladimir-regionen. Træer blomstrer om foråret. Dækket i majbred krone. Størrelsen af bladene er små. Frugtkødet er lyst, lyserødt. Knoglen adskilles let. Benet er tyndt. I beskrivelsen af kirsebærsorten fremgår det, at træet er kendetegnet ved øget modstand mod lave temperaturer. Nyrerne fryser ikke.

Yield overstiger 20 kg. Sorten har brug for krydsbestøvning. Bærene modner endelig efter fjernelse af frugterne fra "Vladimir".

Moskva Griot

kirsebærhøst
kirsebærhøst

Træer af denne art har en krone, der danner en kugle. Blomstringen finder sted i anden halvdel af maj. Høsten begynder i slutningen af juli. En plante kan give op til 15 kg. Frostmodstanden er gennemsnitlig. Dele af det vegetative system fryser igennem under frysende vintre.

Hvis du ser på billedet af Griot Moscow-kirsebærsorten, kan du se, at den ligner Griot Ostheim. Moskva-varianten blev avlet på basis af europæisk avlsmateriale.

Zhukovskaya

Denne art blev opnået i Ivan Vladimirovich Michurins laboratorium. Træstammer varierer i højden. De når fire meter. Kronen har form som en kegle. Bladene er mørkegrønne i farven. De er tætte og kødfulde. Barkens skygge er mørkebrun, grøn på unge skud. Bær efter modning får en udt alt rød nuance. Deres kød er saftigt, saften er sød.

Knollen er lille. Det adskilles let. Et bær vejer fire gram. Træer er moderat hårdføre. Frugterne modnes næsten samtidigt, smuldrer ikke. Skal transporteres. Sælges frisk, dåse ogfrossen form. "Zhukovskaya" er inkluderet på listen over de bedste sorter af kirsebær.

Korostynskaya

Dette kirsebær blev dyrket af opdrættere i Novgorod-regionen. Den tåler frost meget godt. Det har et rigeligt udbytte. Frugterne høstes i slutningen af juli. Træernes højde når 5 meter. Antallet af stammer er 4. Løvet dækker næsten helt de grene, der danner en aflang kegle.

Årligt producerer unge skud, som opdrættere bruger til reproduktion. Frugtning sker i det femte år. Op til otte kilo bær høstes fra ét træ. Talrige anmeldelser med fotos og en beskrivelse af kirsebærsorten bekræfter, at "Korostynskaya" er et fremragende valg, ikke kun for gartnere i den nordvestlige region, men også i Chernozem-regionen.

Træet er kendetegnet ved øget modstandsdygtighed over for haveskadedyr og frugtsygdomme. Høsten begynder i august. Bærene er små, vejer kun 2 g. Deres form er rund, let flad. Juice og frugtkød er sure. Frugtens farve er mørkerød. Stenen fjernes let fra en moden bær. Efter modning holder frugterne sig godt på en kort stilk. Kronens koniske form letter høsten. "Korostynskaya" henviser til sene tekniske varianter.

Levinka

Dette kirsebær blev opdrættet i Vladimir-regionen. Bærene er medium, tætte, dækket med tyk hud. Deres smag er med udt alt bitterhed, sur. Saften har en lys rød farve. Træerne bærer frugt af sig selv, men deres udbytte stiger med yderligere bestøvning.

De første bær høstes fem år efter plantning. Norm alt på én sæsonfå ni kilo. Syltetøj og marmelade er lavet af kirsebær. Den fryses og bruges i madlavningen. Bær smuldrer ikke. De holder godt på stilken, som er lang og stærk.

I deres anmeldelser med billeder klassificerer gartnere Levinka-kirsebær som tekniske.

Dejligt

Denne art betragtes som folkemusik. Det er blevet dyrket i århundreder på landene i det centrale Rusland, derfor tåler det frost godt. Sorten er kendt ikke kun i de nordlige og centrale regioner, men også i den sydlige del af landet. Modner relativt sent. Høstet i slutningen af sommeren.

Vægten af et bær kan nå 5 g. Frugtens form er rund, indsnævret i bunden, hvortil stilken er fastgjort. Bærene er sure, med en tæt blank hud. Frugterne krøller ikke under transport, hvilket tillader levering af kirsebær til fjerntliggende regioner. For at øge vægten af de høstede bær bruger gartnere bestøvning.

Morel Lot

I anmeldelser og beskrivelse af kirsebærsorten sammenlignes denne art med "lyubskaya". I dette tilfælde betragtes træet som selvfertilt og behøver ikke krydsbestøvning. Bær modnes tættere på efteråret. De smuldrer ikke og holder godt på en tyk stilk. Saften er syrlig, mørkerød i farven. Fosteret vejer fire gram.

Early Oryol

Denne sort blev dyrket i haverne i Oryol-regionen. Højden af kirsebærstammer når tre meter. Vægten af et bær er cirka 3 g. Et træ producerer op til 7 kg frugt. Høsten begynder i midten af juli. Sortens modstand mod vinterkulden i den midterste bane anses for acceptabel, men nogle gange frugtnyrerne fryser stadig. Andre dele af det vegetative system lider også.

Patriotisk

Cherry har en høj grad af frugtsætning. Bærene er store, deres vægt når fire gram. Frugtens skind er tynd og skinnende. Frugtkødet er saftigt og sødt, let adskilles fra den aflange sten. I anmeldelser af den "indenlandske" kirsebærsort siges det, at dette er et glimrende valg til haver i Vladimir-, Moskva-, Pskov- og Nizhny Novgorod-regionerne. En busk giver op til syv kilo frugt.

Natural Michurina

kirsebærbær
kirsebærbær

Cherry giver en høst tre år efter plantning. Den første høst begynder i begyndelsen af juli, men fuld modning kan blive forsinket. Smagen af bær har en udt alt syrlighed. På grund af den store knogle overstiger fosterets vægt fem gram. Under den blanke hud, knaldrødt kød med en overflod af saft. Væsken er lys rosa. Bærene holdes fast på stilken, hvilket giver dig mulighed for at høste på et senere tidspunkt.

At dømme efter billedet og beskrivelsen af kirsebærsorten er frugterne runde med en hul i midten. Et træ giver dig mulighed for at samle op til to titusvis af kilo bær om året. Det maksimale udbytte af en busk er 50 kg.

Viser fremragende modstandsdygtighed over for skadedyr og sygdomme i haven. Det giver en god høst selv under forhold med blandet vegetation. Henviser til selvfertile sorter af kirsebær.

Vole

Er en slægtning til "idealet". Det er en busk med lav spredning. Højden på stammen når to meter. Grene og skud er dækket med grøn tynd bark. De er fleksible og hængerover jorden. De giver en rigelig høst. Op til atten kilo bær høstes fra ét træ. Frugterne modner endelig i begyndelsen af august. Høsten begynder i slutningen af juli.

"Vole" - en række kirsebær til Moskva-regionen. Han er ikke bange for kolde vintre. Frost påvirker ikke det vegetative system negativt.

Ruby

Det er en busk. Dens højde overstiger sjældent tre meter. Spredende grene danner en kegleformet, bred krone. Bladene er tætte, mørkegrønne, blanke. Høsten kan høstes tre år efter plantning af frøplanter. Der høstes ikke mere end seks kilo bær fra ét træ.

Farven på frugtkødet er lys med en gullig nuance. Saften har en sød smag. En frugt kan veje 4 g. Træernes vinterhårdhed anses for at være gennemsnitlig. Under frost lider det vegetative system af kirsebær.

Leningradskaya

Denne sort blev skabt af opdrættere fra den nordvestlige region. Derfor har den høj modstandsdygtighed over for lave temperaturer. Træer overlever nemt ikke kun vinterkulden, men også nattefrost, der opstår i Skt. Petersborg i det tidlige forår.

Kompakte buskede planter har en bred og spredt krone. For at øge frugtsætningen beskærer gartnere regelmæssigt grene. De første bær modner i juni. En kirsebærbusk er i stand til at producere fyrre kilo frugt. Bærene er runde i form, let fladede på siderne. De er dækket af en tæt hud, farvet mørkerød.

Den største ulempe ved sorten er ujævn modning. Hvis du plukker bær i slutningen af juli, sånogle af frugterne vil stadig være umodne. Hvis du venter til august, vil kirsebæret, der er modnet tidligere, allerede falde af. Frugt begynder fem år efter plantning af frøplanten. Træer har brug for bestøvning.

Morel Bryansk

kirsebærgren
kirsebærgren

Kirsebærbær er store. De har en glat, blank hud, der beskytter frugtkødet under transport. Frugtens farve er rød, næsten sort. Saften er sød og mørk. Træer af denne sort er selvfertile og kræver bestøvere.

Rossoshskaya

Træer af denne art har spredte grene. Der er få blade på dem. Formen på kronen ligner en kegle, hvilket gør høsten lettere. Sorten blev opdrættet i den sydlige del af Voronezh-regionen. Ifølge beskrivelsen og adskillige anmeldelser af gartnere er smagen af bær sød. Den har ikke en karakteristisk surhed. Frugtkødet er saftigt og ikke bittert. Gruben er lille og nem at fjerne.

Fordele ved "Rossoshskaya":

  • jævn modning;
  • mulighed for langtidstransport;
  • god smag;
  • temperaturbestandig ned til -35 °C;
  • Den første høst tages tre år efter plantning.
  • Træet når sit frugtbare maksimum i en alder af elleve.

Svagheder ved sorten:

  • relativt lavt udbytte;
  • lav modstand mod skadedyr og sygdomme i haven;
  • modtagelighed for coccomycosis og bakteriel forbrænding;
  • behov for regelmæssigt at fjerne ung vækst.

Chokoladepige

Dette er en ny type kirsebær, der er blevet avletrussiske opdrættere. Frugterne af denne sort er kendetegnet ved en sød, til tider kletagtig smag. Farven på frugtkødet og saften er næsten sort, har en karakteristisk brun farvetone. Et træ kan producere femten kilo kirsebær.

Bussen er kompakt. Den når knap tre meter i højden. I et koldt år kan smagen af bær antage sure toner.

Ungdom

Kirsebærs styrker er tidlige udbytter og selvbestøvning. Den første høst opnås fire år efter plantning af frøplanten i åben jord. Kirsebærsort "ungdom" giver dig mulighed for at samle op til tolv kilo bær fra et træ. Den endelige modning sker i august. Størrelsen på kirsebærbusken er lille. Stammens højde når knap 3 m. Den adskiller sig ikke særlig modstandsdygtig over for frost, men den tåler frost, der opstår i den centrale del af Rusland.

Vægten af et bær overstiger ikke fem gram. Frugterne har en rig mørkerød farve og en sød aroma. Saften er sur. "Ungdom" tåler transport godt. Derfor sælges den frisk, sendt til forarbejdning, frossen. Syltetøj er lavet af bær af denne sort. De tilsættes bagværk, konfekture og mejeriprodukter.

Frugter er rige på salicylsyre, æblesyre, ravsyre, kininsyre og citronsyre, fosfor, magnesium, kalium og calcium. Bærene holder godt på stilken, som er knyttet til fleksible og tynde grene. Kirsebærbuske er kompakte, kegleformede. Grenene er dækket af små mørkegrønne blade, der har en blank glans.

Fordelene ved "ungdom":

  • selvfertil;
  • små buskestørrelser;
  • forøger udbyttet;
  • tidlig modning;
  • modstand mod svampesygdomme;
  • tilstedeværelse af immunitet over for moniliose og coccomycosis;
  • modstand mod høj luftfugtighed;
  • store bær;
  • god smag;
  • god kuldetolerance.

En af svaghederne ved sorten er de nøjagtige planteforhold. Cherry kan ikke lide åbne flade rum. Den er følsom over for indholdet af kalium i jorden. Med mangel på fosfor reduceres udbyttet kraftigt. Mangel på nitrogen fører til et fald i frugtens størrelse. Buske kræver regelmæssig beskæring. Overvækst af kronen fører til træets vildskab og tab af dets tekniske egenskaber.

"Youth" anbefales at blive plantet i åben jord i det tidlige forår. Hvis denne procedure udføres om vinteren, øges sandsynligheden for frysning af det vegetative system. Hvis du følger anbefalingerne og vælger det rigtige plantested, er træet i stand til at producere en fuld høst i femten år.

Erfarne gartnere vælger jord på skråningerne. Træer elsker masser af sol og relativt tør jord. I nærvær af overfladevand i jorden vil træernes frugtsætning aldrig nå sit maksimum. "Ungdom" er gunstig for let alkalisk jord. Neutral jord vil også fungere. Afstanden mellem frøplanter skal være mindst to meter. På tidspunktet for plantning anbringes organisk gødning i hullet.

Nordens skønhed

Opdrætteren, der opdrættede denne sort, er Ivan Vladimirovich selvMichurin. For at skabe det brugte videnskabsmanden "Vladimir" kirsebær og "Winkler" kirsebær. Træernes blade er store, og stammerne er massive. Frugt begynder i det tredje år efter plantning. Høst er muligt i tyve år. Vægten af frugter taget fra ét træ er tolv kilogram.

Anbefalede: