Hvad er højden på lofterne i Stalins huse?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er højden på lofterne i Stalins huse?
Hvad er højden på lofterne i Stalins huse?

Video: Hvad er højden på lofterne i Stalins huse?

Video: Hvad er højden på lofterne i Stalins huse?
Video: Hvordan går 90 lejligheder i brand på rekordtid? 2024, April
Anonim

Lejligheder i stalinistiske bygninger er rummelige og har en meget komfortabel indretning. Og i vores tid på ejendomsmarkedet er de meget efterspurgte. Der er flere grupper af sådanne bygninger, boliger, som kan variere i areal og nogle andre parametre. I denne artikel vil vi tale i detaljer om, hvad er højden på lofterne i stalinistiske huse, hvor mange værelser kan der være i sådan en lejlighed osv.

Lidt historie

Opførelsen af sådanne strukturer begyndte i slutningen af 30'erne af forrige århundrede. Typiske bygninger i vores land begyndte at blive opført umiddelbart efter revolutionen. Til at begynde med var der dog tale om almindelige kaserner, fuldstændig blottet for faciliteter. Lejlighederne havde ikke engang badekar. Sådanne boliger blev oftest bygget af mursten.

Lidt senere, da landet mere eller mindre kom til fornuft efter krigen, begyndte man i byernes eliteområder at opføre etagebygninger med en bekvem planløsning, store bade, brusere, køkkener og badeværelser. Det er disse huse, der i dag kaldes "stalinistiske". Som regel er sådanne bygninger pudset udvendigt og har en stor hal indeni.

loftshøjde i stalinistiske huse
loftshøjde i stalinistiske huse

Senere, i 50'erne, begyndte de at bygge stalinistiske huse, hvor lejlighederne havde et lidt mindre areal end tidligere. De var norm alt bygget af mursten. I samme periode begyndte de at bygge huse efter et andet projekt. I øjeblikket kaldes de bygninger af typen "Stalin". Layoutet i dem er ikke så praktisk.

Og noget tid senere, sammen med disse tre varianter af "stalinok", begyndte de at bygge en fjerde - panelhuse. De blev betragtet som eksperimenterende, og lejlighederne i dem havde et stort areal og en meget bekvem indretning.

Højde på lofter i stalinistiske huse: hvor mange meter?

I dag er boliger i sådanne bygninger, som i begyndelsen af forrige århundrede, usædvanligt dyre, populære og tilhører eliten. Selve udtrykket "Stalins hus" er kendt ikke kun for den ældre generation, men også for unge mennesker. Husenes pålidelighed, lejlighedernes bekvemmelighed såvel som historiens særlige charme og ånd - det er det, der tiltrækker potentielle købere.

højde i Stalins huse
højde i Stalins huse

Højden på lofterne i Stalins huse kan variere. I nogle tilfælde når den endda 4,5 meter. Det sker dog aldrig under 3 m. Den sidste mulighed er den mest almindelige. Også ofte i sådanne lejligheder har lofterne en højde på 3,5 m.

Karakteristiske træk ved lejligheder

Andre karakteristiske træk ved disse huse er:

  • Tilstedeværelse af talere.
  • Separate værelser. I de fleste tilfælde er der fra 2 til 4. Et-værelses stalins er meget sjældne.
  • Stort område. Bogstaveligt t alt alle værelser i sådanne lejligheder er rummelige, inklusivegang, køkken og badeværelse. Sidstnævnte kan enten være separat eller kombineret.
Stalins højder
Stalins højder

Hvilket område kan lejligheder have

Højden på lofterne i stalinistiske huse er betydelig, og som allerede nævnt kan lejlighederne i dem have et meget stort areal:

  • Et værelse - 32-50 m2.
  • Toværelses - fra 44 til 65 m2.
  • Treværelses - fra 60 til 80 m2.
  • Fireværelses - fra 80 til 120 m2.

Funktioner i designet af selve bygningerne

Så, hvad er højden på lofterne i Stalins huse, fandt vi ud af. Men rummelighed er ikke deres eneste fordel. Uanset hvilket materiale væggene i sådanne strukturer er lavet af, er deres tykkelse altid betydelig. Dette skyldes god lydisolering og komfort ved at bo om vinteren. Skillevægge og indvendige vægge er også norm alt lavet af mursten. Hvad angår gulvene, er de fleste af dem armeret beton. Der er dog også bygninger med træ. I dette tilfælde skal borgerne fjerne gamle brædder og træstammer og lave en betonafretning.

Dør- og vinduesåbninger i sådanne bygninger er også meget bredere end i Khrusjtjov. I dette tilfælde er dørene aldrig for tæt på hinanden. Loftet i et stalinistisk hus er ofte dekoreret med gipslister.

Der er norm alt 2-3 lejligheder på reposen. Da alle strukturer i stalinistiske huse er monteret meget tæt til hinanden, er der aldrig træk i rummene. Norm alt er der i stalinkaeget fyrrum.

højden af Stalin-skyskraberen
højden af Stalin-skyskraberen

Stalinistiske bygninger ser massive og pålidelige ud. Næsten hver eneste af dem har en balustrade. Nogle gange er der søjler eller endda statuer i det ydre. Nogle huse i eliteprojekter er dekoreret med spidse tårne. Tagkonstruktionen af stalinistiske huse er oftest hældende, og derfor har ejerne af lejligheder på de øverste etager en glimrende mulighed for at tilføje et loft. Der er ingen elevatorer eller skraldeskakt i sådanne bygninger.

Stalins skyskrabere

Højden af stalinistiske lofter, det enorme område af lejligheder, tilstedeværelsen af forskellige slags "gamle" elementer i det indre og ydre af sådanne strukturer kan ikke andet end at imponere. Men endnu mere grandiose strukturer fra den tidlige sovjetæra er monumentale skyskrabere i flere etager - en af seværdighederne i vores hovedstad. De blev bygget i slutningen af 50'erne af forrige århundrede. Der er syv sådanne bemærkelsesværdige bygninger i Moskva, selvom det oprindeligt var planlagt at bygge otte. De fleste af skyskraberne er placeret i grupper på tre. Deres konstruktion blev udført efter ordre fra Stalin. Deraf deres navn. Lægningen af alle disse bygninger fandt sted på dagen for fejringen af Moskvas 800-års jubilæum. Disse skyskrabere er ægte stalinistiske "højder", et monument over den sovjetiske fortid, som næppe nogensinde vender tilbage.

hvad er højden i Stalins huse
hvad er højden i Stalins huse

En af bygningerne blev desværre ikke færdiggjort. I øjeblikket rejser det velkendte Rossiya Hotel sig på sit fundament. I 2006, firmaet "Dom-stroy"et projekt af en moderne skyskraber i stil med stalinistiske bygninger blev udviklet og implementeret. Så nu er der otte sådanne bygninger i hovedstaden.

Beliggenhed og funktioner i faciliteter

  • Hotel "Ukraine". Dette er den næsthøjeste skyskraber i Moskva. Dens konstruktion blev afsluttet i 1957. I 2010 blev det restaureret. Dens højde med et spir er 206 m.
  • Bygningen af Moscow State University. Højden på Stalin-skyskraberen, bygget i 1953, er 240 meter. Antallet af etager er 36. Dette er det højeste højhus af alle syv. Oprindeligt var det planlagt at installere en statue af Lomonosov på taget. Stalin besluttede dog, at alle høje bygninger, uden undtagelse, kun skulle have spir.
  • Højhus på Kotelnicheskaya-dæmningen.
  • Bygningen af Udenrigsministeriet i Den Russiske Føderation. Et karakteristisk træk ved denne skyskraber er USSR's våbenskjold, monteret på hovedspiret. Denne bygning stod færdig i 1953. Dens højde er 172 m med et spir.
  • Leningradskaya Hotel. Højden af denne bygning er 117 m. Den ligger på Komsomolskaya-pladsen ved siden af tre togstationer og er sandsynligvis kendt af næsten alle russere.
  • Bygningen på Red Gate Square. Dette hus er 138 meter højt og har 24 etager.
  • Huset på Oprørspladsen. Højden på dette højhus er 156 meter. Dette er ikke et hotel eller et statsligt organ. Her bor rige moskovitter. Der er 462 lejligheder i bygningen.
hvad er højden på lofterne i Stalins huse
hvad er højden på lofterne i Stalins huse

Stalins skyskrabere i andre byer og lande

Sådan en seværdighed er ikke kun tilgængelig i Moskva. Sådanne skyskrabere blev byggetSe også:

  • I Letland. Dette er Videnskabsakademiets majestætiske bygning.
  • I Polens hovedstad - Videnskabs- og kulturpaladset.
  • I Chelyabinsk. Dette er State University-bygningen.
  • I Kiev. Hotel Ukraine.
  • I Prag. Crowne Plaza Hotel.
  • Bukarest er pressehuset.

Spændingen fra 90'erne

Bomget i køb af boliger i huse bygget i 30-50'erne fandt sted i 90'erne af forrige århundrede. Mange pludselig rige sovjetiske borgere, trætte af Khrusjtjovs stramhed, kunne bestemt godt lide loftshøjden i stalinistiske huse og det store areal af lejlighederne. Nye russiske forretningsmænd begyndte at købe sådanne boliger og rekonstruere dem. Samtidig blev selv behovet for at genbosætte fælleslejligheder ikke betragtet som en hindring. Nogle gange reparerede de nye ejere af sådanne boliger ikke kun det, men hele indgangen som helhed.

Lidt senere aftog hypen. I Moskvas elitedistrikter begyndte man at bygge nye huse, også med en meget bekvem indretning og et stort område af værelser. Lejligheder i gamle huse bygget i 30-50'erne er dog stadig ret populære og betragtes som elite.

Hvilken er bedre - en ny bygning eller Stalinka?

Med hensyn til omkostningerne er lejligheder i elitehuse fra 30-50'erne og nye praktisk t alt ikke anderledes. Selvfølgelig, efter at have købt et hjem i en ny bygning, er det usandsynligt, at der vil være behov for yderligere reparationer. Det eneste, der højst sandsynligt skal gøres, er at udskifte VVS. Entreprenører installerer meget sjældent, selv i elitehuse, høj kvalitet. I Stalinkas sælger desom norm alt er velhavende borgere, er det usandsynligt, at du bliver nødt til at foretage en erstatning.

Med hensyn til placering og bekvemmelighed for gården er stalinistiske huse praktisk t alt heller ikke ringere end nye bygninger. De er norm alt placeret i meget stor afstand fra hinanden. Derfor lukker intet solen, hvis stråler frit trænger ind i beboelseskvarteret. Selve gårdene er usædvanligt hyggelige og har et ikke-standard layout. Området omkring sådanne huse er norm alt anlagt, og der er gyder i nærheden, hvor man kan gå tur med børn.

Funktioner ved ombygning af stalinistiske lejligheder

Hvad er højden i Stalins huse (lofter), fandt vi ud af. Historie er historie, men selvfølgelig, hvis det ønskes, kan moderne ombygning foretages i en sådan bolig. På grund af det store område og høje lofter er stalinistiske lejligheder simpelthen det bredeste felt til manifestation af kreative ideer fra designere. Hvis det ønskes, kan sådan en lejlighed bogstaveligt t alt forvandles til et eventyrpalads.

Norm alt river de nye ejere af stalinistiske lejligheder flere skillevægge ned for at tilføje endnu mere plads. En fem- eller fireværelses bolig kan således omdannes til en tre- eller toværelses bolig. Meget ofte i sådanne lejligheder bruges dimensionelle elementer af interiøret, for eksempel statuer, søjler og buer. Lange korridorer omdannes ofte til gallerier, og rigtige minidrivhuse er plantet på rummenes brede vindueskarme.

lofthøjde i Stalins huse hvor mange meter
lofthøjde i Stalins huse hvor mange meter

Da det adskilte badeværelse og bad i stalinistiske huse norm alt ersnævert, skillevæggen imellem dem rives oftest ned. Således er et moderne rummeligt værelse indrettet.

Fordele og ulemper ved lejligheder i stalinistiske huse

Lad os opsummere og se, hvad der er fordele og ulemper ved lejligheder i sådanne huse, og om de er værd at købe. Fordelene kan primært tilskrives:

  • Højt niveau af varme og lydisolering.
  • Rationalitet og bekvemmelighed ved planlægning.
  • Stort værelsesareal.
  • Højden på lofterne i stalinistiske huse er en anden af deres utvivlsomme fordele.
  • På grund af tilstedeværelsen af et kedelhus kan huset efter anmodning fra alle beboere adskilles fra Boligkontoret.
  • Strukturens holdbarhed. I øjeblikket har disse huse ikke brugt en tredjedel af deres ressourcer.
  • Prestigefyldte stalinistiske boliger vil forblive i mere end et årti.

Selvfølgelig har Stalins huse også nogle ulemper:

  • Gulve, hvis de er af træ, er udsat for forrådnelse og brandfare.
  • Ingen elevator.
  • Gamle aluminiumsledninger, ikke egnet til tilslutning af moderne højeffekts husholdningsapparater. Det skal ændres til kobber. Og dette er selvfølgelig en ekstra omkostning.

Så vi har fundet ud af, hvad loftshøjden er i Stalins huse. 3-4,5 meter er selvfølgelig ikke et palads, men allerede noget. Komfort og hygge - sådan kan du karakterisere boliger i disse pålidelige bygninger fra begyndelsen - midten af forrige århundrede. I vores tid, på trods af bygningsalderen, bliver Stalins huse fortsat betragtet som elite. Og det vil de forblivei lang tid.

Anbefalede: