Hvordan dækker man krysantemum til vinteren? Dette spørgsmål bekymrer gartnere

Indholdsfortegnelse:

Hvordan dækker man krysantemum til vinteren? Dette spørgsmål bekymrer gartnere
Hvordan dækker man krysantemum til vinteren? Dette spørgsmål bekymrer gartnere

Video: Hvordan dækker man krysantemum til vinteren? Dette spørgsmål bekymrer gartnere

Video: Hvordan dækker man krysantemum til vinteren? Dette spørgsmål bekymrer gartnere
Video: How to Keep Your Fall Mums Alive! 2024, Marts
Anonim

Krysantemum dukkede først op i Europa i det 18. århundrede, men kineserne har kendt til det i mere end 2000 år. En stor variation af former og farver kendetegner efterårets krysantemum. De er lyserøde og orange, røde og hvide, "dobbelte" og almindelige (som kamille). Ikke alle blomster elsker det russiske klima. De mest populære er kuldebestandige flerårige sorter, der er i stand til at overleve langt fra varme efterårs- og vinterfrost. Ikke alle ved, at unge krysantemumblomsterstande er spiselige. De kan dekorere fisk eller salat. Modne blomster bør ikke bruges - de er bitre.

hvordan man dækker krysantemum til vinteren
hvordan man dækker krysantemum til vinteren

Chrysanthemum (dendrathema) er efterårshavens dronning. Det blomstrer før begyndelsen af koldt vejr. Det er nødvendigt at vælge plantesorter, så de blomstrer efter hinanden og dekorerer et blomsterbed fra august til november. Kombinationen af lyse farver med efterårsløv af træer og buske i haven ser fantastisk ud blandt den faldende natur. Derfor kræver det øget opmærksomhed at beskytte krysantemum om vinteren. Det er en skam ikke at gemme sådan skønhed til det næste år.

Hvordan dækker man krysantemum korrekt til vinteren? Dette spørgsmål plager ofte gartnere. Grundlæggende farvekrav tilvellykket overvintring:

- Kun sunde planter bør vælges. Hvis blomsten har tegn på en sygdom, skal den behandles med et særligt præparat.

- Planter i det tidlige efterår skal fodres med fosfor-kaliumgødning.

- Efter blomstring skal buskene klippes til 10-15 cm.

Krysantemum opbevares om vinteren enten i jorden eller i en rende eller i en kælder. Erfarne gartnere øver sig i at kombinere disse metoder, den ene del af blomsterne efterlades til overvintring på åben mark, og den anden del af samlingen opbevares i kælderen. Dette giver dig mulighed for ikke at miste værdifulde sorter under ugunstige forhold.

1. mulighed – åbent feltlager

læ krysantemum til vinteren
læ krysantemum til vinteren

Koreanske dendrathems, blomster af lille udvalg, kan efterlades i jorden. Hvordan dækker man krysantemum til vinteren i dette tilfælde? Trimmede buske skal stables op på alle sider, dækket af en omvendt kasse. Fra oven kan du falde i søvn med faldne blade eller grene, dække med tagmateriale, krydsfiner eller film. Det vil sige, at det er nødvendigt at lave et husly, der ikke tillader fugt at komme til rødderne. Når sneen smelter om foråret, skal grene og film fjernes, så planterne ikke rådner. Når frosten vender tilbage, anbefales det at dække frøplanterne med lutrasil.

2. mulighed - overvintring i en skyttegrav

Denne metode bruges i mere nordlige egne af landet. Hvordan dækker man krysantemum til vinteren i en skyttegrav? Placer de gravede buske tæt i en tidligere forberedt rille til en dybde på 50-70 cm, drys tomme steder med jord. Renden bør ikke lukkes med det samme. Den første frost vil dræbe alle svampeeventuelle sygdomme på rødderne. Ovenfra dækkes også med skifer eller krydsfiner, derefter med blade og film.

3. overvintringsmulighed

Hvordan dækker man krysantemum til vinteren dyrket i drivhuse, storblomstrede eller nye udenlandske sorter dyrket i potter? Utestede delikate sorter af blomster skal opbevares i kælderen. For at gøre dette skal du forsigtigt grave dendrathem-buskene ud fra jorden, overføre dem til kælderen. Der kan du lægge dem i en kasse med jord, i en krukke, eller blot på et jordgulv, og derefter dække dem til, så rødderne ikke tørrer ud. Den optimale temperatur ved opbevaring for overvintrende blomster er fra 0 til -4°C, høj luftfugtighed er ønskelig.

krysantemum til vinteren
krysantemum til vinteren

Når temperaturen stiger, kan buskene begynde at vokse før tid. Fordelen ved denne mulighed er evnen til at starte spiring og stiklinger af blomster til enhver tid, som bruges til tidligere og frodig blomstring af krysantemum.

At vælge den rigtige type overvintring (kælder, rende, jord) er ikke let. Gartneren for hver sort, hver busk skal beslutte, hvor krysantemum skal placeres til vinteren, ved at anvende hans erfaring og vores råd.

Anbefalede: